Οι καταγγελίες Ζωγραφάκη για την «υπόθεση Μεϊμαράκη»....


Συνολικά δύο εξώδικες επιστολές φέρεται να έστειλε ο κ. Γιώργος Ζωγραφάκης, εκ των βασικών πρωταγωνιστών της υπόθεσης που ερευνά το ΣΔΟΕ και σύμφωνα με καταγγελίες εμπλέκονται οι κ.κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Γιώργος Βουλγαράκης και Μιχάλης Λιάπης, το 2011 επιχειρώντας να....
ενημερώσει στελέχη της τότε κυβέρνησης για το σκάνδαλο Καρούζου.

Υπενθυμίζεται ότι όπως έγραψε την περασμένη Τρίτη το protothema.gr ο κ. Ζωγραφάκης είχε στείλει εξώδικο την 26η.1.2011 προς τους τότε υπουργούς Γ. Παπακωνσταντίνου και Χ. Καστανίδη υποστηρίζοντας ότι το ΣΔΟΕ επιχειρεί να καλύψει το σκάνδαλο. Αυτή την φορά έρχεται στο φως της δημοσιότητας νέα εξώδικη ενημερωτική επιστολή με ημερομηνία 11.04.2011 προς τον τότε πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο – αν και δεν φέρει σφραγίδα και αριθμό πρωτοκόλλου - καταγράφοντας σε αυτή «ένα τεράστιο έγκλημα που είναι σε εξέλιξη και το οποίο βλάπτει το Ελληνικό Δημόσιο». Να σημειωθεί ότι ούτε σε αυτή την επιστολή καταγράφονται ονόματα πολιτικών παρά μόνο γενικές αναφορές για βουλευτές και υπουργούς που εμπλέκονται σε σκάνδαλο.  Πέραν αυτών, το 14σέλιδο κείμενο, μπορεί σε ορισμένα σημεία του να χαρακτηρίζεται από την έντονη ψυχολογική φόρτιση του συγγραφέα και σε άλλες περιπτώσεις να αφήνει υπόνοιες γραφικότητας, παρά ταύτα περιγράφει με λεπτομέρειες ένα καλοσχεδιασμένο μηχανισμό που έστησαν «απίθανοι τύποι της νύχτας» οι οποίοι «προσελκύοντας διάφορους βουλευτές υπουργούς και γενικότερα οποιονδήποτε επώνυμο και ανώνυμο μπορούσε να βοηθήσει στο μεγάλο κόλπο και άρχισαν την μεγάλη λεηλασία του Δημοσίου και των τραπεζών». Προφανώς αναφέρεται στην δημιουργία του Ομίλου Καρούζου η οποία σύμφωνα με κοινοποίησή της στις 8.2.2011 κατείχε ακίνητα αξίας 824.735.762 ευρώ σύμφωνα με εκτιμήσεις Ορκωτών Εκτιμητών.

Σήμερα πάντως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλαν αδράνεια των διωκτικών αρχών στην υπόθεση. Διαβάστε περισσότερα

«Ζεύγος Καρούζου όπως Μπόνι και Κλάιντ» 

Ειδικότερα, ο κ. Ζωγραφάκης στην επιστολή του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «αυτή η ενημέρωσή σας είναι η προτελευταία μου ελπίδα για να αποτραπεί ένα τεράστιο έγκλημα που είναι σε εξέλιξη το οποίο βλάπτει οικονομικά το Ελληνικό Δημόσιο αλλά και ηθικά την αξιοπρέπεια όλων των Ελλήνων, ένας εκ των οποίων είμαι και εγώ…». Με εμφανή ψυχολογική φόρτιση, χρησιμοποιεί βαρύτατες καταγγελίες για τους πρώην συνεργάτες του και κυρίως για τον κ. Ιωάννη Καρούζο και την τότε σύζυγό του. Είναι ενδεικτικό ότι στο προλογικό του σημείωμα «για ενημέρωση» όπως χαρακτηριστικά γράφει, σημειώνει «πρίν από 18 χρόνια περίπου γνωρίστηκαν δυο απατεώνες, ένας άνδρας και μια γυναίκα. Επειδή το DNA τους προδιέγραφε να μεγαλουργήσουν σας απατεώνες αμέσως μετα την γνωριμία τους έγιναν ζευγάρ, αρχικά παράνομο μεταγενέστερα νόμιμο και αυτό το ζεύγος είναι το ζεύγος Καρούζου (Ιωάννης Καρούζος και Ρεβέκκα Σκαφτούρα). Αμέσως μετά την γνωριμία τους ίδρυσαν πολλά νυχτερινά καταστήματα στα οποία γινόντουσαν κάθε λογίς όργια. Δεν θα σας αναφέρω τα όργια που διέπρατταν σας άνθρωποι της νύχτας γιατί αυτά αφορούν μόνο την ελληνική αστυνομία…»

Ο «πρώην Υπουργός» και ο «μεγάλος Αξιωματούχος της Ελληνικής Δικαιοσύνης»
Στη συνέχεια όμως μπαίνει στον πειρασμό να περιγράψει τα οικονομικά εγκλήματα που έκανε το ζεύγος κατά το διάστημα που ασχολούταν με την νύχτα εξηγώντας πως « αγόραζε και κατασκεύαζε πλαστά τιμολόγια πολλών εκατομμυρίων τα οποία άλλα τα χρησιμοποιούσε για να κλέβει την εφορία και άλλα τα μεταπουλούσε σε άλλα νυχτερινά κέντρα και επιχειρήσεις…». Επισημαίνει δε ότι όταν ένας «έντιμος εφοριακός» τους «συνέλαβε» τότε «το ζεύγος Καρούζου προσέγγισε έναν πρώην Υπουργό και έναν μεγάλο Αξιωματούχο της Ελληνικής Δικαιοσύνης και οι δύο αυτοί, ο καθένας από το πόστο του, κατάφεραν να βγάλουν λάδι το ζεύγος Καρούζου».

Το «μεγάλο κόλπο με βουλευτές, Υπουργούς και οποιονδήποτε επώνυμο»
Και συνεχίζει «ώσπου αποθρασύνθηκαν, κουράστηκαν να ασχολούνται με τα ψίχουλα και αποφάσισαν να στήσουν το μεγάλο κόλπο» εξηγώντας «ξεφορτώθηκαν τα νυχτερινά μαγαζιά μαζί με τις αμαρτίες τους όπως - όπως και άρχισαν να ιδρύουν δεκάδες ανώνυμες εταιρίες με αντικείμενο εργασιών την εκμετάλλευση ακινήτων. Εκεί στήθηκε το μεγάλο φαγοπότι. Προσέλκυσαν διάφορους Βουλευτές, Υπουργούς και γενικά οποιονδήποτε επώνυμο και ανώνυμο μπορούσε να βοηθήσει στο μεγάλο κόλπο και άρχισαν την μεγάλη λεηλασία του Δημοσίου και τραπεζών».

Σημειώνει ότι «με αυτό το μεγάλο κόλπο κατάφερε όχι μόνο να κλέψει το Δημόσιο τόσα εκατομμύρια αλλά και να αρπάξει από τράπεζες δάνεια 300.000.000 ευρώ… εμπιστεύτηκαν οι ελληνικές τράπεζες ένα ανδρόγυνο που κατά τα φαινόμενα δεν είχαν ποτέ και ούτε έχουν ένα σπίτι να μείνουν» και συμπληρώνει «όπως καταλαβαίνεται κύριε Πρόεδρε όλα αυτά δεν τα διέπραξαν μόνοι τους είχαν και βοηθούς και οι βοηθοί ήταν: οι παλιοί που τους γλίτωσαν από την φυλακή, επίσης παλιοί τους συνεργάτες (λογιστές κλπ) που προϋπήρχαν από την εποχή των νυχτερινών μαγαζιών, αλλά και νέοι όπως υπουργοί, Βουλευτές (των προηγούμενων κυβερνήσεων) τραπεζίτες και κάθε λογής παρατρεχάμενοι».

Επιπροσθέτως, σημειώνει πως «επειδή οι απατεώνες είναι αχόρταγοι… αποφάσισαν να ασχοληθούν με τις κρατικές προμήθειες… Όμως το ζεύγος Καρούζου έπρεπε να ξεφορτωθεί πρώτα τον Ομιλο… γιατί αν ο όμιλος μείνει εν λειτουργία υπάρχει ο κίνδυνος να αποκαλυφθούν οι πάσης φύσεως απάτες, να αποκαλυφθούν ποιοι Υπουργοί, τραπεζικοί και λοιποί τους βοήθησαν».

«Το ζεύγος Καρούζου θα πουλήσει και την Ακρόπολη»
Στην πορεία περιγράφει με ποιο τρόπο επετεύχθη η πτώχευση του ομίλου για να συνεχίσει απευθυνόμενος αυτή την φορά, αρχικά προς τους τότε: πρωθυπουργό, υπουργούς και πολιτικούς αρχηγούς. Να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι το κείμενο απευθύνεται και σε αυτά τα πρόσωπα, δεν είναι γνωστό εάν αυτοί έλαβαν ποτέ την εν λόγω εξώδικη επιστολή. Συγκεκριμένα προς τον τότε υπουργό Οικονομιών Γ. Παπακωνσταντίνου ανεφερε ότι  το ΣΔΟΕ «συγκάλυψε» το σκάνδαλο. Στον κ. Γ. Παπανδρέου σημείωνε μεταξύ άλλων ότι «το σκάνδαλο γεννήθηκε και μεγαλούργησε με τις προηγούμενες κυβερνήσεις… Αν αφήσετε πάλι το ζεύγος Καρούζου ατιμώρητο το επόμενο κόλπο τους θα είναι να πουλήσουν την Ακρόπολη!».

Απευθυνόμενος προς τον κ. Αντώνη Σαμαρά λέει «κάποτε σας θαύμασα που τολμήσατε να τα βάλετε με έναν πολιτικού τέτοιου μεγέθους (τον κ. Μητσοτάκη)… Σήμερα τι τα κάνατε αυτάτα κότσια;… Πάντως ο κ. Καρούζος όσο μίλαγα μαζί του (τότε που δεν ήξερα τι απατεώνας ήταν) μίλαγε για Εσάς και τα χείλη του έσταζαν μέλι». Συνεχίζει με την κυρία Αλέκα Παπαρήγα λέγοντας μεταξύ άλλων «μέχρι και στον Ριζοσπάστη έστειλα καταγγελίες αλλά τίποτα» ενώ στο τέλος πιάνει τους «καρατζαφέρηδες» λέγοντας «γιατί σιωπάτε; Όχι τίποτε άλλο αισθάνομαι πολύ χαζός που παρότρυνα τους υπαλλήλους μου και ψηφίσαμε όλοι ΛΑΟΣ αλλά και πιο χαζός που κόντεψα να χωρίσω με την γυναίκα μου επειδή μου υποσχέθηκε ότι θα σας ψηφίσει και τελικά δεν μπορεσε να αντισταθεί στην καταγωγή της (είναι Λακώνισα) και ψήφισε πάλι ΝΔ»!.
protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια