Tα «γκέτο» της Κηφισιάς...

«Θέλω να μου υποδείξετε παρακαλώ έναν τρόπο να φτάνω σπίτι μου γιατί δεν είμαι αθλητής για να κάνω καθημερινά τον γύρο του θριάμβου». Η αρμόδια υπάλληλος του Δήμου Κηφισιάς δεν αιφνιδιάστηκε από το ειρωνικό μου ύφος. «Στην οδό Ελλης μένετε»; με ρώτησε. «Οχι, στην Πόντου που τέμνει την Ελλης», απάντησα. Το δεύτερο σχόλιο....
της υπαλλήλου έμελλε να αιφνιδιάσει εμένα. «Αααα» μου είπε. «Δεν έχει σταματήσει να χτυπάει το τηλέφωνο. Μαζέψτε υπογραφές μήπως ξαναλλάξουμε τις ρυθμίσεις»!!

Μην τα πολυλογώ ο κ. Νίκος Χιωτάκης, δήμαρχος Κηφισιάς, αποφάσισε εν μέσω θέρους (όχι τυχαία) να προβεί σε εντελώς αυθαίρετες μονοδρομήσεις στην περιοχή που συνδέει τη Νέα Ερυθραία, το Καστρί και την Πολιτεία. Δεν χρειάστηκε κόπος για να πληροφορηθώ τον λόγο. Διάφοροι περισπούδαστοι τύποι (ομοτράπεζοι του δημάρχου με «ιδιότητες», όπως αδερφοί πρώην ευρωβουλευτών κ.λπ.) δεν ήθελαν να υπάρχει κυκλοφορία μπροστά στα σπίτια τους. Για να καταλάβετε το τοπικό σκάνδαλο, σε μια αμιγώς οικιστική περιοχή μονοδρομήθηκαν τέσσερα διαδοχικά στενά στην ίδια κατεύθυνση(!), ενώ υπάρχει δρόμος, η οδός Τροίας, που σε ορισμένα τμήματά του απαγορεύεται να τον διαβείς είτε προς τη μία είτε προς την άλλη κατεύθυνση, καθώς οι φίλοι του δημάρχου απαίτησαν προφανώς να γίνει ιδιωτικός και να μην τους ενοχλεί κανένα διερχόμενο Ι.Χ. Με συνέπεια όσοι διαμένουμε στην περιοχή και δεν έχουμε μπάρμπα στην Κορώνη να πρέπει να διανύσουμε 1,5 χιλιόμετρο(!) για μια απόσταση 100-150 μέτρων για να φύγουμε ή να επιστρέψουμε σπίτια μας.

Αναζητώντας λίγο περισσότερο το σκάνδαλο, εντόπισα την αρχή του κακού σε μια οδό ονόματι Γεωργίου Παπανδρέου. Εκεί, λέει, διαμένει η πρώην δήμαρχος Ερυθραίας -που υποστήριξε για την εκλογή του τον κ. Χιωτάκη- και ένας νυν αντιδήμαρχος. Τι έπραξαν οι αθεόφοβοι; Για να επαυξήσουν προφανώς την αξία τον ακινήτων τους, έκοψαν -με νησίδες(!)- σε φέτες τον δρόμο «τους» και τον μετέβαλαν κατ’ ουσίαν σε ποδηλατόδρομο (με χρήματα του ΕΣΠΑ ασφαλώς).

Τι κι αν το Συμβούλιο της Επικρατείας και ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής όλα τούτα τα κηρύξαν παράνομα κατόπιν προσφυγής των δύσμοιρων κατοίκων που δεν είναι φίλοι των δημοτικών αρχόντων. Ο κ. Χιωτάκης έβαλε μέχρι και την Αστυνομία να κόβει κλήσεις σε όσους αρνούνται να συμμορφωθούν στις παρανοϊκές ρυθμίσεις του. Θα του κάνω μια πρόταση. Να στείλει περιπολικό και στις 6 παρά δέκα το πρωί. Είναι η ώρα που παρανόμως την οδό Ελλης διασχίζει ακόμη και το απορριμματοφόρο του δήμου του, καθώς οι σώφρονες οδοκαθαριστές αρνούνται να νομιμοποιήσουν τη συγκοινωνιακή σχιζοφρένεια που επέβαλε.

Φίλοι αναγνώστες, εξυπακούεται ότι δεν θα σας απασχολούσα με ένα αμιγώς τοπικό πρόβλημα, αν δεν ήμουν 100% σίγουρος ότι είναι επιβεβαιωτικό του τριτοκοσμικού τρόπου που εξακολουθούν να λειτουργούν δεκάδες δήμαρχοι στη χώρα μας...

Κωνσταντίνος Ζούλας 
Καθημερινή

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. ΧΤΕΣ 19/10/12 ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ ΠΕΛΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΟ, ΤΟΥΟΤΑ ΥΑΡΙΣ, ΚΟΚΚΙΝΟ, ΥΝΙ 1842 ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ stpantelidou@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.