ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ Εσωτ. ΕΙΣ ΤΗ ΔΗΜ.ΑΡ.


Καλά τα λέει(και σήμερα) ο Ηλίας. Στο ΚΚΕ εσωτ. αναφέρομαι με «άρωμα ιδεών» πολύ ευρύτερο από όσους το ψήφιζαν. Βεβαίως από το διάσπαση του ΚΚΕ το 1968, μέχρι σήμερα,  πολλά έχουν αλλάξει. Αλλά και δεν πρέπει να αλλάζεις,  μόνον και μόνον επειδή η εκλογική επιρροή σου έχει μεγαλώσει....

Κάπως έτσι έγινε μετά τις ευρωεκλογές του 1986 όταν το ΚΚΕ εσωτ. σημείωσε αύξηση του εκλογικού του ποσοστού του και εκρίθη ότι το πρώτο «Κάπα» του τίτλου του ήταν στενός κορσές. Οι της «μετεξέλιξης» πήραν το παιχνίδι και εγεννήθη η Ε.ΑΡ. και το έχασαν οι της «αναβάθμισης» δηλαδή αυτοί που υποστήριζαν την διατήρηση του ιστορικού τίτλου, μεταξύ των οποίων κι εγώ, χωρίς ποτέ, όμως, να ακολουθήσω την ΑΚΟΑ, συν-συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη πλευρά υπήρξαν «προβεβλημένοι» του ΚΚΕ εσωτ. που το είδαν ως σημαία προσωπικής ανέλιξης, γιά να είμαι ακριβής.

Ορθώς ο Ηλίας σημειώνει η ΔΗΜ.ΑΡ «στελεχώνεται από τους πραγματικούς επιγόνους εκείνου του κόμματος», κάτι που αποτελεί ιστορική αλήθεια, αλλά και επιταγή ευθύνης γιά το μέλλον. Διότι η ΔΗΜ.ΑΡ. είναι και οφείλει να παραμείνει  μακράν του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, από τον οποίο και απεχώρησαν ο Φώτης Κουβέλης και τα ανανεωτικά στελέχη που τον ακολούθησαν, «αντίθετοι στον ακραίο ριζοσπαστισμό και τον αριστερίστικο αρνητισμό του», όπως σημειώνει.

Αυτός που εμείδισε εξ αυτών, ο Παπαδημούλης και προτίμησε  την «στέγη Τσίπρα», επί τω σκοπώ βέβαιης βουλευτικής επανεκλογής του, πλειοδοτεί από τότε σε επιθέσεις κατά των πρώην συντρόφων του ο ίδιος και οι ταλιμπάν του μέσω του fb...Αρχή άνδρα δείκνυσι και βεβαίως πρότυπο επαγγελματία πολιτικού και λιγότερο ιδεολόγου, ο οποίος θα διακινδύνευε τη βουλευτική του έδρα για αρχές.

Εις ό,τι αφορά τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ., ο Φώτης Κουβέλης  έχει δείξει ότι είναι γιά τα δύσκολα και ότι προκρίνει την ευθύνη των ιστορικών στιγμών, από την εύκολη συνθηματολογία και αποχή από την αντιμετώπιση  τεράστιων προβλημάτων που σωρεύθηκαν  από την μεταπολίτευση και μετά, με ευθύνη ΚΑΙ της Αριστεράς.

Ας γράφουν ό,τι θέλουν ο Καρτερός και οι λοιποί «καθοδηγητές» από την πάλαι ποτέ αριστερή εφημερίδα «ΑΥΓΗ», σήμερα κακό κομματικό δελτίο. Κι αν η «ΑΥΓΗ» στέλνει «στα τσακίδια» τους της ΔΗΜ.ΑΡ. δια χειρός κάποιου Ανανδρανιστάκη, ο «βαλλόμενοι» μάλλον πρέπει να αισθάνονται ευτυχείς, ως απαλλαγέντες τέτοιων ιδεολόγων, τύπου Παπαδημούλη.
Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης   

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια