Μίχας: Ο Μιχαλολιακος φοβάται τον έλεγχο στα οικονομικά του Δήμου


Τις δικές του απαντήσεις στο Δήμαρχο Πειραιά, αλλά και τις επικρίσεις του απέναντι στον τρόπο της διοίκησης του Δήμου έδωσε με δελτίο Τύπου ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Μίχας.


Το δελτίο Τύπου αναφέρει:....
 
Απαντήσεις στον Δήμαρχο Πειραιά για τις αιχμές που κατά καιρούς αφήνει για την πρώην νομαρχία Πειραιά δια των απέραντων μονολόγων του στο Κανάλι 1, έδωσε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Πειραιά ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Μίχας.
Ταυτόχρονα ο Γ. Μίχας επέκρινε για ακόμη μια φορά τη διοίκηση του δήμου για την αναβλητικότητά της στην διεξαγωγή διαχειριστικού ελέγχου για τα πεπραγμένα της περιόδου 2003-2010 που ομόφωνα έχει αποφασίσει εδώ και ενάμιση χρόνο το Δ.Σ. Πειραιά σημειώνοντας με νόημα ότι «Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει».
Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τις αναφορές του Δημάρχου Πειραιά για την πραγματοποίηση διαχειριστικού ελέγχου στις πρώην υπηρεσίες της Νομαρχίας Πειραιά που περιήλθαν στην αρμοδιότητα του Δήμου ο κ. Μίχας απάντησε ότι οποιοσδήποτε έλεγχος στα πεπραγμένα οικονομικά, διοικητικά, υπηρεσιακά, της πρώην Νομαρχίας Πειραιά είναι ευπρόσδεκτος. 
Υπενθύμισε δε για την αποκατάσταση της τάξης ότι :
Η Νομαρχία Πειραιά είχε ψηφίσει όλους τους οικονομικούς της απολογισμούς που εκκρεμούσαν από το 1998 και τους είχε αποστείλει στο Ελεγκτικό Συνέδριο προς έγκριση. 
Σε αντίθεση με τον Δήμο Πειραιά δεν χρωστούσε προς τρίτους ούτε ένα ευρώ. 
Οι προϋπολογισμοί της ήταν πλεονασματικοί, διέθετε άριστη πιστοληπτική ικανότητα και άφησε πλεόνασμα που ξεπερνούσε τα 15 εκ. € στη διάδοχη κατάσταση που είναι η Περιφέρεια Αττικής. 
Αναφορικά με τις καταγγελίες του Δημάρχου Πειραιά για την κατάσταση που επικρατεί με τα περίπτερα επισήμανε ότι :
Η Νομαρχία Πειραιά παρέλαβε μία διαδικασία «μπάχαλο» και την εξυγίανε με όρους απόλυτης διαφάνειας, αξιοκρατίας και ισονομίας. Για τον σκοπό αυτό μπορούν να ερωτηθούν και τα Σωματεία των Περιπτερούχων
Ζήτησε να ελεγχθούν μία προς μία οι άδειες των περιπτέρων και εάν υπάρχει έστω και μία παρατυπία - όχι παρανομία, αλλά παρατυπία - να ενημερώσει ο Δήμαρχος Πειραιά το Δ.Σ. 
Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των περιπτέρων τόνισε ότι 8 χρόνια δεν εκδόθηκε ποτέ καμία καινούρια θέση. Υπήρξε διαχείριση μόνο των ήδη υφισταμένων που είχαν εγκρίνει με παλιότερες αποφάσεις τους οι δήμοι 
Ο τελευταίος νόμος που ψηφίστηκε (3648/2008) προβλέπει συγκεκριμένο μαθηματικό λογάριθμο μέσω του οποίου προκύπτει ο αριθμός των αδειών που αναλογεί σε κάθε δήμο, που και πάλι εξέδιδε ο νομάρχης σε συνεργασία με τους δήμους. Άρα αυτά περί υπεράριθμων περιπτέρων είναι αβάσιμα.
Τέλος για τα εγκαταλελειμμένα περίπτερα αρμόδιος για την έκδοση απόφασης ήταν ο πρώην Νομάρχης, την απόφαση όμως την υλοποιούσε ο Δήμος που έχει και τον σχετικό εξοπλισμό.
Σε δηλώσεις του ο Γιάννης Μίχας επεσήμανε ότι «Αντιλαμβάνομαι τη σπουδή του δημάρχου να αποπροσανατολίσει, εκτοξεύοντας λάσπη και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα για ζητήματα που δεν υφίστανται, γιατί έχει πιεστεί ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό. Η κριτική μας, όπως και η κριτική και των υπολοίπων παρατάξεων φαίνεται ότι τον ενοχλεί. Να ξέρετε όμως ότι τέτοιου είδους πρακτικές δεν μας αγγίζουν και δεν μας επηρεάζουν. Καλώ τον Δήμο να κάνει ό,τι έρευνα θέλει, να προκαλέσει όσους ελέγχους επιθυμεί, τουλάχιστον όμως να τηρείται η δεοντολογία, η πολιτική και ηθική τάξη. Δεν μπορεί ο Δήμαρχος Πειραιά να βγαίνει στη δημοτική ραδιοφωνία και χωρίς αντίλογο, χωρίς κριτική, δια απέραντων μονολόγων να λέει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι».
parapolitika.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια