Νέο σύστημα παρακολούθησης της συνταγογράφησης στον ΕΟΠΥΥ


Το νέο σύστημα παρακολούθησης της συνταγογράφησης παρουσιάστηκε σήμερα στον ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με το οποίο ο Οργανισμός θα παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο όλες τις συνταγές που εκτελούνται.Το νέο σύστημα παρακολούθησης της συνταγογράφησης παρουσιάστηκε σήμερα στον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) παρουσία....
του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά.
Συγκεκριμένα, με το νέο αυτό σύστημα ο ΕΟΠΥΥ θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί καθημερινά και σε πραγματικό χρόνο όλες τις συνταγές που συνταγογραφούνται και εκτελούνται, ενώ μέχρι σήμερα μπορούσε να ενημερώνεται κάθε δύο μήνες.

Τα στοιχεία τα οποία θα προκύπτουν από τη συγκεκριμένη διαδικασία είναι ο αριθμός των συνταγών που συνταγογραφούνται, το μέσο κόστος ανά συνταγή, το φαρμακείο στο οποίο εκτελούνται, η δαπάνη που προκαλεί κάθε γιατρός και συνεπώς ποιοι γιατροί υπερβαίνουν τον μέσο όριο των επισκέψεων.

«Επανασχεδιάζουμε τον ΕΟΠΥΥ του 2020 χτίζοντας γερές βάσεις, τον δεύτερο μεγαλύτερο ασφαλιστικό οργανισμό της Ευρώπης», δήλωσε ο κ. Σαλμάς μετά το τέλος της παρουσίασης.

«Η παρακολούθηση της συνταγογράφησης σε πραγματικό χρόνο θα οδηγήσει σε εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης. Για να το επιτύχουμε αυτό δεν δαπανήσαμε ούτε ένα ευρώ» πρόσθεσε.

Voria

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια