Σφίγγει ο κλειός για τους ληστές δολοφόνους της Πάρου.

Κλεμμένο το αυτοκίνητο των δραστών, είχε χρησιμοποιηθεί και σε άλλη ληστεία
Εξονυχιστικοί έλεγχοι απ' άκρη σε άκρη στα δύο νησιά για τον εντοπισμό αυτών που σκότωσαν τον Δ. Μίχα... Στην προηγούμενη ληστεία, τον Νοέμβριο του '10, είχε συλληφθεί ένας Αλβανός
Καρέ καρέ ελέγχουν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας... Δεν αποκλείεται οι δολοφόνοι να παραμένουν στην Πάρο ή να έχουν πάει στην Αντίπαρο....


Στο πένθος έχει βυθιστεί η Πάρος, μετά τη δολοφονία του Δ. Μίχα που επιχείρησε να κυνηγήσει τους ληστές της τράπεζας στη Νάουσα και έπεσε νεκρός από τα πυρά τους. Αύριο θα γίνει η νεκροψία του θύματος από την οποία θα διαπιστωθεί μεταξύ άλλων και από ποια απόσταση το θύμα δέχτηκε τους πυροβολισμούς.

Κλιμάκια της Δίωξης Ανθρωποκτονιών και Εγκλημάτων κατά ιδιοκτησίας έχουν μεταβεί στο νησί και παίρνουν καταθέσεις απο αυτόπτες που ήρθαν τετ α τετ με τους αδίστακτους κακοποιούς. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στα χέρια της αστυνομίας υπάρχουν συσκευές κινητής τηλεφωνίας που βρέθηκαν στο σημείο της συμπλοκής. Τα κινητά τηλέφωνα δόθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για ελέγχους ενώ έχει ζητηθεί και η άρση απορρήτου. Το μόνο που μένει είναι να διαπιστωθεί αν όντως κάποιο από αυτά τα τηλέφωνα ανήκει σε κάποιον από τους δράστες. Σε αυτήν την περίπτωση οι αρχές εκτιμούν πως θα βρίσκονται πλέον πολύ κοντά στα ίχνη των αδίστακτων δραστών, οι οποίοι εκτιμάται πως βρίσκονται ακόμη στην Πάρο.
φωτό Eurokinissi
φωτό Eurokinissi

Ακόμη πιο σημαντικό στοιχείο όμως που έχει στα χέρια της η αστυνομία σύμφωνα με το MEGA είναι ένα καπέλο, το οποίο έπεσε από έναν από τους δράστες την ώρα της συμπλοκής. Από το καπέλο η αστυνομία θα πάρει δείγμα DNA καθώς επίσης και δακτυλικά αποτυπώματα αφού κατά πάσα πιθανότητα οι δράστες δε φορούσαν γάντια.

Το τρίτο σημαντικό στοιχείο είναι το καμμένο αυτοκίντητο... Άνδρες απο τον τμήμα εγκληματολογικών ερευνών της Σύρου εξέτασαν εξονυχιστικά το καμένο αυτοκίνητο που άφησαν οι ληστές στον Αμπελά, και διαπίστωσαν πως δεν ήταν νοικιασμένο όπως είχαν θεωρήσει αρχικά, αλλά έφερε πλαστές πινακίδες και ήταν κλεμμένο από την Αθήνα.

To αυτοκίνητο είχε εμπλακεί σε αιματηρή ληστεία το Νοέμβριο του 2010 σε πολυκατάστημα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Για την ληστεία στο πολυκατάστημα είχε συλληφθεί ένας Αλβανός που οδηγώντας δεύτερο όχημα στην προσπάθεια να διαφύγει είχε μπει στο αντίθετο ρεύμα με αποτέλεσμα να παρασύρει και τραυματίσει δύο άτομα.
φωτό Eurokinissi
Ο αλλοδαπός αναμένεται να εξεταστεί για να διαπιστωθεί αν γνωρίζει κάτι για την στυγερή δολοφονία.

Στο σημείο που εντοπίστηκε το αυτοκίνητο δεν υπάρχει δρόμος, παρά μόνο ένα μονοπάτι που οδηγεί στην παραλία, έτσι οι αρχές εξετάζουν τους δράστες να περίμενε στο σημείο συνεργός με ταχύπλοο  από που και θα διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ωστόσο, διαπιστώθηκε πως το σκάφος που εντόπισαν οι αστυνομικοί δεν είχε χρησιμοποιηθεί από τους δράστες ως μέσο διαφυγής στη Νάξο και οι αρχές δεν αποκλείουν οι δράστες να έχουν παραμείνει στο νησί της Πάρου ή στην Αντίπαρο.

Δείτε το video από το parianostypos.gr με τη διαδρομή που ακολούθησαν οι δράστες:

Οι αστυνομικοί "ξεσκονίζουν" και τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας που έχουν καταγράψει τη ληστεία, τη συμπλοκή αλλά και τη διαφυγή των ληστών ενώ φαίνεται ένα από τα πρόσωπα να "θυμίζει" έναν από τους δράστες που εμπλέκονται στην πρόσφατη ληστεία των Σπετσών. Πρόκειται για έναν ψηλό άντρα με κοτσίδα ενώ το υλικό πρόκειται να αποσταλεί για να εξεταστεί σε ειδικά εργαστήρια στην Αθήνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο.

Στις έρευνες συμμετέχει και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ., πλωτά του λιμενικού ελέγχουν όλα τα σκάφη που πλησιάζουν στην Πάρο και στη Νάξο και παραμένουν εντατικοί οι έλεγχοι στα δύο λιμάνια.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης έχουν γίνει κάποιες προσαγωγές χωρίς ωστόσο να έχει προκύψει κάτι περαιτέρω.

Δείτε το βίντεο από το Mega

newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια