Και όμως υπάρχει ελπίδα για την ΑΕΚ.



Έκτακτο: Ο Κατίδης έκλεισε στην ΑΕΚ αργά το βράδυ.
Η μέρα που η ...συμμετοχή της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα έγινε πρώτα θέμα και πανηγυρίστηκε έφτασε. Ηταν η σημερινή. Πέμπτη 23 Αυγούστου. Την σημειώνουμε. Την κρατάμε. Σκύβουμε το κεφάλι. Και παίρνουμε δύναμη. Να πω ένα μεγάλο μπράβο στον Αντρέα Δημητρέλο που δεν ήταν και δεν θα γίνει ποτέ ο πρόεδρος των ονείρων μας αλλά κατάφερε.... μετά από τρέξιμο μηνών και χωρίς καμία βοήθεια από τα βαριά πορτοφόλια που άφησαν απλήρωτο ακόμη και το 44 να εξασφαλίσει ότι το καλύτερο μπορούσε για την ΑΕΚ. Την συμμετοχή στο πρωτάθλημα με το μίνιμουμ της βοήθειας από κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς του ποδοσφαίρου. Μια εξυπηρέτηση λίγων μηνών ή ημερών έφτασε τελικά γιατί σε όλα τα άλλα η επιλογή ήταν ο δύσκολος και σκληρός δρόμος.

 Η ΑΕΚ μάτωσε για να τα καταφέρει και πλήρωσε πανάκριβα τα λάθη αυτών που την έφτασαν σε αυτό το χάλι. Το πόσο μάτωσε περιγράφεται πανεύκολα με μια απλή ανάγνωση του ρόστερ που το Σάββατο πρώτα ο Θεός μπαίνει στην μάχη του πρωταθλήματος. Ένα ρόστερ που αν δεν κουβάλαγε το έμβλημα, την φανέλα, το χρυσό παρελθόν και τα εκατομμύρια κόσμου της ΑΕΚ θα ήταν πρώτο φαβορί για υποβιβασμό. Τρέμω που το λέω αλλά έτσι είναι. Και με αυτό θα ζήσουμε. Είναι μια χρόνια πολύ διαφορετική η φετινή. Τίποτα δεν μπορεί να προβλεφτεί. Ξέρουμε πως θα αρχίσει αλλά κανείς δεν μπορεί να πει πως θα τελειώσει. Με την δύναμη της ΑΕΚ μια ομάδα που γεννήθηκε μέσα στην καταστροφή δεν μπορεί να λυγίσει. Ακόμη και με αυτές τις συνθήκες η μάχη θα δοθεί. Και φέτος ίσως περισσότερο από ποτέ η παρουσία κοντά στην ομάδα και σε αυτά τα παιδιά, που έχουν υποχρέωση κάθε δευτερόλεπτο να δείχνουν ότι έχουν καταλάβει πόσο εκλεκτοί είναι, είναι πρώτα καθήκον και μετά διασκέδαση. Δεν μπορούμε να αφήσουμε μόνη την ΑΕΚ σε αυτή την συγκυρία. Απλά δεν γίνεται. Πρέπει να είμαστε εκεί. Οσο το δυνατόν περισσότεροι, με όλη την δύναμη της ψυχής μας. Σε μια πρεμιέρα διαφορετική, σε ένα πρωτάθλημα διαφορετικό.

  Στα υπόλοιπα θέματα, το εξής ένα, το ιδιοκτησιακό τα τυπικά προχωρούν. Τα στοιχεία που ζητήθηκαν είναι έτοιμα, ο έλεγχος αρχίζει. Μέσα σε όλα έχει γίνει μείζον θέμα το αν θα συναντηθεί ο Θωμάς με τον Βιντιάδη. Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο, ειλικρινά. Φυσικά αν και οι δύο θέλουν θα συναντηθούν αλλά δεν νομίζω πως η συνάντηση αυτή θα παίξει τον παραμικρό ρόλο στο αν θα γίνει ή όχι το ντιλ και η μεταβίβαση που όλοι περιμένουμε με τόση αγωνία αφού όσο κι αν πήραμε μια βαθιά ανάσα χθες είναι μαθηματικά βέβαιο πως η ΑΕΚ δεν έχει κανένα μέλλον αν δεν μπουν κεφάλαια στο ταμείο της και αν δεν γίνει ένα σωστό αθλητικό και οικονομικό μάνατζμεντ. Δεν χρειάζεται την έγκριση του Θωμά ή του Δημητρέλου ή οποιουδήποτε ο Βιντιάδης και αυτοί που θα είναι μαζί του αν τελικά το εγχείρημα προχωρήσει. Χρειάζονται μόνο την έγκριση του... ταμείου, όπου πρέπει να βάλουν τα 12.000.000 ευρώ της αύξησης Μ.Κ, και της ΕΕΑ. Εκτός αν νομίζει κανείς πως αν μπουν αυτά τα λεφτά στην ΑΕΚ θα υπάρχει περίπτωση να μην προχωρήσει η δουλειά επειδή δεν θα πειστεί ο Θωμάς ή ο Δημητρέλος για το πλάνο του Βιντιάδη ή επειδή θα θεωρήσουν πως δεν ταιριάζουν οι ιδέες του Κιθ Χάρις στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Επίσης κανείς δεν θα ασχοληθεί αν ο Βιντιάδης αποφασίσει να αλλάξουν όχι μόνο τα πρόσωπα αλλά και τα... έπιπλα στα Σπάτα.  Σοβαροί να είμαστε. Αλλα είναι τα σημαντικά. Το να είναι τα χρέη τα αναμενόμενα και να δουν προοπτική οι επενδυτές στην ΑΕΚ που ξεκινάει από το μηδέν και χτίζεται όπως θέλει αυτός που θα την πάρει. Αν αυτά τα δύο είναι όπως πρέπει τότε τα χρήματα θα βρεθούν γιατί η ΑΕΚ πραγματικά δεν χρειάζεται πάρα πολλά. Μην ξεχνάμε π.χ. πως έμεινε εκτός Ευρώπης για 1.000.000 ευρώ και αυτοί οι γελοίοι που το άφησαν να γίνει δεν έλαβαν υπόψη ούτε πως θα έβγαζαν στην ξεφτίλα τα τριπλά λεφτά. Ο διακανονισμός των χρεών προς την εφορία σε... ανθρώπινες δόσεις είναι πλέον θέμα χρόνου. Με τους παίκτες έχουν γίνει διακανονισμοί που βγαίνουν. Και βέβαια το μπάτζετ έχει πέσει απίστευτα αν ολοκληρωθεί και η συμφωνία με τον Γκερέιρο. Τα νούμερα δεν τρομάζουν. Το θέμα είναι να δει κάποιος την γενικότερη προοπτική και να μην φοβηθεί το εύθραυστο οικονομικό κλίμα στην χώρα. Αυτά. Να είμαστε όλοι εκεί. Ολοι δίπλα τους.

 

του Κώστα Κετσετζόγλου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια