Διασύρετε στο στίβο η Ελλάδα με όσους αγωνίστικαν σήμερα.

Παράδειγμα η Πέρρα στο τριπλούν που πήδηξε 11,93μ. και ήταν 33η μεταξύ 35 αθλητριών.
Τέτοια άλματα δεν γίνονται ούτε στο παιδικό.
Την ένατη θέση κατέλαβαν οι αδελφοί Απόστολος και Νίκος Γκουντούλας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, στο αγώνισμα της δικώπου χωρίς πηδαλιούχο.
Οι Έλληνες αθλητές κατετάγησαν στην τρίτη θέση του «μικρού τελικού» (θέσεις 7-11), με χρόνο 6:53.69, χάνοντας για εκατοστά την 8η θέση από το αμερικανικό πλήρωμα. Πρώτοι.... και συνολικά 7οι στο αγώνισμα ήταν οι Γερμανοί (6:49.93), τους οποίους ακολούθησαν οι Αμερικανοί (6:53.30).

Ο Μιχάλης Σταματόγιαννης είχε να αντιμετωπίσει συναγωνισμό που υπερέβαινε τις δυνατότητές του, ως εκ τούτου λοιπόν ο Έλληνας σφαιροβόλος αποκλείστηκε από τον τελικό του αγωνίσματος. Έριξε τη σφαίρα στα 19.24μ. στην καλύτερη προσπάθειά του, επίδοση που ήταν συνολικά η 25η στους προκριματικούς και 13η στον α΄ προκριματικό όμιλο.

Η Σοφία Υφαντίδου κατέλαβε την 4η θέση στα 100 μέτρα με εμπόδια στο έπταθλο, καθώς κάλυψε την απόσταση σε 13 δεύτερα και 82 εκατοστά. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, έτρεξε στην 2η σειρά και πήρε τους πρώτους 1.004 βαθμούς.

Ο Περικλής Ιακωβάκης αποκλείστηκε στον α' γύρο των προκριματικών στα 400μ. με εμπόδια των Ανδρών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ο Ελληνας πρωταθλητής, ο οποίος μετείχε στην 5η σειρά, τερμάτισε 5ος με χρόνο 50.27 και έμεινε εκτός συνέχειας.

Για πρώτη φορά από την καθιέρωση του τριπλούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες (1996), η Ελλάδα δεν θα έχει εκπροσώπηση στο συγκεκριμένο αγώνισμα.

Τόσο η Νίκη Πανέττα, όσο και η Αθανασία Πέρρα, έμειναν μακριά από τον καλό τους εαυτό στα προκριματικά και δεν κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής (21:35).

Η Πανέττα είχε δύο έγκυρα άλματα, 13,66μ. στο δεύτερο και 13,63μ. στο τρίτο τερματίζοντας 24η συνολικά, ενώ η Πέρρα μετά από δύο άκυρα άλματα στο τρίτο είχε μόλις 11,93μ. και ήταν 33η μεταξύ 35 αθλητριών.

Τα 100μ γυναικών έγιναν το μεσημέρι (12.40) με τον προκριματικό γύρο όπου δεν μετέχει η Μαρία Μπελιμπασάκη,αφού βάση επιδόσεων λαμβάνουν μέρος οι πιο αδύναμες αθλήτριες. Αντίθετα, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα μπει αργότερα στη μάχη της πρόκρισης και συγκεκριμένα στις 21.05 με τη διεξαγωγή των προκριματικών σειρών. Μετέχει στην 5η σειρά (8η διαδρομή) και με 11.34 φετινό ρεκόρ φιλοδοξεί ότι μπορεί να τα καταφέρει.

Ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου δεν κατάφερε να πιάσει το όριο πρόκρισης (σ.σ. 78.00μ.) ώστε να εξασφαλίσει το «εισιτήριο» για τον τελικό της σφυροβολίας του Ολυμπιακού τουρνουά «Λονδίνο 2012». Ο Έλληνας πρωταθλητής, που μέχρι και πριν τη διοργάνωση του Λονδίνου κουβαλούσε πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες στην πλάτη του, είχε καλύτερη βολή στα 67 μέτρα 19 εκατοστά που δεν ήταν αρκετή για να τον «στείλει» στην τελική 12άδα, ανεξάρτητα τι θα γίνει στο β` προκριματικό γκρουπ.

Τέλος, στις 21.50 ώρα Ελλάδας θα έχουμε τα προκριματικά του μήκους με τη συμμετοχή του Λούη Τσάτουμα στο Α΄ γκρουπ. Ο Έλληνας άλτης ταλαιπωρήθηκε για μία ακόμη φορά από τραυματισμούς, αλλά ελπίζει ότι θα καταφέρει να μπει στον τελικό, όπου το όριο πρόκρισης είναι στα 8.10μ. Φέτος έχει κάνει 8.05μ, ενώ το ατομικό του ρεκόρ είναι 8.66μ.

Στην κολύμβηση, επιτυχία για τη Νόρα Δράκου, η οποία προκρίθηκε στα ημιτελικά των 50μ. ελεύθερο. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια τερμάτισε τέταρτη στην 8η προκριματική σειρά, με χρόνο 25.13 και πέρασε με τον 13ο καλύτερο χρόνο στον ημιτελικό, που θα διεξαχθεί το βράδυ. Στην ίδια σειρά, η Νέρι Νιανγκουάρα τερμάτισε στην έκτη θέση, με επίδοση 25.40 και αποκλείστηκε.

Καθόλου καλή εξέλιξη δεν είχε για τους Αιμίλιο Παπαθανασίου και Αντώνη Τσότρα η 9η και προτελευταία ιστιοδρομία της κατηγορίας Star, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, καθώς το ελληνικό πλήρωμα ακυρώθηκε, με αποτέλεσμα να χάσει κάθε ελπίδα για τη συμμετοχή του στον αγώνα μεταλλίων.

Μετά την εξέλιξη αυτή και ύστερα από εννέα κούρσες, οι Παπαθανασίου/Τσότρας βρίσκονται στην 14η θέση της γενικής με 94 βαθμούς ποινής, ενώ προηγούνται οι Βρετανοί Άϊεν Πέρσι και Άντριου Σίμπσον με 17 βαθμούς ποινής.

Στην 28η θέση, από την 27η που βρισκόταν, έπεσε ο Βαγγέλης Χειμώνας στην κατηγορία Laser της ιστιοπλοΐας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Ο Έλληνας αθλητής τερμάτισε 16ος στην έβδομη ιστιοδρομία ενώ δεν τα πήγε καλά στην όγδοη όπου και κατετάγη 30ος με αποτέλεσμα να χάσει μία θέση στο σύνολο.

Στην γενική κατάταξη, έπειτα από την οιλοκλήρωση οκτώ ιστιοδρομιών προηγείται η Αυστραλία ενώ ακολουθούν Κύπρος και Κροατία.

Συνέχεια για τον Χειμώνα το Σάββατο με την την 9η (14:00) και 10η (15:15) ιστιοδρομία.

Στην ίδια θέση, την 20η, παρέμειναν οι Έλληνες ιστιοπλόοι Δήμου/Πατενιώτης στην κατηγορία 49er, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Το ελληνικό δίδυμο τερμάτισε 20ο στην ένατη ιστιοδρομία, 19ο στην δέκατη και 18ο στην 11η με αποτέλεσμα να εξακολουθεί να βρίσκεται στην 20η θέση της γενικής κατάταξης.

Προηγούνται μέχρι στιγμής Αυστραλοί, Νεοζηλανδοί και Φινλανδοί.

Οι Δήμου/Πατενιώτης θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους την Κυριακής (05/08) με την 12η (14:00) και 13η (14:45) ιστιοδρομία.

Ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου ο Γιάννης Μιτάκης.

Ο 22χρονος ιστιοπλόος που συμμετείχε στην κατηγορία Finn τερμάτισε 7ος στην ένατη ιστιοδρομία και 9ος στη δέκατη ιστιοδρομία με αποτέλεσμα να βρίσκεται 14ος στη συνολική κατάσταση.

Την πρόκρισή τους στο medal race (αγώνας μεταλλίων) που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή πήρε -βάσει κατάταξης- η Δανία, η Μεγάλη Βρετανία, η Ολλανδία, η Γαλλία, η Κροατία, η Σλοβενία, η Φινλανδία, η Σουηδία, η Νέα Ζηλανδία και η Ισπανία.

Κατά μία θέση, στην 33η από την 34η, ανέβηκε η Άννα Αγραφιώτη στην κατηγορία Laser Radial της ιστιοπλοΐας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Η Ελληνίδα αθλήτρια τερμάτισε 15η στην έβδομη ιστιοδρομία και 34η στην όγδοη με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην 33η θέση της γενικής κατάταξης.

Προηγείται έπειτα από την ολοκλήρωση οκτώ ιστιοδρομιών το Βέλγιο, ενώ ακολουθούν Ιρλανδία και Ολλανδία.

Η Αγραφιώτη θα συνεχίσει την προσπάθεια της το Σάββατο με την 9η (14:05) και 10η (15:20) ιστιοδρομία.

Κατά δύο θέσεις, στην 13η από την 11η, έπεσαν στην κατηγορία 470 της ιστιοπλοΐας οι Παναγιώτης Καμπουρίδης και Στάθης Παπαδόπουλος.

Το ελληνικό δίδυμο τερμάτισε στην 20η θέση στην τρίτη ιστιοδρομία και στην 15η στην τέταρτη, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην 13η θέση της γενικής κατάταξης έπειτα από την ολοκλήρωση τεσσάρων ιστιοδρομιών.

Όσον αφορά στο σύνολο, προηγείται η Μεγάλη Βρετανία ενώ ακολουθούν Αυστραλία και Αυστρία.

Συνέχεια για τους Καμπουρίδη/Παπαδόπουλο το Σάββατο με την πέμπτη (16:00) και έκτη (17:15) ιστιοδρομία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια