«Σταματήστε την ανθρωποφαγία στην Ελλάδα»


«Σταματήστε την ανθρωποφαγία στην Ελλάδα»Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Το πρώτο τηλεφώνημα που έκανε πρωί-πρωί σήμερα σε υπουργό του ο πρωθυπουργός ήταν στον κ. Δένδια, υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Λίγα λεπτά πριν ο κ. Σαμαράς είχε πληροφορηθεί την εν ψυχρώ δολοφονία του άτυχου ταξιτζή στη Νάουσα της Πάρου και ήταν ιδιαίτερα αναστατωμένος.

Πηγές του περιβάλλοντος....
Σαμαρά μου είπαν ότι ο πρωθυπουργός έδωσε αυστηρές και συγκεκριμένες οδηγίες στον κ. Δένδια για την αντιμετώπιση της αχαλίνωτης πια εγκληματικότητας στην Ελλάδα λέγοντάς του χαρακτηριστικά:

«Πρέπει να σταματήσει πια αυτή η ανθρωποφαγία στη χώρα μας. Πάρτε αμέσως κι αν χρειάζεται σκληρές ακόμη αποφάσεις για την αντιμετώπιση των ενόπλων συμμοριών».

Γι αυτό το Σαββατοκύριακο έχουν προγραμματιστεί αλλεπάλληλες συσκέψεις του κ. Δένδια με επιτελείς της ΕΛΑΣ για να υπάρξει ένας νέος σχεδιασμός αποφασιστικής αντιμετώπισης των ενόπλων συμμοριών που έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα τρομοκρατίας στην Ελλάδα με τις αλλεπάλληλες δολοφονίες αθώων θυμάτων ληστειών.

Στα μέτρα που είναι υπό μελέτη στο αρχηγείο της αστυνομίας περιλαμβάνεται η τοποθέτηση ενόπλων φρουρών στις τράπεζες οι οποίοι θα εμφανίζονται ως υπάλληλοι των τραπεζών και θα αντιμετωπίζουν άμεσα ληστές που θα μπαίνουν στην τράπεζα απειλώντας με όπλα.

Επίσης, μελετάται η δημιουργία καγκελόφρακτων πλέον εισόδων στις τράπεζες, καθώς το σύστημα των διπλών θυρών ασφαλείας που εφαρμόζεται σήμερα έχει αποδειχθεί ότι δεν μπορεί να εμποδίσει τους ληστές κατά την έξοδό τους από τις τράπεζες.

Η μέθοδος αυτή με την αυτόματη κάθοδο μεταλλικών εμποδίων, μόλις εκδηλωθεί μια ληστεία εφαρμόζονται ήδη σε τράπεζες της Αμερικής και της Αγγλίας και μπαίνει σε λειτουργία με το πάτημα ενός κουμπιού από τον διευθυντή της τράπεζας. Αμέσως κατεβαίνουν κάγκελα και κλείνουν την έξοδο της τράπεζας, εγκλωβίζοντας έτσι τους ληστές.

Πάντως η εντολή Σαμαρά είναι τις επόμενες ημέρες να υπάρξει ένα νέο στρατηγικό σχέδιο της αστυνομίας για την αντιμετώπιση των ληστρικών συμμοριών που δεν επιτίθενται μόνο σε τράπεζες αλλά σε σπίτια και διαβάτες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια