Ποιους στέλνει στον ανακριτή ο Άκης για την αγορά των ΤΟR Μ-1


Με νέα δήλωσή του μέσα από τον Κορυδαλλό ο Άκης Τσοχατζόπουλος επικαλούμενος το νέο νόμο 4022 τονίζει ότι:


Ποιους στέλνει στον ανακριτή ο Άκης για την αγορά των ΤΟR Μ-1«Αυτή φορά θα επιμείνουμε, σε αντίθεση με το παρελθόν, ώστε να κληθούν από τον Ανακριτή –που και αυτός έχει τώρα νέες εξουσίες και δυνατότητες- να προσέλθουν, να συμβάλουν με τις απόψεις τους στο φως και την αλήθεια....
για την υπόθεση και να κριθούν από τη Δικαιοσύνη όλα όσα έχουν να μας πουν για αυτά τα θέματα.


Σε αυτούς που θα κληθούν περιλαμβάνονται όλα τα μέλη των θεσμικών οργάνων πολιτικής του κράτους, των Ενόπλων Δυνάμεων, των κυβερνήσεων από το 2000 μέχρι σήμερα, καθώς και όποια άλλα πρόσωπα, ιδιωτικών ή κρατικών φορέων, που έχουν σχέση και παρέμβαση με τη συγκεκριμένη υπόθεση».


Προσθέτει ότι «η αξιοποίηση του νόμου δίνει τη δυνατότητα να εξασφαλιστεί η ανάδειξη μπροστά στο φυσικό Δικαστή όλων των σημαντικών σημείων της πολυσύνθετης αυτής υπόθεσης, αλλά και όλων των προσώπων που έχουν σχέση ή παρέμβαση σε αυτή τη σκευωρία. Έτσι ώστε η Δικαιοσύνη, με μια συνολική διαδικασία έλεγχου, να συμβάλει να αναδειχθούν καθαρά οι αλήθειες και να διαχωριστούν από τις σκιές της λάσπης και της σύγχυσης που χαρακτηρίζουν τώρα την υπόθεση».


Για μια κόμη φορά διαψεύδει τις εις βάρος του κατηγορίες, μιλά για κατασκευασμένη εικόνα και δηλώνει ότι «θα αποδείξουμε με στοιχεία γιατί όλα αυτά που λέγονται δεν ευσταθούν».


Επαναλαμβάνει ότι η σύζυγος του Βίκυ Σταμάτη είναι αθώα και χαρακτηρίζει την προφυλάκισή της ανήθικη, εγκληματική και αδικαιολόγητη.


Ολόκληρη η δήλωση του Άκη Τσοχατζόπουλου έχει ως εξής:


ΔΗΛΩΣΗ Α.ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ 2.7.12


Απαντώντας σε δημοσιογραφικό ερώτημα σχετικά με το νέο νόμο 4022 που αφορά στην ταχεία εκδίκαση υποθέσεων κρατικών αξιωματούχων, ο Α. Τσοχατζόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Ο νέος νόμος 4022 είναι καθαρό ότι δίνει στη Δικαιοσύνη και στους λειτουργούς της νέες εξουσίες και νέες δυνατότητες παρέμβασης, καθώς και μεγαλύτερη «αποτελεσματικότητα» στην εκδίκαση των υποθέσεων όλων των κρατικών αξιωματούχων, εκτός από τους εν ενεργεία υπουργούς, που, ως γνωστόν, καλύπτονται από το νόμο περί ευθύνης υπουργών.


Κατά κοινή παραδοχή οι νέοι νόμοι κρίνονται στην πράξη και στον τρόπο καθημερινής εφαρμογής τους. Οι διαβεβαιώσεις και τα λόγια περί «αποτελεσματικότητας» του νέου νόμου ξεχνιούνται και σβήνουν γρήγορα. Οι αυξημένες όμως δικαστικές εξουσίες ή ακόμη και η παντοδυναμία που ενίοτε αποκτούν οι λειτουργοί της, απαιτούν την υπεύθυνη εφαρμογή τους, καθώς και νέους τρόπους ελέγχου, μαζί με έντονα αυξημένες προσωπικές ευθύνες των ίδιων των δικαστικών λειτουργών. Είναι εκείνοι, σε αντίθεση με ό,τι γινόταν στο παρελθόν, που στη βάση των νέων εξουσιών τους θα εγγυηθούν με προσωπική τους ευθύνη το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την τήρηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, τη δίκαιη δίκη, το τεκμήριο αθωότητας και όλες τις αρχές και αξίες ενός σύγχρονου Κράτους Δικαίου.


Εισαγγελέας και Ανακριτής έχουν πλέον όχι μόνο νέες εξουσίες και νέες δυνατότητες παρέμβασης, αλλά και νέες προσωπικές ευθύνες στην αντιμετώπιση των πολιτών και νέες υποχρεώσεις σεβασμού στην πράξη και σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση, των δικαιωμάτων των προφυλακισμένων, των κρατουμένων και των άλλων πολιτών που θα κριθούν τελικά, όχι από τους Εισαγγελείς και τους Ανακριτές, αλλά από το φυσικό Δικαστή τους. Εκεί όπου τελικά θα κριθούν και οι συνέπειες των δικών τους αποφάσεων στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, με βάση τις ευθύνες του νέου νόμου.


Επομένως, ο νέος νόμος διαθέτει σαφώς δυνατότητες επιτάχυνσης των σχετικών διαδικασιών απονομής της Δικαιοσύνης, εξασφαλίζει και σημαντικά μεγαλύτερη ισχύ στα όργανά της. Η εξέλιξη αυτή όμως, στο βαθμό που μένει χωρίς εποπτεία και έλεγχο, μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις και αυθαιρεσίες.


Με αυτές τις παρατηρήσεις εμείς στηρίζουμε το νόμο αυτό και πέραν των όποιων αστοχιών διαθέτει.


Ζητούμε την άμεση εφαρμογή του νέου νόμου και την τήρηση των νέων χρονικών ορίων που προβλέπει.


Α) Πρώτη εφαρμογή της νέας νομοθεσίας ζητούμε σήμερα να υπάρξει στην πορεία μας προς το φυσικό Δικαστή. Ζητήσαμε επανειλημμένα να εξασφαλιστεί από τη Δικαιοσύνη η κλήση, η εξέταση και η κρίση όλων όσοι έχουν ανάμειξη ή σχέση με τις υποθέσεις είτε των υποβρυχίων, είτε του διαμερίσματος της Δ. Αρεοπαγίτου, είτε των εγκεκριμένων εξοπλιστικών προγραμμάτων, μέρος των οποίων είναι και οι συγκεκριμένες υπό κρίση υποθέσεις.


Με αφορμή την εφαρμογή του νέου νόμου 4022 από τη Δικαιοσύνη σήμερα μπορούμε να διαβεβαιώσουμε ότι αυτή τη φορά θα επιμείνουμε, σε αντίθεση με το παρελθόν, ώστε να κληθούν από τον Ανακριτή –που και αυτός έχει τώρα νέες εξουσίες και δυνατότητες- να προσέλθουν, να συμβάλουν με τις απόψεις τους στο φως και την αλήθεια για την υπόθεση και να κριθούν από τη Δικαιοσύνη όλα όσα έχουν να μας πουν για αυτά τα θέματα.


Σε αυτούς που θα κληθούν περιλαμβάνονται όλα τα μέλη των θεσμικών οργάνων πολιτικής του κράτους, των Ενόπλων Δυνάμεων, των κυβερνήσεων από το 2000 μέχρι σήμερα, καθώς και όποια άλλα πρόσωπα, ιδιωτικών ή κρατικών φορέων, που έχουν σχέση και παρέμβαση με τη συγκεκριμένη υπόθεση.


Β) Για μεγάλο χρονικό διάστημα επιχειρείται με όλα τα μέσα η εμπέδωση μιας εικόνας για τη συγκεκριμένη υπόθεση με κατηγορίες περί «ξεπλύματος μιζών» και «παθητικής δωροδοκίας μέσα από τα εξοπλιστικά προγράμματα», που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Για μια ακόμη φορά διαψεύδω αυτή την κατασκευασμένη εικόνα, δηλώνω ότι αρνούμαι αυτές τις κατηγορίες και ότι θα αποδείξουμε με στοιχεία γιατί όλα αυτά που λέγονται δεν ευσταθούν.


Η αξιοποίηση του νέου νόμου δίνει τη δυνατότητα να εξασφαλιστεί η ανάδειξη μπροστά στο φυσικό Δικαστή όλων των σημαντικών σημείων της πολυσύνθετης αυτής υπόθεσης, αλλά και όλων των προσώπων που έχουν σχέση ή παρέμβαση σε αυτή τη σκευωρία. Έτσι ώστε η Δικαιοσύνη, με μια συνολική διαδικασία έλεγχου, να συμβάλει να αναδειχθούν καθαρά οι αλήθειες και να διαχωριστούν από τις σκιές της λάσπης και της σύγχυσης που χαρακτηρίζουν τώρα την υπόθεση.


Γ) Σήμερα, 30 Ιουνίου 2012, με βάση τις εμπειρίες, τη συμπεριφορά και τις συνέπειες, -κάποιες από αυτές μάλιστα τραγικές- που ζήσαμε από το περασμένο Πάσχα, -ο ίδιος προσωπικά και τα μέλη της οικογένειάς μου, η σύζυγός μου, η κόρη μου, όλοι οι συμμέτοχοι, κατά τα άλλα αθώοι πολίτες που είχαν την ατυχία να με γνωρίσουν, καθώς η Δικαιοσύνη αβασάνιστα και ασυνείδητα τους «επένδυσε» στις κατασκευασμένες κατηγορίες της εναντίον μου:


Ζητώ κατά προτεραιότητα από τη Δικαιοσύνη, βάσει των νέων εξουσιών και παρεμβάσεων, ενίοτε και κάποιας παντοδυναμίας που απέκτησε με το νόμο 4022, να προχωρήσει στην άρση των συγκεκριμένων συνεπειών από τις παρανομίες της για την «επιχείρηση πασχαλινών συλλήψεων» και για την απαράδεκτη αστήρικτη και αδικαιολόγητη προφυλάκιση (δήθεν «προσωρινή κράτηση») της συζύγου μου.


Αφού συνειδητοποιήσει η Δικαιοσύνη, ότι σήμερα πλέον πολλοί την κατηγορούν σχετικά με το έργο της τους τελευταίους μήνες για υπερβολική, ανεξήγητη και παράλογη αυστηρότητα στην εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας, όπως επίσης για δυστοκία στη λογική αντιμετώπιση των προβλημάτων της:


Ζητώ να σταματήσει σήμερα, άμεσα, η ανήθικη, εγκληματική και αδικαιολόγητη περαιτέρω προφυλάκισή της συζύγου μου, που διαρκεί ήδη τρεις μήνες.


Η έρευνα της Δικαιοσύνης έδειξε ότι πρόκειται για μια περίπτωση απόλυτα αθώου πολίτη και μητέρας ανήλικου παιδιού, που δεν τη βαρύνει τίποτα. Εις βάρος της δεν υπάρχουν ούτε ενδείξεις, ούτε αποδείξεις. Όπως εξάλλου έδειξε η ανάκριση, όταν αποφασίστηκε αυθαίρετα, παράνομα και ανήθικα η προφυλάκισή της. Έγινε με πλήρη αγνόηση των πραγματικών δεδομένων που απαιτεί ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας και ιδιαίτερα αγνοήθηκε το γεγονός ότι καμία ανάμειξη δεν έχει η ίδια η σύζυγός μου με οικονομικά, λογαριασμούς, ακίνητα, αγορές και άλλες οικονομικές δραστηριότητες και ότι η διαχείρισή τους καλύπτεται αποκλειστικά, κατά 100%, από εμένα, τον σύζυγό της, που είμαι ο απόλυτα υπεύθυνος για κάθε οικονομικό θέμα που αφορά την οικογένειά μου.


Στο τρίμηνο της προφυλάκισης της αναδείχθηκε η περίπτωση αυτή σε δείγμα παράνομης κρατικής αυθαιρεσίας σε βάρος αθώων πολιτών, για τους οποίους η παρανομούσα δικαστική αρχή αγνόησε και το τεκμήριο αθωότητας και την ευρωπαϊκή νομοθεσία για δίκαιη δίκη και τα ανθρώπινα δικαιώματα.


Καταγγέλλω ότι η παράνομη και ανήθικη προφυλάκιση της συζύγου μου στηρίχθηκε αποκλειστικά στην επιτακτική υπόδειξη των κ.κ. Εισαγγελέων που χειρίστηκαν την υπόθεση και έγινε μάλιστα, όπως διαπιστώθηκε από συγκεκριμένο έγγραφο στις 22/3/12, πριν καν ασκηθεί η ίδια η δίωξη εναντίον μας και υιοθετήθηκε χωρίς κανένα έλεγχο από τον Ανακριτή.


Ζήτω, επομένως, σήμερα εγώ, ως σύζυγος της Βασιλικής Τσοχατζοπούλου, από τη Δικαιοσύνη, στο πλαίσιο των νέων εξουσιών και παρεμβάσεων που απέκτησε με το νέο νόμο 4022, να τολμήσει να αναγνωρίσει ότι, εφόσον για την υπόθεση -είτε αφορά τα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού, είτε το διαμέρισμα της Δ. Αρεοπαγίτου-, αποκλειστικά υπεύθυνος είμαι εγώ, ο πρώην ΥΕΘΑ και βρίσκομαι από το Πάσχα επίσης προφυλακισμένος και στη διάθεση της Δικαιοσύνης, κανένας απολύτως λόγος δεν υπάρχει σήμερα, τρείς μήνες μετά, να συνεχίζεται η άδικη και ανήθικη προφυλάκισή της συζύγου μου. ενώ θα μπορούσε εύκολα αυτή να αντικατασταθεί από περιοριστικούς όρους.


Έχουμε μια προφυλάκιση, λοιπόν, εδώ μάλλον «τιμωρητικού» χαρακτήρα, που δεν προσφέρει τίποτα, αλλά δημιουργεί τεράστια προβλήματα, καθώς εξακολουθεί να αγνοείται από τους αρμόδιους δικαστικούς λειτουργούς, που με τις παράνομες αποφάσεις προφυλάκισης φέρουν και την ευθύνη, ότι πρόκειται τελικά για μια κατάσταση που στρέφεται κατά ενός ανήλικου παιδιού -του οποίου έχουν προφυλακιστεί και οι δύο γονείς- που καταδικάστηκε εδώ και τρεις μήνες σε εξορία και εγκατάλειψη από τους γονείς του.


Ζητάμε από τον Ανακριτή και τους αρμόδιους δικαστικούς λειτουργούς, στο πλαίσιο των νέων εξουσιών και ευθυνών που διαθέτουν και που γενναία τους έδωσε πλέον ο νόμος 4022, να τολμήσουν ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα, σήμερα, οι συνέπειες των δικών τους αποφάσεων και ενεργειών, που οδήγησαν σε κατάφωρα παράνομες και άδικες καταστάσεις.


Αλλιώς είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε ότι η στάση τους αποτελεί υποκριτική στρέβλωση της αλήθειας και προσφορά στο κλίμα μισαλλοδοξίας, έχθρας και ψεύδους που εδώ και μήνες πολλές πλευρές κατασκευάζουν εναντίον εμού και της συζύγου μου και οφείλουμε με πλήρη διαφάνεια και ακατάβλητο σθένος να αντιμετωπίσουμε μέχρι το τέλος».
newsbomb.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια