ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΒΟΛΗΣ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ ΤΗΣ Noble Energy ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ


tourkiko-ploioΣάρωσαν τη νότια θαλάσσια περιοχή της Κύπρου τουρκικές αεροναυτικές δυνάμεις, σε μία απόλυτα πειρατική και παράνομη κίνηση, η οποία δεν σχετίζεται καν με την θαλάσσια περιοχή της δήθεν "ΑΟΖ" του ψευδοκράτους. Μία κορβέτα D'estienne d'Orves και δύο πυραυλοφόρα σκάφη κλάσης Kilic, μαζί με....
ελικόπτερα και μαχητικά ασκήθηκαν εντελώς παράνομα, αλλά και εντελώς ανενόχλητα (υπάρχει, άραγε, Ελλάδα;) από τις 9 π.μ. μέχρι τις 2μ.μ., νότια της Κύπρου σε διεθνή ύδατα, σε τμήματα της κυπριακής ΑΟΖ, στα ενεργειακά "οικόπεδα" 2, 3, 8, 9, 12, και 13.


Στην περίπτωση του "Οικοπέδου 12" τα τουρκικά σκάφη ήταν ορατά από την εξέδρα της Νoble Energy την οποία πλησίασαν σε απόσταση μικρότερη των 5 μιλίων, δηλαδή σε απόσταση βολής του πυροβόλου των σκαφών.


Η Κυπριακή Δημοκρατία προέβη στα ανάλογα διαβήματα προς τον ΟΗΕ, επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, αλλά ποιος ενδιαφέρεται;


Σύμφωνα με πηγές του ελληνικού ΓΕΕΘΑ τα σκάφη ασκήθηκαν σε αποστολές θαλάσσιας απαγόρευσης και συνεργασίας με τις αεροπορικές δυνάμεις, πλησιάζοντας λίγα μίλια από την πλατφόρμα της Noble Energy και αυτό έχει την σημασία του.


Ισραηλινά ελαφρά σκάφη έπλεαν στην περιοχή, σε μία ανάλογη άσκηση που έγινε για να υπάρξει μια "απάντηση" στην τουρκική πειρατεία, ενώ ζεύγη μαχητικών πετούσαν σε κάποια απόσταση έτοιμα να επέμβουν.


Σε ερώτηση για τις ασκήσεις του Ισραήλ, ο Σ.Στεφάνου είπε ότι «κάθε φορά που κάνουν ασκήσεις οι Ισραηλινοί, όποια συνεννόηση και όποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν, γίνονται με βάση και τους κανόνες και τους διεθνείς νόμους, και το Ισραήλ πάντοτε είναι συνεργάσιμο με την Κυπριακή Δημοκρατία».

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια