Χωρίς κανό στη Ρόδο για να τον… βραβεύσουν


Ακούγεται απίστευτο είναι όμως αληθινό. Ο Γιώργος Παπανδρέου πήγε στη Ρόδο για να τον… βραβεύσουν και δεν έκανε κανό!

Η ολιγόωρη επίσκεψη στο σμαραγδένιο νησί των ιπποτών «έβγαλε είδηση» αφού βρέθηκαν κάποιοι να βραβεύσουν τον πρώην πρωθυπουργό και αυτός έσπασε μια πολυετή....
παράδοση που τον ήθελε να κάνει κανό σε κάθε του εξόρμηση σε παραθαλάσσια περιοχή. Κατά τη διάρκεια της ολιγόωρης επίσκεψής του στο πανέμορφο νησί, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, έλαβε τιμητική διάκριση για την «προσφορά του στη διεθνοποίηση της παιδείας».



Η ταραγμένη θάλασσα της Ρόδου τον εμπόδισε να ασκηθεί στο αγαπημένο του άθλημα, αυτό της κωπηλασίας, και έτσι αρκέστηκε σε μια «γρήγορη» συνάντηση με τον ηγετικό κομματικό πυρήνα του ΠΑΣΟΚ Δωδεκανήσου. Εκτός από τον περιορισμένο χρόνο που είχε ο πρώην πρωθυπουργός, ένα άλλο εμπόδιο για την κωπηλασία ήταν το γεγονός ότι πέταξε με το αεροπλάνο της γραμμής και επομένως δεν μπορούσε να μεταφέρει το αγαπημένο του, υπερσύγχρονο κανό.



Αρκέστηκε στη συνάντηση με τα κομματικά στελέχη και τον … «Πετράν». Τον ηλικιωμένο ροδίτη που πριν από πολλές δεκαετίες ακολουθούσε με τη φόρμα του καθαριστή, στα σχολεία και τα τρένα της Στοκχόλμης.



Το πηγαδάκι για τον… Βενιζέλο

Στις 9 το πρωί, ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίστηκε, αναζωογονημένος, στη ρεσεψιόν του πολυτελούς ξενοδοχείου της Ρόδου. Τον περίμενε η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ Δωδεκανήσου που τον καλωσόρισε στη Ρόδο. « Καλώς ήρθες πρόεδρε» του φώναξε ένα από τα στελέχη που τον περίμεναν για να τον ρωτήσουν αν το ΠΑΣΟΚ θα αλλάξει όνομα και… χρώμα : « Πάμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε το κόμμα μας» τους είπε ο Γιώργος Παπανδρέου και δέχθηκε την ερώτηση: « Να το βοηθήσουμε αλλά θα υπάρχει κόμμα; Τι θα κάνει ο Βενιζέλος θα το αλλάξει;» Σε αυτή την ερώτηση ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε: « Πρέπει να είμαστε όλοι κοντά και να μην απομακρυνθούμε. Πρέπει να προχωρήσουμε όλοι μαζί» είπε.



Η συζήτηση πήγε και στην πρωθυπουργική του θητεία: «έγιναν πολλά λάθη» σημείωσε ο Παπανδρέου και συμπλήρωσε: «αλλά είμαι αισιόδοξος ότι θα διορθωθούν».



Στο πηγαδάκι προστέθηκε, αργοπορημένος, ο Γενικός Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Δωδεκανήσου, Γιώργος Πόκιας. Ενώ νωρίτερα ο Γιώργος Παπανδρέου φωτογραφήθηκε με τον δήμαρχο της ενότητας Ρόδου, Μπάμπη Ευθυμιάδη, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιλτιάδη Παγκιά, τον φαρμακοποιό Τέλη Ηρακλείδη και το στέλεχος της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, Θόδωρο Καραγιάννη.



«Τότε που καθαρίζαμε την Στοκχόλμη με τον Πετράν»
Ο Γιώργος Παπανδρέου αναγνώρισε αμέσως τον Πέτρο Κελακιό, τον ομογενή Ροδίτη που πριν από πολλά χρόνια στη Σουηδία, τον καθοδηγούσε στον καθαρισμό των βαγονιών και των σχολείων της Στοκχόλμης : « Ο Πετράν μου θυμίζει τα νιάτα μου στην ξενιτιά, τότε που καθαρίζαμε τρένα και σχολεία στη Στοκχόλμη» είπε χαμογελαστός ο Γιώργος Παπανδρέου αγκαλιάζοντας τον Πέτρο Κελακιό.





Παγάνης Γιώργος 
real.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια