Πύρινη κόλαση στην Αχαΐα - Εκκενώνονται Κάτω Καστρίτσι και Πλατάνι

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στην Αχαΐα. Εντολή εκκένωσης στο Κάτω Καστρίτσι και το Πλατάνι, καθώς κινδυνεύουν οι κάτοικοι από τις φλόγες που έχουν φτάσει στο χωριό. Αναζωπυρώθηκε και το μέτωπο στο χωριό Πλατάνι. Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. 


Ανεξέλεγκτη αυτή την ώρα....
η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στην Αχαΐα, με τη φωτιά να έχει μπει στο χωριό Κάτω Καστρίτσι και να έχει δοθεί εντολή εκκένωσης, καθώς κινδυνεύουν οι κάτοικοι από τις φλόγες.
Εντολή εκκένωσης δόθηκε και στο Πλατάνι, καθώς οι φλόγες έχουν φτάσει μια ανάσα από τα σπίτια. Αυτή την ώρα καίγεται η αυλή από μία οικία στο Πλατάνι.
Έρχονται προς ενίσχυση πυροσβεστικά οχήματα από την μονάδα του Αράξου, ενώ οι δυνάμεις ενισχύονται και από τα μέσα του στρατού.
Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, σύμφωνα με το patrastimes.gr, κηρύσσει τις περιοχές που μαίνεται η πυρκαγιά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Η κυβέρνηση, δεδομένου ότι η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη, αναμένεται να ζητήσει βοήθεια για την κατάσβεσή της βοήθεια από ξένα κράτη.
Με απόφαση της Διοίκησης του Πανεπιστημίου ζητείται από τους φοιτητές βρίσκονται στο χώρο του Ιδρύματος να αποχωρήσουν, ενώ οι υπάλληλοι θα παραμείνουν στο χώρο για να προσφέρουν τη βοήθειά τους αν χρειαστεί. Επίσης πριν από λίγο απομάκρυναν τα άλογα από τον Ιππικό Όμιλο στο Πλατάνι.
Περικυκλωμένο από τις φλόγες και το χωριό Πλατάνι, με το μέτωπο που βρισκόταν στάσιμο να έχει αναζωπυρωθεί και να κινείται απειλητικά προς το χωριό. Οι κάτοικοι ενημερώνονται για εκκένωση του οικισμού.


Δείτε σε χάρτη πως εξελίσσονται  αυτή τη στιγμή τα πύρινα μέτωπα:
Οι πυκνοί καπνοί έχουν σκοτεινιάσει την περιοχή, ενώ έχουν σκεπάσει τον ουρανό πάνω από το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας.
Οι επισκέπτες και οι ασθενείς με εξιτήριο αναγκάζονται να αποχωρήσουν φορώντας μάσκες οξυγόνου, αφού η ατμόσφαιρα γύρω από το νοσοκομείο είναι αποπνικτική.
Λόγω της αλλαγής της φοράς του ανέμου οι φλόγες απειλούν και άλλα χωριά, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια.
Στη μάχη των πύρινων μετώπων ρίχονται και πετζετέλ που "σηκώθηκαν" από Ανδραβίδα και κατευθύνονται στην περιοχή.

Καίγονται Αργυρά και Σελλά στην Πάτρα από newsview
Στο σημείο επιχειρούν 44 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 27 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.
Μεγάλη ανησυχία επικρατεί για το μέτωπο προς το Ανω Καστρίτσι, καθώς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι πολύ ισχυροί -ριπές ανέμων που φθάνουν τα 7 και τα 8 μποφόρ- με αποτέλεσμα να "σπρώχνουν" τη φωτιά προς τον οικισμό.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο patrastimes.gr ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Αχαϊας κ. Γεωργιόπουλος, τραγικές στιγμές εκτυλίχθηκαν τη νύχτα στα Αργυρά, με τους κατοίκους να αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους και κυριολεκτικά να "κολλούν" στις αυλές τους για να τα προστατεύσουν.
Σε κατάσταση ετοιμότητας για εκκένωση του χωριού και οι κάτοικοι στο Ανω Καστρίτσι.
Για περίεργο ξεκίνημα της πυρκαγιάς από το βουνό έκανε λόγο και ο διευθυντής της Πυροσβεστικής, αφήνοντας πολλά ερωτηματικά για το αν κάποιοι ήθελαν να "σπάσουν" το πανηγύρι στο μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς τόνισε ότι τα ξημερώματα απειλήθηκαν σπίτια, ενώ εξετάστηκε το ενδεχόμενο να εκκενωθεί η περιοχή στα χωριά Σελλά και Αργυρά.


news247

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια