«Βρόμικος» πόλεμος από τον ΣΥΡΙΖΑ


Mε ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι η τρόικα μονοπωλεί το ενδιαφέρον. Ωστόσο, είτε το πιστεύουμε είτε όχι, το πολυτασικό κόμμα του Αλέξη Τσίπρα έχει πάρει 27%, είναι αξιωματική αντιπολίτευση και ο λόγος του ακούγεται σε όλο τον πλανήτη....

Έτσι, λοιπόν, ακούμε πολλά και διάφορα τις τελευταίες ώρες με αφορμή τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας. Το ένα στέλεχος λέει ότι δε θα περάσει τίποτε, το άλλο ότι όποιος βάλει υπογραφή θα πάει φυλακή, ο Λαφαζάνης λέει ότι θα στήσουν Σινικό Τείχος, ο Στρατούλης ότι περιμένουν χειροπέδες όποιους κάνουν το λάθος να προχωρήσουν σε ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Πρώτοι εμείς είπαμε ότι πρέπει να πουληθεί περιουσία αλλά να μην ξεπουληθεί κι όποιος διανοηθεί να κάνει το δεύτερο θα μας βρει μπροστά του. Κανείς δε μπορεί να έρθει να πάρει μπιρ παρά ούτε εταιρείες, ούτε ακίνητα – φιλέτα.
Όμως, στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ έχουμε να κάνουμε με μια πολύ προσεγμένη τακτική εκφοβισμού κάθε επενδυτή θελήσει να έρθει στην Ελλάδα να φέρει τα λεφτά του, είτε για καλό είτε για κακό.
Είναι μια τακτική που εκπορεύεται από την άποψη ότι η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα είναι έγκλημα διαρκείας, ότι όποιος λέγεται επενδυτής είναι περίπου η Κόζα Νόστρα, με καμπαρντίνες και σηκωμένους γιακάδες που δε διαφέρει σε τίποτε από τον κοινό εγκληματία.
Είναι κι αυτό μια άποψη η οποία έχει τις βάσεις της. Κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ακόμη ότι μόνο κρατικές επενδύσεις πρέπει να γίνονται και το άδικο, ανάλγητο, σκληρό κεφάλαιο δεν πρέπει να περνά την πόρτα της Ελλάδας γιατί θα την μολύνει.
Θα προτιμούσαν ένα Σοβιέτ ή μια Κούβα όπου τα πάντα θα ελέγχονται από την κρατική νομενκλατούρα αλλά που η χώρα θα ήταν 50-100 χρόνια πίσω. Δεν τους αδικούμε, μ’ αυτά μεγάλωσαν, αυτά θέλουν.
Όμως, σωτηρία της Ελλάδας χωρίς επενδύσεις δε νοείται, αυτό πρέπει όλοι να το καταλάβουν. Και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ διώχνει και τους υγιείς επιχειρηματίες και τα λαμόγια. Για τα δεύτερα ουδόλως μας ενδιαφέρει, αλλά για τους Έλληνες και ξένους που θέλουν να δημιουργήσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας και να βγάλουν την Ελλάδα από το τέλμα που βρίσκεται, πρέπει όλοι να αντισταθούμε στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ.
Όταν μιλάνε για χειροπέδες, γκιλοτίνες, φυλακές και ειδικά δικαστήρια για όποιον τολμήσει να βάλει την υπογραφή του, τότε είναι υπεύθυνοι των λεγόμενών τους. Είναι κόμμα του 27% κι όχι περιθωριακό συνονθύλευμα που κανείς δεν το ακούει.
Ο λόγος του ΣΥΡΙΖΑ φτάνει σε όλο τον κόσμο και στους επενδυτές που θέλουν να ρίξουν λεφτά στη ΔΕΠΑ, στη ΔΕΗ, στην ΕΥΔΑΠ, στο Ελληνικό, στα εκατοντάδες κρατικά ακίνητα που κάθονται και δεν προσφέρουν τίποτε. Και ο λόγος αυτός δημιουργεί ένα περιβάλλον άκρως αντιεπιχειρηματικό. Εμφανίζει την Ελλάδα ως μια μπανανία που όποιος τολμήσει να επενδύσει έστω κι ένα ευρώ την άλλη στιγμή θα εξαφανιστεί από προσώπου γης, εφόσον βέβαια γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση.
Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα για ένα μεγάλο, πλέον, κόμμα. Αν δε θέλουν επενδύσεις και θέλουν την κατάρρευση της οικονομίας ας μας το πουν ξεκάθαρα. Διότι να συμφωνήσουμε ότι δεν πρέπει να ξεπουληθούν τα πάντα έναντι πινακίου φακής, όχι όμως να δημιουργούμε ένα κλίμα ποινικοποίησης της επιχειρηματικότητας.
Πολύ ολισθηρό δρόμο διαλέγει ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του. Αν ποντάρει στην οικονομική καταστροφή της Ελλάδας για να κυβερνήσει θα πρέπει να ξέρει ένα και μόνο: Κάθε χώρα που κατέρρευσε και χρεοκόπησε ολοσχερώς, αυτή ξεπουλήθηκε στη συνέχεια, οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά.
Αριστερός Ψάλτης
http://antinews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια