Ο "Βλαμμένος" Γκρούεφσκι μας βάζει χέρι ότι είμαστε αναιδείς.


(Τι λες βρε ηλίθιε βρομιάρη που απαιτείς να σε λέμε και Μακεδόνα.
Μόνο μια ελπίδα έχεις να βγει ο Τσίπρας Πρωθυπουργός και να σε αναγνωρίσει.)
Οργισμένος με την απόφαση της Ελλάδας να μπαίνει αυτοκόλλητο από τις ελληνικές συνοριακές αρχές σε αυτοκίνητα από την ΠΓΔΜ που εισέρχονται στην Ελλάδα και τα οποία φέρουν την ένδειξη «ΜΚ», είναι ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι.

«Εναπόκειται σε κάθε πολίτη της χώρας μας να αποφασίσει πώς θα αντιμετωπίσει την αναιδή ενέργεια της Ελλάδας να τοποθετεί αυτοκόλλητα πάνω στις νέες πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων», είπε ο κ. Γκρούεφσκι.


Να σημειωθεί ότι τα αυτοκόλλητα αυτά, στα οποία αναγράφεται στα ελληνικά και στα αγγλικά «Αναγνωρίζεται ως ΠΓΔΜ» επικολλούνται στο πίσω τζάμι αυτοκινήτων από την ΠΓΔΜ και όχι επί των νέων πινακίδων κυκλοφορίας όπως επίμονα ισχυρίζονται οι αρχές της ΠΓΔΜ.


Και συνέχισε: «Καθένας θα πράξει κατά την άποψη και τις αρχές του. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα εκπλαγώ εάν οι Έλληνες αρχίσουν να τοποθετούν αυτοκόλλητα στο μέτωπο των πολιτών μας. Φαίνεται πως κάνουν ό,τι μπορούν για να αποτρέψουν τους Μακεδόνες τουρίστες από το να επισκέπτονται την Ελλάδα».


«Η Κυβέρνηση» της ΠΓΔΜ, πρόσθεσε, «επέδωσε διάβημα διαμαρτυρίας για την πρακτική αυτή, με την Ελλάδα να απαντά ότι η πρακτική αυτή συνάδει με την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995, την οποία υπέγραψε το τότε κυβερνών κόμμα SDSM (Σοσιαλδημοκρατική Ένωση), ισχυριζόμενο ότι η επωνυμία "ΠΓΔΜ" επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί μόνο για δύο μήνες. Όπως διαπιστώνουμε, οι συνέπειες είναι ακόμα παρούσες».


Το ζήτημα των ετικετών διατηρούν στην επικαιρότητα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ της ΠΓΔΜ, υπενθυμίζοντας στην κοινή γνώμη ότι «υπάρχουν εγχώριες εναλλακτικές» για τις θερινές διακοπές, όπως η λίμνη της Οχρίδας. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια