Λαϊκισμός και μικροκομματική εκμετάλλευση το θέμα Ανδρεουλάκου από τον Σύριζα και την Δημάρ....

 Γελάνε και τα τσιμέντα με την τάχα "μεγάλη" αποκάλυψη του Βασίλη Χήτου για τον Θανάση Ανδρεουλάκο πως την περίοδο της χούντας σαν Βασιλικός Επίτροπος το 1968 στην "δίκη των έξη" πρότεινε καταδικαστικές ποινές και έπλεξε το εγκώμιο της χούντας....


Μάλιστα δεν σταμάτησε εκεί αλλά προσπάθησε να εμπλέξει και τον Απόστολο Ανδρεουλάκο πριν λίγες ημέρες λέγοντας ότι είναι χολωμένος για την χρησιμοποίηση του αδερφού του στην θέση του γ.γ. γιατί ο ίδιος ήθελε κάποια αντίστοιχη θέση.
Ο Απόστολος Ανδρεουλάκος επικοινώνησε με το zouzouni και εξέφρασε την έκπληξή του για όσα ανάφερε ο Χήτος. Συγκεκριμένα είπε: 

"Ουδέποτε είπα ότι ήθελα κάποια θέση γ.γ. και ποτέ δεν αναφέρθηκα στον αδερφό μου τον οποίο συνεχάρην και τιμώ για την εξαίρετη πορεία του όλα αυτά τα χρόνια.
Εκ των υστέρων και ό κ. Χήτος παραδέχθηκε ότι ήταν προσωπική του εκτίμηση ότι ζήτησα κάποια θέση και ότι ήμουν χολωμένος"

Όσον αφορά την τάχα ανακάλυψη του Χήτου για τον Θανάση Ανδρεουλάκο τώρα το θυμήθηκε ; 
Μην ξεχνάμε ότι ο κ. Ανδρεουλάκος ήταν γ.γ. Δημόσιας τάξης και γ.γ. στο υπουργείο Δικαιοσύνης επί διακυβέρνησης Κώστα Καραμανλή και ουδείς ασχολήθηκε τότε.

Ακόμα είπε ο κ. Ανδρεουλάκος, αφού παραβλέψω την επιλεκτική μνήμη της αριστεράς στο σύνολό της, σχετικά με τα πόσα έχει πληρώσει, διαχρονικά, ο τόπος από τις ιδεοληψίες της και την προσπάθεια της να επιβάλλει την άποψη της μειοψηφίας στην πλειοψηφία και θα ρωτήσω ειλικρινά και όχι "ρητορικά".
Αυτός το ΄73, ήταν ο μόνος σε όλη τη χώρα Εισαγγελέας, στο Ναύπλιο τότε, αν δεν απατώμαι, που δεν διέταξε την κατάσχεση της “Βραδυνής” όταν δημοσίευσε σε αποκλειστικότητα συνέντευξη του Καραμανλή!
Και για όσους δε θυμούνται η “Βραδυνή” τότε έκλεισε και άνοιξε πάλι μετά τη μεταπολίτευση!

Όπως είπε και ο ίδιος ο κ. Ανδρεουλάκος καλώ τον κ. Τσουκαλά «να πληροφορηθεί την επί 42 συναπτά χρόνια πορεία του στον Εισαγγελικό κλάδο και τον τρόπο με τον οποίο άσκησε επί τετράμηνο το καθήκοντά του, ως Επίτροπος του Έκτακτου Στρατοδικείου Θεσσαλονίκης».

Δείτε και τι είπε ο Θανάσης Ανδρεουλάκος για το θέμα που ανακίνησε ο βουλευτής του Σύριζα Δ. Τσουκαλάς.
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης παραθέτει τα εξής στοιχεία, προς ενημέρωση, όπως τονίζει, του Δ. Τσουκαλά.

α. Από την ανάγνωση ολόκληρης της αγόρευσης στη δίκη της Δημοκρατικής Άμυνας (η οποία έχει δημοσιευθεί στο φύλλο της εφημερίδας «Μακεδονία» της 10/11/1968), προκύπτει ότι όχι μόνο δεν «κατακεραύνωσε» τους τότε κατηγορουμένους, αλλά εξήρε την προσωπικότητα και την προσφορά τους στην κοινωνία, αναγνώρισε σε όλους ελαφρυντικά και πρότεινε πολύ μικρότερες ποινές από εκείνες, που επιβλήθηκαν από το έκτακτο Στρατοδικείο.

Για την παραπομπή και το κατηγορητήριο αρμόδιος ήταν ο τότε Στρατιωτικός Διοικητής Θεσσαλονίκης και όχι ο Επίτροπος. Άλλωστε, ο κ. Ανδρεουλάκος δεν ρωτήθηκε όταν του ανατέθηκαν επί τετράμηνο καθήκοντα Επιτρόπου και η ανάθεση έγινε με βάση νόμο, που είχε θεσπισθεί επί εποχής Δημοκρατίας.

β. Η Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου, τον Δεκέμβριο του 1974 (βλέπε εφημερίδα «Αργοναυπλία», φύλλο της 22/12/1974) εξαίρει την στάση που κράτησε ως Εισαγγελέας της πόλης ο κ. Ανδρεουλάκος απέναντι στο δικτατορικό καθεστώς.

γ. Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, όταν προσήχθη σιδηροδέσμιος από τη Χαλκίδα, όπου εκρατείτο, ο τότε υπεύθυνος έκδοσης της εφημερίδας «Αυγή», αείμνηστος Λεωνίδας Κύρκος, ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, κατηγορούμενος για χρήση πλαστού εγγράφου- «ντοκουμέντο» που είχε δημοσιευθεί στην εφημερίδα, πρότεινε την αθώωσή του, πρόταση που έγινε δεκτή από το δικαστήριο. Να σημειωθεί ότι μηνυτής ήταν ο τότε εκδότης της εφημερίδας «Ελεύθερος Κόσμος», Σάββας Κωνσταντόπουλος. Αυτός ήταν ο κατά τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «χουντικός» Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης…

«Ο κ. Ανδρεουλάκος, επί 42 έτη έχει υπηρετήσει με ανιδιοτέλεια και ευσυνειδησία τα καθήκοντά του, τόσο ως εισαγγελικός λειτουργός, όσο και ως Γενικός Γραμματέας των Υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και χωρίς να επιτρέψει ποτέ σε κανέναν να αμφισβητήσει την προσήλωσή του στα δημοκρατικά ιδεώδη του πολιτεύματος. Και είναι πραγματικά απορίας άξιον, πως εν έτι 2012, ξαφνικά ο ΣΥΡΙΖΑ αντιλήφθηκε το αντίθετο. Αλλά ο λαϊκισμός και η μικροκομματική αντίληψη στην άσκηση πολιτικής είναι ολοφάνερο ότι οδήγησαν τον κ.Τσουκαλά και το κόμμα του σε μια μεγαλειώδη γκάφα. Τουλάχιστον, το πάθημα ας γίνει μάθημα, καταλήγει η ανακοίνωση για το θέμα του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια