Ολόκληρη απολογία του Νίκου Ζήγρα ενώπιον του ειδικού ανακριτή

Όλη η απολογία του Νίκου Ζήγρα στο Newsbomb.gr
Ποιους κατονομάζει ο ξάδελφος του Άκη ως εισπράκτορες του «μαύρου» χρήματος – Τι λέει για την Γκούντρουν, την Β. Σταμάτη και για άλλα -άγνωστα στην ανάκριση- πρόσωπα
Συνταρακτικά στοιχεία για το πάρτυ με τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών προγραμμάτων την περίοδο της παντοδυναμίας του Άκη Τσοχατζόπουλου αποκάλυψε ο Νίκος Ζήγρας.
Ο πρώτος ξάδελφος και άλλοτε εξ’ απορρήτων του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ στην επτασέλιδη απολογία του ενώπιον του ειδικού ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, την οποία....
παρουσιάζει το newsbomb.gr, κατονομάζει ευθέως τους εισπράκτορες του μαύρου πολιτικού χρήματος, ενώ δίνει σημαντικά στοιχεία και για αλλά άγνωστα μέχρι σήμερα για την ανάκριση πρόσωπα με την υπόδειξη «ψάξτε τους».
Ως πρόσωπο «κλειδί» κατονομάζει τον προσωπικό φίλο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Ντίνο Μιχαηλίδη, πρώην υπουργό Εσωτερικών της κυπριακής κυβέρνησης. «Ήταν αυτός που μετέφερε προσωπικά μεγάλα ποσά σε βαλίτσες στην Ελλάδα και αυτός που μετέφερε όλες τις επιταγές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».
Αποδίδει πρωταγωνιστικό ρόλο ως προς στη διακίνηση του μαύρου χρήματος και στους Ιωάννη Σμπώκο, Al Sayad Fouad  και Βλάσση Καμπούρογλου που «συντόνιζαν μαζί όλες τις δουλειές», ενώ αργότερα προστέθηκε και ο Ιωάννης Μπέλτσιος ο οποίος επίσης «μετέφερε μεγάλα χρηματικά ποσά σε τσάντες στον Τσοχατζόπουλο».
Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στην προφυλακισμένη λογίστρια του πρώην υπουργού, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου «πρόσωπο το οποίο γνωρίζει όλα τα μυστικά και μαγειρέματα του Άκη Τσοχατζόπουλου», και «γνωρίζει τα πάντα σχετικά και με τις αγορές των ακινήτων στο Ψυχικό και στα Βριλήσσια». Αναφέρει επί λέξει : «Γνωρίζω ότι η πώληση του διαμερίσματος στα Μελίσσια και έγινε για να δικαιολογηθεί στο πόθεν έσχες η αγορά του Ψυχικού. Γι΄ αυτά να ερωτηθεί η κ. Λαμπροπούλου».
Παράλληλα, ο Νίκος Ζήγρας ζητά να εξεταστεί από τις ανακριτικές αρχές και ο ρόλος των:
Μαργαρίτας Τερζή, κατοίκου Ελβετίας. Φέρεται ιδιοκτήτρια υπερπολυτελούς διαμερίσματος στη Θεσσαλονίκη το οποίο αγόρασε ο Τσοχατζόπουλος στο όνομα της κόρης του Αρετής. Προτρέπει τον ανακριτή να ελέγξει πώς πληρώθηκε το τίμημα του διαμερίσματος, ποία ήταν η σχέση της με τη Βίκυ Σταμάτη αλλά και το πώς η ίδια βρέθηκε να κατέχει θέση συμβούλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Γκούντρουν, πρώην συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου. Πρέπει να ελεγχθεί πόσες χιλιάδες δολάρια πήρε στο εξωτερικό σε τσάντες για να συναινέσει στο διαζύγιο. Πήρε εφάπαξ πάνω από 500.000 δολάρια και συμφώνησε με τον Τσοχατζόπουλο να της καταβάλλει κάθε μήνα 3.000 ευρώ, ποσό που δεν δηλώνονταν πουθενά.
Αλέξανδρου Τσοχατζόπουλου, γιού του πρώην υπουργού. Απέκτησε μερίδιο εταιρείας εστίασης στην Πατησίων, με την επωνυμία  ΣΤΟΑ. Ο πατέρας του πλήρωσε στον πρώην κάτοχο της εταιρείας, ο οποίος ήταν μεγαλοεκδότης εφημερίδας, το τίμημα του μεριδίου που ήταν πάνω από 400.000 ευρώ. Τα χρήματα δόθηκαν μετρητά και δεν δηλώθηκαν πουθενά.
«Είμαι βέβαιος ότι θα γίνει τεράστια προσπάθεια σπίλωσης της απολογίας μου προκειμένου να με παρουσιάσουν ως τρελό και άρρωστο, που πλέκω σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι αν εγώ ήμουν ο πραγματικός πρωταγωνιστής της υπόθεσης και είχα τόσα πολλά χρήματα, θα είχα εξαφανιστεί και δεν θα μπορούσε να με βρει κανείς…», τονίζει ο Νίκος Ζήγρας στην απολογία του ζητώντας μάλιστα συγνώμη για το γεγονός ότι αρχικά επικαλέστηκε το δικαίωμα σιωπής «προϊόν υπερασπιστικής τακτικής του προηγούμενου δικηγόρου μου».
Ολόκληρη απολογία του Νίκου Ζήγρα ενώπιον του ειδικού ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή έχει ως εξής:
















newsbomb.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια