Ισορροπία με το... αριστερό!


Αποτέλεσμα παρασκηνιακών ζυμώσεων με άρωμα γκρίνιας και εσωστρέφειας ήταν οι προτάσεις που έκανε ο Α. Τσίπρας στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Κ.Ο. για την κατανομή των πρώτων θεσμικών ρόλων στους βουλευτές του κόμματος.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το γεγονός ότι δεν ανανέωσε την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπο του βουλευτή Θεσσαλονίκης Τ. Κουράκη για τη θέση του δ' αντιπροέδρου της Βουλής αποτέλεσε έκπληξη στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν χαροποίησε και ιδιαίτερα τον πρώην αντιπρόεδρο της Βουλής.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο αποκλεισμός του Τ. Κουράκη επήλθε επειδή ο Α. Τσίπρας είχε γίνει αποδέκτης της επιθυμίας του Γ. Δραγασάκη να είναι αυτός υποψήφιος για την αντιπροεδρία της Βουλής. Ωστόσο η μετακίνηση του Γ. Δραγασάκη στην ουδέτερη ζώνη της Βουλής δείχνει και την πρόθεσή του να μη βρεθεί στο κάδρο της κομματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, με αιχμή τα ζητήματα της οικονομίας. Για να μην υπάρξουν περιθώρια για την ανάπτυξη αρνητικών ερμηνειών ως προς το ζήτημα του Τ. Κουράκη, προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις διαρρέοντας ότι θα αναλάβει υπεύθυνος του τομέα Παιδείας.

Οπως και του μέχρι πρότινος κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Θ. Δρίτσα για τον τομέα Εθνικής Αμυνας. Ωστόσο, ο βουλευτής Πειραιά αναμένει να ανακοινωθεί ότι στον τομέα ευθύνης του θα περιέλθει και η εξωτερική πολιτική, την οποία διεκδικεί η Ρένα Δούρου. Για τον τομέα οικονομικών ενδιαφέρονται οι Π. Λαφαζάνης και Γ. Σταθάκης, ενώ για τα εργασιακά ο Δ. Στρατούλης και ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Α. Μητρόπουλος. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ εκλέχτηκαν ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι οι Π. Λαφαζάνης, Δ. Παπαδημούλης και ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Π. Κουρουμπλής. Στη θέση του γραμματέα της Κ.Ο. εξελέγη ο Ν. Βούτσης, ενώ ο διευθυντής της Κ.Ο. Π. Μπαλάφας αντικαταστάθηκε από τον Κ. Αθανασίου, πληρώνοντας κατά κάποιον τρόπο τις απόψεις που είχε διατυπώσει προεκλογικά για τις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία.
dimokratianews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια