Τα κολλήματα του Ζούρου στοίχησαν τον αποκλεισμό στο προολυμπιακό....


Ότι αυτή η ομάδα δεν μπορεί φάνηκε από τον αγώνα με το Πουέρτο Ρίκο, άσχετα αν κερδίσαμε λόγω της εκνευριστικής ευστοχίας μας από τα 6,25 μέτρα.
Και δεν είναι μόνο ότι δεν μπορεί η ομάδα , είναι ότι δεν μπορεί και ο Ζούρος.
Ένας τύπος απίστευτος με κάτι κολλήματα που καταντάνε εκνευριστικά.
Και στα δύο παιχνίδια είχε το κόλλημα να παίζει συνέχεια με τον συμπαθή κατά τα άλλα Καιμακόγλου όπου το παιδί έδειχνε ότι δεν το έχει, δεν μπορούσε ούτε μια πάσα σωστή να δώσει. Τον έβαζε δε πάντα στα ποιο κρίσιμα λεπτά για....
την ομάδα μας με τα γνωστά αποτελέσματα..
Τα κολλήματα του Ζούρου πληρώνει η Εθνική μας  αφού κατέβασε ομάδα για τα πανηγύρια με τον Μαυροειδή που έτρεμε σε όλο τον αγώνα λες και δεν έχει ξαναπαίξει, τον Μάντζαρη ;;; και διάφορους άλλους.
Πραγματικά ανεκδιήγητος ο Ζούρος ο οποίος είναι και άνεργος αυτό τον καιρό αφού απολύθει από την ομάδα που εργαζόταν.


Η "κατάρα" των Προολυμπιακών τουρνουά δυστυχώς είχε και συνέχεια για την Εθνική. Η Ελλάδα γνώρισε ήττα-σοκ από την Νιγηρία με 80-79 και αποχαιρέτησε το όνειρο της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Έξαλλος με τους διαιτητές ο Ζούρος: Η Νιγηρία έπαιζε ξύλο


Ένα ματς που φάνταζε εύκολο, έγινε ντέρμπι και τελικά μετατράπηκε σε... εφιάλτης. Η Εθνική ομάδα δεν θα δώσει το παρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες αφού η Νιγηρία γύρισε τούμπα τον αγώνα και "έκλεψε" το εισιτήριο για τους "4" του Προολυμπιακού.


Οι χαμένες βολές, η κακή αμυντική συμπεριφορά της Εθνικής και τα 17 χαμένα αμυντικά ριμπάουντ ήταν τα σημεία που στοίχισαν στην ομάδα του Ηλία Ζούρου.


Ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά για την Εθνική μας ομάδα η οποία προηγήθηκε 10-2 με τρίποντο του Καλάθη και λέι απ του Πρίντεζη, όμως η Νιγηρία αντέδρασε άμεσα και ισοφάρισε. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 21-21.


Η Εθνική είχε τον έλεγχο του ρυθμού και του σκορ, αλλά ενώ θα μπορούσε να πάρει μεγάλες διαφορές δεν απέφυγε τα λάθη και επέτρεψε στους Νιγηριανούς να μείνουν μέσα στο παιχνίδι. Το ημίχρονο έκλεισε με την Ελλάδα στο +12 (42-30).


Η Νιγηρία σιγά σιγά έκλεισε τη διαφορά, η Εθνική δεν είχε επιθετικές λύσεις αφού μόνο Σπανούλης και Μπουρούσης έβρισκαν με ευκολία το δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι.


Έτσι το ματς έγινε ντέρμπι. Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο. Ο Σπανούλης έμοιαζε να παίζει μόνος του από ελληνικής πλευράς ενώ οι Νιγηριανοί είχαν την ψυχολογία με το μέρος τους αφού ήταν αυτοί που επέστρεψαν στον αγώνα. Η Εθνική μας 3 λεπτά πριν το τέλος βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2 πόντους (71-73). Ο Σπανούλης στο μοναδικό τομέα που υστέρησε ήταν στις βολές, με 1/2 μείωσε στον πόντο όμως οι Νιγηριανοί βρήκαν και πάλι λύση στην επίθεση τους και προηγήθηκαν με τρεις, 70 δεύτερα πριν τη λήξη.


Ο Ζήσης έδωσε ασίστ στον Μπουρούση και ο ψηλός της Εθνικής κρεμάστηκε από το καλάθι της Νιγηρίας ενώ με δύο ελεύθερες βολές, μετά από φάουλ που κέρδισε σε αμυντικό ριμπάουντ, έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του Ζούρου, 44 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Ο Νταγκουντούρο με τρίποντο έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του όμως ο Πανανικολάου 14 δεύτερα πριν το τέλος απάντησε με τον ίδιο τρόπο.


Η Εθνική χρειαζόταν μία άμυνα, το “όπλο” της τα προηγούμενα χρόνια, όμως ο Ζήσης έκανε φάουλ πάνω στον Νταγκουντούρο 3,5 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, με το σκορ στο 79-78. Ο Νιγηριανός γκαρντ αποδείχθηκε ψύχραιμος στις βολές, ο Σπανούλης κόπηκε στο μακρινό τρίποντο και η Ελλάδα αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς αγώνες.


Στην τελευταία φάση πάντως υπάρχουν δικαιολογημένα παράπονα από Ελληνικής πλευράς αφού ο Σπανούλης κόπηκε με φάουλ.


Οι Νιγηριανοί έστησαν τρελό γλέντι για την τεράστια νίκη τους που τους φέρνει αντιμέτωπους με τους Ρώσους στα ημιτελικά του Προολυμπιακού.


Ελλάδα: Μπουρούσης 18 (5/6 σουτ, 5 ριμπάουντ), Ζήσης 2, Σπανούλης 25 (5/6 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 6/12 βολές, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Φώτσης 2, Παπανικολάου 8 (1), Καλάθης 3 (1), Καϊμακόγλου, Πρίντεζης 10 (5/7 σουτ), Μπράμος 4 (1), Μαυροειδής 6 (3/3 σουτ), Μάντζαρης 1.


Νιγηρία: Σκιν 6, Ντιογκου 17 (5/11 σουτ, 12 ριμπάουντ), Νταγκουντούρο 14 (1), Ομπασόαν 7 (1), Αμινου 9 (7 ριμπάουντ), Αμινου 13, Ογκουτσι 10 (1), Αρτσιμπονγκ 2, Ουεντεγι 2.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια