Δεν κατέληξαν σε συμφωνία Σαμαράς-Βενιζέλος-Κουβέλης για τις προγραμματικές


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανίστηκε ιδιαίτερα σφιχτός και περιορίστηκε μόνο να πει ότι οι επαφές θα συνεχιστούν για τις προγραμματικές δηλώσεις.
Οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης φαίνεται πως αποτελούν ένα μεγάλο αγκάθι για τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, κάτι που διεφάνη από τη....
σημερινή τους συνάντηση στο σπίτι του πρωθυπουργού στην Κηφισιά. 


Η συνάντηση μεταξύ του κ. Σαμαρά και των κ.κ. Βενιζέλου και Κουβέλη για το πλαίσιο των προγραμματικών διήρκησε κάτι λιγότερο από τρεις ώρες και εν συνεχεία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε με ιδιαίτερα λακωνικό τρόπο ότι οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συναντήθηκαν στο πλαίσιο της συμφωνίας για τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης και πως αυτές θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες.

Μιλώντας βέβαια λίγο μετά με τους δημοσιογράφους τους εξήγησε ότι πιθανότερη ημέρα για τις προγραμματικές δηλώσεις είναι η Παρασκευή παρά η Πέμπτη.  Εάν οι προγραμματικές πάντως ξεκινήσουν την Παρασκευή τότε την Πέμπτη αναμένεται να ορκιστεί ο νέος υπουργός Οικονομικών. 


Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί φαίνεται πως βάζουν τις προσωπικές τους κόκκινες γραμμές οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις δεν αποκλείεται να είναι και για επικοινωνιακούς λόγους. Άλλωστε, τα τρία κόμματα είναι φυσικό να έχουν διαφορές, γιατί εάν δεν είχαν και καμία θα ήταν το ίδιο κόμμα ίσως. 


Οπότε οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί προσπαθούν να θωρακίσουν και το κομματικό τους κομμάτι με τις απόψεις και τις θέσεις τους, προκειμένου να μην προκύψει εσωκομματικό πρόβλημα και ειδικά ο κ. Κουβέλης που βλέπει κάποια στελέχη του να αποχωρούν. 


Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί η διυπουργική με το οικονομικό επιτελείο εν όψει της επίσκεψης της τρόικας. Οι συναντήσεις των Υπουργών με τα μέλη της τρόικας θα γίνουν σύμφωνα με πληροφορίες από την Πέμπτη ως και το Σάββατο.
newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια