Πάντοτε νεφελώδης και αόριστος ο Μανώλης Γλέζος....


Παλιά οικοδομούσανε το σοσιαλισμό, όπως εις την Αλβανία του Ενβέρ Χότζα, επί τω θανάτω του οποίου ο Μανώλης Γλέζος έσπευσε-περίλυπος και με σηκωμένη τη γροθιά του αριστερού του χεριού- να αποχαιρετίσει τη σορό του το 1985. Εκεί η "εξουσία του λαού" καρέρρευσε.

Εις την Ελλάδα του 2012, συμφώνως....
με τον ίδιο διανοητή-βουλευτή-σύμβολο κλπ, διαδρομιστή του πολιτικού χώρου εις ευρύτατο πολιτικό φάσμα δια να καταλήξει(;) εις το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, βάσει χθεσινής βαθυστόχαστης, πλην πλήρως αόριστης έως και αφελούς, δηλώσεως του οι τοποθετήσεις των υπευθύνων της Πολιτείας, γιά την επέτειο των 38 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974, "έμοιαζαν με τα πλαστικά σημαιάκια που επιχειρούν κάθε χρόνο να αντικαταστήσουν τα ματοβαμμένα πουκάμισα των αγωνιστών της αντίστασης"(...).Ωστόσο κατά τον ίδιο "μακρυά από τη δημοσιότητα, οικοδομείται η εξουσία του λαού"(!).

Συνεπώς, κ. Γλέζο, όλη αυτή η ιστορική διαδρομή μετά τη μεταπολίτευση των "ματοβαμμένων πουκάμισων" κατεδαφίσθηκε ή όχι; Καλές οι οικοδομήσεις, αλλά όταν πετάμε και συνεχώς τούβλα; Έχει νόημα αυτή η λεξιλαγνεία, πλην ελαχίστων ανήξερων και ανιστόρητων που θα μπορούσε, όλως προσκαίρως, να εντυπωσιασθούν με όσα εκστομίζετε;

Κάποτε, κ. Γλέζο, η σιωπή είναι καλύτερη από την ομιλία. Αλλά αν επιμένετε να ομιλείτε, οι "εξουσίες του λαού" τις οποίες εγνώρισε μέχρι τούδε η ανθρωπότης, κατέρρευσαν όλες (εσχάτως εις τη Λιβύη του Καντάφι) , πλην αυτής εις τη Βόρειο Κορέα της κομμουνιστικής δυναστείας των Κιμ, όπου είναι συνώνυμη της πιό στυγνής δικτατορίας και πρωτοφανούς δυστυχίας. Εις ό,τι αφορά την "άμεση δημοκρατία", πρέπει να γυρίσουμε χιλιάδες χρόνια πίσω και αυτό είναι αντικειμενικώς αδύνατο.

Συμπέρασμα: Μην ομιλείτε, κ. Γλέζο, απλώς διά να ομιλείτε. Κουράζετε και αποδομείτε, ιδία ευθύνη, την ΑΛΛΗ εικόνα σας που οι 'Ελληνες πολίτες θέλουν να θυμούνται. Γιατί επιμένετε, αφού είσθε άγαλμα, να είσθε και εφήμερη καρέκλα;

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης

ΥΓ: Παρατίθεται αυτούσια η δήλωσις Γλέζου, από τη σημερινή "ΑΥΓΗ", με φωτογραφία του βουλευτού Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ (κατόπιν επιθυμίας του;) μονίμως συνοφρυωμένο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια