Κατηγορούμενος για ξυλοδαρμό ο Θ. Τζήμερος...

Δεν είναι λίγες οι φορές που τα πρόσωπα που διεκδικούν την ψήφο των Eλλήνων πολιτών και προεκλογικά μιλούν για ισότητα, δικαιοσύνη, πολιτισμό, διαφάνεια και κράτος δικαίου, τελικά ξεχνούν το παρελθόν τους.
Μια περίεργη υπόθεση που φαίνεται να αποκαλύπτει πολλά για....

το ήθος αλλά και τον χαρακτήρα του προέδρου του κόμματος «Δημιουργία Ξανά», Θάνου Τζήμερου, ανέδειξε ο «Κίτρινος Τύπος».

ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Σύμφωνα με έγγραφο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου το οποίο έχει στη διάθεσή της η εκπομπή, ο Θάνος Τζήμερος είναι κατηγορούμενος για τις εξής πράξεις:

1.Aπλή σωματική βλάβη
2.Εξύβριση έργω

Μηνυτής είναι ο Νικόλαος Δεληγεώργης, 84 ετών, πρόεδρος του γνωστού «Ιδρύματος Δεληγιώργη» στον Βόλο ,με μάρτυρες τον αδελφό του Γεώργιο Δεληγεώργη, και τη σύζυγό του Σοφία Κυριαζή.
O Νικόλαος Δεληγεώργης είναι γνωστός για τις κοινωφελείς δωρεές του ιδρύματος στο οποίο είναι πρόεδρος, σε πανεπιστήμια αλλά και στην εκκλησία.

Η μήνυση υπεβλήθη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου από τον ίδιο στις 18 Οκτωβρίου του 2009 και έπειτα από περίπου τρία χρόνια έχει οριστεί η πρώτη δικάσιμος.

















TO ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Θάνος Τζήμερος, στις 18 Οκτωβρίου του 2009, στον Βόλο, στην οδό Κουμουνδούρου 2, στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου κατοικεί ο παθών Νικόλαος Δεληγεώργης, και ώρα 15:00, τέλεσε τις παρακάτω αξιόποινες πράξεις:

-Mε πρόθεση προξένησε σε άλλον απλή σωματική βλάβη, δηλαδή έπληξε τον ως άνω εγκαλούντα και πιο συγκεκριμένα τον άρπαξε με τα χέρια του και τον σήκωσε ψηλά και άρχισε να χτυπάει με δύναμη όλο του το σώμα στον τοίχο και έτσι προκάλεσε σε αυτόν απλή σωματική βλάβη.
-Επίσης, με περιφρονητική συμπεριφορά σκοπούσα τη μείωση της τιμής του ανωτέρω εγκαλούντος, προσέβαλε αυτόν με έργο ήτοι αρπάζοντάς τον με τα χέρια του και σηκώνοντάς τον ψηλά.
Η ποινική δίκη είχε ορισθεί αρχικά για τις 16 Μαΐου του 2012 αλλά κατόπιν αναβολής ορίστηκε νέα δικάσιμος για τις 26 Οκτωβρίου του 2012.
Αυτό που προκαλεί όμως εντύπωση στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι το γεγονός ότι ο κ. Τζήμερος –σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο-,προξένησε σωματική βλάβη σε έναν ηλικιωμένο πολίτη, αφού τον χτύπησε με δύναμη στον τοίχο.















OI AΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ «ΚΙΤΡΙΝΟ ΤΥΠΟ»

Ο «Κίτρινος Τύπος» επικοινώνησε και με τις δύο πλευρές, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για το θέμα που έχει προκύψει. Ο Νικόλαος Δεληγεώργης δεν δέχθηκε να μιλήσει παρόλο που σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του η εκπομπή αρχικά εξέφρασε την επιθυμία να καταγγείλει το περιστατικό μπροστά στην κάμερα.

zougla.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια