Ο Εισαγγελέας στην πόρτα του ΓΑΠ.


antrikos 2 - gap 2Συμπληρωματική έρευνα για την υπόθεση των CDS και την ενδεχόμενη ανάμειξη του αδερφού του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, Αντρίκο, ζητά ο Οικονοιμικός Εισαγγελέας Γ.Πεπόνης. Ο τελευταίος διαφωνεί με τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρη Κορέα.


Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Πεπόνης διαφωνεί....
με την άποψη του κ. Κορέα, που διενεργεί εδώ και μήνες έρευνα για την υπόθεση των CDS, ότι οι καταγγελίες περί ανάμειξης του κ. Ανδρέα Α. Παπανδρέου στην υπόθεση πρέπει να τεθούν ως ατεκμηρίωτες και μη δυνάμενες να στηρίξουν ποινικό αδίκημα, στο αρχείο.


Βάσει της εντολής Πεπόνη, ο εισαγγελέας καλείται να εξακριβώσει μέσω αιτήματος δικαστικής συνδρομής στην Ελβετία, όπου είναι η έδρα της επενδυτικής εταιρείας, ποιά ήταν ακριβώς η θέση του Ανδρέα Παπανδρέου στην επίμαχη διεθνή εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων την περίοδο 2009-2010, και ποιός ο βαθμός ευθύνης του στην λήψη και εκτέλεση αποφάσεων.


Ακόμη θέλει να εξακριβώσει, αν η εταιρεία προμηθεύτητκε CDS επί του ελληνικού χρέους, αν πουλήθηκαν CDS από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στην εν λόγω εταιρεία και ακόμη, αν η διακίνηση των προϊόντων συνδέεται με τυχόν εσωτερική πληροφόρηση που μπορεί να είχε η εταιρεία.


Μετά την συλλογή των στοιχείων που ζητά ο κ. Πεπόνης, ο εισαγγελέας θα πρέπει να αναθέσει σε εξειδικευμένη ομάδα οικονομικών πραγματογνωμόνων την αποτίμηση και αξιολόγηση του υλικού ώστε να κριθεί και η περεταίρω πορεία του θέματος.


Αξίζει να σημειωθεί,  ότι η έρευνα του κ. Κορέα στο δεύτερο σκέλος της, αφορά τις καταγγελίες για οργανωμένο σχέδιο κερδοσκόπων σε βάρος της Ελλάδας.


Για την υπόθεση είχαν υποβάλει μηνυτήρια αναφορά, τον Απρίλιο του 2010 ένας δικηγόρος και ένας οικονομολόγος στρεφόμενοι κατά παντός υπευθύνου, επενδυτικού οίκου, χρηματοοικονομικού οργανισμού, οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης κ.α, υποστηρίζοντας ότι υπήρξε μεθοδευμένη και σκόπιμη χειραγώγηση των οικονομικών στοιχείων της χώρας με στόχο την ξέφρενη κερδοσκοπία.

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια