AEK: Έχασε, αλλά… κέρδισε!...

Αν έχανε κάποτε η ΑΕΚ από την Πρέστον θα υπήρχε πίκρα.

Κι όμως το πρώτο τεστ της «Ένωσης» μπορεί ν’ αφήσει γλυκιά γεύση σε όσους το παρακολούθησαν.
Τα πιτσιρίκια του Βλάχου δεν κινδύνευσαν ιδιαίτερα, είχαν τον....

έλεγχο του αγώνα και δοκάρι στο 70’ και τελικά υπέστησαν τσάμπα ήττα (1-0) με γκολ στο 88’.

Η καλή αμυντική λειτουργία, το πάθος των μικρών και η «αποκάλυψη» Καλογέρης επιτρέπουν -έστω και δειλά- χαμόγελα στον κόσμο των «κιτρινόμαυρων».



Όποιος φυλάει τα ρούχα του έχει τα μισά, λέει ο λαός. Και τα «ρούχα» που έχουν απομείνει στην ΑΕΚ θα της απαγορεύουν ρίσκα φέτος να μείνει γυμνή. Από το πρώτο φιλικό λοιπόν, φάνηκε ότι αυτό θα είναι το σκεπτικό της: Με το ένστικτο της αυτοσυντήρησης σε πρώτο πλάνο και το «μην το φάμε» φανερή προτεραιότητα.

Έτσι, το κοκτέιλ νεαρών και όσων απέμειναν που «σέρβιρε» ο Βλάχος δεν ήταν φυσικά… γευστικό. Δεν έκανε συνδυασμούς. Δεν παρήγαγε φάσεις. Παρήγαγε όμως ενθαρρυντικά δείγματα (έστω και απέναντι σε ομάδα γ’ κατηγορίας): Αυτοθυσία στις μονομαχίες. Αξιοπρεπής κυκλοφορία της μπάλας. «Πέσιμο» απευθείας σ’ αυτή μετά από κάθε λάθος πάσα. Και γενικά μια αμυντική λειτουργία που (βασισμένη και στην καλή συνεργασία Μπουγαΐδη-Γιάγκο) δεν οδηγούσε σε «σταυροκοπήματα».

Η σχετικά καλή εικόνα του πρώτου μέρους επέτρεψε στα πιτσιρίκια της ΑΕΚ να ξεθαρρέψουν. Κι αυτό θα τους επέτρεπε να μπουν και μπροστά στο σκορ, αν δεν υπήρχε ο Στάκμαν και το… δοκάρι. Πρώτα λοιπόν ο γκολκίπερ των Άγγλων «έβγαλε» με υπερένταση τα σουτ του (σταθερού) Γκερέιρο και της αποκάλυψης Καλογέρη (ταχύτατος και με καλή τεχνική κατάρτιση). Κι έπειτα ο αντικαταστάτης του Μορέιρα ακούμπησε όσο έπρεπε την μπάλα για να τη στείλει στο οριζόντιο και να στερήσει το γκολ από τον (φανερά ποιοτικό) Τσίτα.

Κι ενώ φαινόταν ότι η ΑΕΚ σεβάστηκε υπερβολικά τον αντίπαλο κι έχασε τσάμπα ένα ημίχρονο, τελικά έχασε τσάμπα το ματς. Διότι ακόμη και μετά το πλήθος αλλαγών του Βλάχου, η «Ένωση» άξιζε τη νίκη. Παρόλο όμως που αυτή την πήρε τελικά η Πρέστον (με το γύρισμα του Μονακάνα στο 88’ που «τρύπησε» τον Αραμπατζή) τα πιτσιρίκια της ΑΕΚ πήραν δικαιολογημένα το χειροκρότημα από τους 50 ηρωικούς οπαδούς της ORIGINAL Λονδίνου που βρέθηκαν στην εξέδρα.



ΠΡΕΣΤΟΝ (Γκρέιαμ Γουέσλι): Στάκμαν, Κιν, Λάιρντ, Χάντινγκτον, Κάνσντελ-Σέριφ, Ρου, Χόλμς, Μπουχάναν, Μπέρντσλεϊ, Μουσίνιο, Κινγκ

AEK (Βαγγέλης Βλάχος): Κωνσταντόπουλος (59’ Αραμπατζής), Τσαμουρλίδης (59’ Παπαδημητρίου), Μπουγαΐδης (74’ Αγκιρίμπα), Γιάγκο, Αρκούδας (65’ Βλάχος), Ρίκκα (65’ Ματεντζίδης), Γκερέιρο (59’ Καλογέρης), Λαγός (74’ Κουρέλας), Γροντής (65’ Κοτσαρίδης), Φούντας (74’ Νικολιάς), Σταματής (59’ Τσίτας)...

http://www.sport-fm.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια