Το σεξ περνάει κρίση, 8 λόγοι που δεν είναι πια στη ζωή σου!


Στην Αμερική υπολογίζεται ότι περίπου 40 εκατομμύρια παντρεμένοι κάνουν σεξ λιγότερο από 10 φορές το χρόνο! « Μια φυσιολογική σεξουαλική ζωή κάνει καλό στην υγεία (ψυχική και σωματική) και κρατάει το ζευγάρι πιο κοντά» λέει η Anita H. Clayton, MD, καθηγήτρια ψυχιατρικής στο University of Virginia. Συνήθως οι γυναίκες υποφέρουν σιωπηλά! Για τις γυναίκες που βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση είναι ένα πολύ δύσκολο θέμα για συζήτηση. Αλλά καλό είναι να αφήσεις....
τις δικαιολογίες του τύπου «δεν έχω χρόνο» ή «έχω πονοκέφαλο» στην άκρη και να δούμε τους πιθανούς λόγους που το σεξ δεν είναι πια στη ζωή σου!


1. Η Κατάθλιψη λόγω οικονομικής κρίσης! Όταν ένας άντρας έχει κατάθλιψη δεν θέλει να κάνει σεξ. Αυτό μπορεί να συμβεί σε ένα άτομο, ειδικά αν έχει χάσει τη δουλειά του ή περνά οικονομικές δυσκολίες. Είναι σίγουρο ότι αυτό μπορεί να μειώσει τη λίμπιντο τους. Όταν δεν αισθάνεστε καλά ψυχολογικά είναι λογικό η ερωτική σας επιθυμία να πιάσει πάτο. Η άσκηση συνήθως βοηθά στην καλή διάθεση και ενέργεια. Επίσης, η επίσκεψη σε ψυχολόγο μπορεί να βοηθήσει.




2. Οι ρυθμοί της ζωή μας! Άραγε μετά από τόσα χρόνια πέτυχε η σημερινή γυναίκα αυτό που τόσον καιρό ποθούσε; Την εξίσωση της με τον άντρα. Φαίνεται ότι έχουν γίνει πολλά βήματα μέχρι τώρα. Αλλά ο άνδρας έχει χάσει πια το ρόλο του «κυνηγού» και στέκεται αμήχανος μπροστά στον καινούριο ρόλο της ανεξάρτητης και δυναμικής γυναίκας. Η σύγχρονη γυναίκα καλείται να ανταποκριθεί σε πολλαπλούς ρόλους, σε αυτό της συζύγου, της μητέρας, της εργαζόμενης γυναίκας, της καλής νοικοκυράς. Στην προσπάθειά της να ανταποκριθεί σε όλα αυτά και να είναι «σωστή», όπως προστάζει η κοινωνία, συχνά πιέζεται, αγχώνεται και εξαντλείται. Ένα κουρασμένο σώμα σε συνδυασμό με ένα μυαλό που κατακλύζεται από το άγχος, είναι ο χειρότερος συνδυασμός για να νιώσουμε σεξουαλική επιθυμία.


3. Δεν σου αρέσει το σώμα σου! Η ανασφάλεια για την εξωτερική εμφάνιση και ο φόβος μήπως ο σύντροφος μας απορρίψει, είναι ένα αγκάθι για τη γυναικεία φιλαρέσκεια. Πολλές γυναίκες απομακρύνονται από τον σύντροφό τους μόλις συνειδητοποιήσουν ότι έχουν πάρει βάρος ή το σώμα τους έχει αλλάξει λόγω κάποιας εγκυμοσύνης. Αρχίζουν και αισθάνονται αμηχανία για το πώς τις βλέπει ο σύντροφός τους, χωρίς τα ρούχα. Διαγράψτε από το μυαλό σας τα πάντα! Μπορείτε να βρείτε όλα τα θετικά που σας αρέσουν στο κορμί σας και να τα τονίσετε. Επίσης, επικοινωνήστε με τον σύντροφό σας. Τέλος, χάνοντας έστω και λίγα κιλά -αν πραγματικά το χρειάζεστε- η ερωτική σας διάθεση μπορεί να απογειωθεί. Οι έρευνες δείχνουν πως η απώλεια ακόμη και 5 κιλών μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε πιο σέξι!


4. Όταν ο σύντροφό σας δεν έχει πια «διάθεση για τρέλες»! Μερικές φορές ο/η σύντροφος δεν θα έχει όρεξη. Συμβαίνουν αυτά. Αν, όμως, η έλλειψη όρεξης είναι ο κανόνας κι όχι η εξαίρεση, τότε λάβετε δράση. Συζητήστε το μαζί του καθώς μπορεί να έχετε απομακρυνθεί συναισθηματικά. Αυτό συμβαίνει πολλές φορές όταν ένας από τους δύο δυσκολεύεται να εκφράσει τα συναισθήματά του με αποτέλεσμα να κρατάει μέσα του πολλά. Μην αντιμετωπίσετε το ταίρι σας με κατηγορίες για μοιχεία. Συζητήστε ανοιχτά για όσα σας ενοχλούν και προσπαθήστε μαζί να βρείτε τη λύση. Υπάρχει, επίσης, το ενδεχόμενο το ταίρι σας να σας θέλει λίγο πιο αυθόρμητους. Σκεφτήτε με ποιους τρόπους μπορείτε να φέρετε πίσω το πάθος στη ζωή σας.


5. Όταν πάψει η κρεβατοκάμαρα σου να είναι «σέξι»! Το κρεβάτι πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για ύπνο και για σεξ. Μην μεταφέρετε σημειώσεις από τη δουλειά σας, μην ασχολείστε με το «σερφάρισμα» γιατί αν τα χέρια σας είναι απασχολημένα να τελειώσουν ότι δεν μπορεί να περιμένει μέχρι αύριο ή να εξερευνούν το internet, σίγουρα δεν γίνεται να εξερευνούν ταυτόχρονα τίποτε άλλο!!! Η τεχνολογία στο υπνοδωμάτιο μπορεί να φθείρει τη σεξουαλική σας ζωή. Και μην ξεχνάς ... αν η τηλεόραση παραμένει στην κρεβατοκάμαρά σου το μόνο σεξ που μπορεί να βλέπεις ξαπλωμένη στο κρεβάτι σου θα είναι το "Sex and the City"!


6. Τα χάπια σας! Τα αντισυλληπτικά χάπια μπορεί να μειώσουν κάπως την σεξουαλική σου επιθυμία. Αυτό οφείλεται στα οιστρογόνα που περιέχουν τα αντικαταθλιπτικά, φάρμακα που μειώνουν την αρτηριακή πίεση καθώς και χάπια κατά του άγχους είναι επίσης πιθανό να επηρεάσουν την διάθεσή σου για σεξ. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να ρωτήσεις τον γιατρό σου για τις παρενέργειες που μπορεί να έχει η φαρμακευτική σου αγωγή αναφορικά στη σεξουαλική σου επιθυμία.




7. Το σώμα σου δεν σου αρέσει! Πολλές γυναίκες απομακρύνονται από τον σύντροφό τους μόλις συνειδητοποιήσουν ότι έχουν πάρει βάρος ή το σώμα τους έχει αλλάξει λόγω κάποιας εγκυμοσύνης. Διέγραψε από το μυαλό σου τα πάντα! Οι γυναίκες έχουν το «ταλέντο» να βρίσκουν συνεχώς στον εαυτό τους ατέλειες... οι οποίες για έναν άντρα μπορεί να είναι πολύ σέξι! Βρες το θάρρος να ρωτήσεις τον σύντροφό σου τι θεωρεί σέξι σε σένα: Οι απαντήσεις που θα πάρεις ίσως σε κάνουν να δεις τον εαυτό σου με άλλο μάτι!


8. Προ - εμμηνόπαυση. Η προ - εμμηνόπαυση αρχίζει αρκετά χρόνια πριν την εμμηνόπαυση, όταν οι ωοθήκες αρχίζουν και παράγουν προοδευτικά λιγότερα οιστρογόνα και διαρκεί μέχρι την εμμηνόπαυση. Σε αυτή την περίοδο της ζωής, οι ορμονικές αλλαγές αναστέλλουν την επιθυμία.
Η κολπική ξηρότητα και ο πόνος κατά την επαφή έχει σαν αποτέλεσμα την έλλειψη σεξουαλικού ενδιαφέροντος. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να υποφέρετε άσκοπα. Στην αγορά υπάρχουν πολλά κολπικά λιπαντικά, κρέμες και άλλα μέσα που μπορούν να βοηθήσουν την καταπολέμηση της ξηρότητας του κόλπου.


Το σεξ είναι αναπόσπαστό κομμάτι της ζωής μας και είναι ένα κομμάτι που θα πρέπει να μας γεμίζει απόλαυση και ευτυχία. Ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος, είναι ένας άνθρωπος σεξουαλικά πλήρης.

 dete.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια