SOS από Σγουρό για τα σκουπίδια - Απλήρωτες οι εταιρείες που τα διαχειρίζονται


Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την απόσυρση των εταιρειών απο την διαχείριση αν δεν λυθεί άμεσα το θέμα, κατήγγειλε ο περιφερειάρχης Αττικής.


Απλήρωτες παραμένουν οι εταιρείες που διαχειρίζονται τα σκουπίδια στον μοναδικό ΧΥΤΑ της Αττικής, στη....
Φυλή, κατήγγειλε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.


Μιλώντας στο διεθνές συνέδριο «Αειφόρος Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων» που διοργάνωσε το ΕΜΠ ο κ. Σγουρός εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τις εταιρείες λέγοντας οτι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την απόσυρσή τους σε περίπτωση που το θέμα δεν επιλυθεί.


Παράλληλα, ο κ. Σγουρός τόνισε οτι η καθυστέρηση υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ) εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για το περιβάλλον και την οικονομία της Αττικής αλλά και την απώλεια των κοινοτικών πόρων που προβλέπονται για τα έργα.


Οπως είπε, ο αρμόδιος φορέας για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική, ο ΕΔΣΝΑ (Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής), παρέλαβε στις 31 Δεκεμβρίου 2011 από τον προηγούμενο φορέα, τον ΕΣΔΚΝΑ, χρέος ύψους 72,5 εκατομμυρίων ευρώ.


Τους 6 πρώτους μήνες του 2012, το χρέος αυξήθηκε καθώς μόνο από την λειτουργία του εργοστασίου, του αποτεφρωτήρα και της καθημερινής λειτουργίας ταφής των απορριμμάτων ο Σύνδεσμος επιβαρύνεται με περίπου 2.000.000 τον μήνα. 


Επίσης, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, ο Σύνδεσμος δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ από τις προβλεπόμενες εισφορές των δήμων για το 2012. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια