«Άλλοι λύνουν ασκήσεις τριγωνομετρίας, εγώ λύνω την ασφάλεια των sites», δήλωσε ο 13χρονος Έλληνας χάκερ....


Η απολογία του 13χρονου Έλληνα χάκερΟι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό μελών της ομάδας Greek Hacking Scene (G.H.S), βρέθηκαν αντιμέτωποι με έναν 13χρονο, ο οποίος θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους μάλιστα στον κόσμο.

Ο 13χρονος κατά την απολογία του παραδέχθηκε τη δράση του, ενώ φέρεται να δήλωσε πως «εγώ μαθαίνω ίντερνετ μέσα από τις ηλεκτρονικές επιθέσεις, άλλοι λύνουν ασκήσεις τριγωνομετρίας, εγώ λύνω την ασφάλεια των site»
Ο μαθητής Γυμνασίου, ο οποίος σύμφωνα με τους άνδρες της Δίωξης Ηλετκρονικού Εγκλήματος αποτελεί τον ελληνικό βραχίωνα των «Anonymous» είχε πραγματοποιήσει δεκάδες επιθέσεις σε υπουργεία και οργανισμούς, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
Μάλιστα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο 13χρονος με ειδική τεχνική κατάφερνε τα «κλέψει» κωδικούς από profil χρηστών της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης www.facebook.com.
Οι άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έφθασαν στα ηλεκτρονικά του ίχνη, έπειτα από ανάλυση ιχνών διαδικτυακής καταγγελίας.
Σε βάρος του 13χρονου έχει σχηματισθεί δικογραφία, ωστόσο, δεν συνελήφθη, καθώς είχαν παρέλθει τα όρια της αυτοφώρου διαδικασίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια