Πρώτη προτεραιότητα για να αλλάξει το κλίμα «Mega deal» και... γρήγορα


Μια γρήγορη αποκρατικοποίηση ή ένα "mega deal" στις τράπεζες, προκειμένου να αλλάξει το κλίμα για την Ελλάδα στις διεθνείς αγορές, επιδιώκει τις τελευταίες ώρες η νέα κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. 


Πηγές που πρόσκεινται στο νέο οικονομικό επιτελείο έλεγαν μιλώντας....
στο protothema.gr ότι: «Πρέπει να δείξουμε στις αγορές ότι γίνονται κινήσεις. Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων έχει παγώσει όταν προκηρύχθηκαν οι εκλογές της 6ης Μαϊου. Η εικόνα της Ελλάδος στις αγορές είναι η χειρότερη αυτή τη στιγμή».


Είναι γεγονός ότι το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων πάγωσε με απόφαση των κομμάτων, παρά το γεγονός ότι έτρεχε με καλούς ρυθμούς. Οι διαγωνισμοί οι οποίοι είναι σε εξέλιξη είναι του Ελληνικού και της ΔΕΠΑ -ΔΕΣΦΑ.
Το ερώτημα είναι εάν πράγματι μπορεί να πουληθεί το Ελληνικό μέσα στις επόμενες 30 ημέρες. «Είναι δύσκολο. Μπορούμε όμως να προσπαθήσουμε», λένε με νόημα στην κυβέρνηση.


Επιπρόσθετα στην κυβέρνηση έχουν ενημερωθεί ότι οι Γάλλοι της Credit Agricole επιθυμούν υπό προϋποθέσεις να αποχωρήσουν από την Ελλάδα. Ήδη έχουν «ρίξει» στην Εμπορική 8 δισ. ευρω χωρίς η τράπεζα να επιφέρει τα επιθυμητά για τους Γάλλους αποτελέσματα.


Ως εκ τούτου, στην αγορά λένε ότι, η Credit Agricole συζητά τις τελευταίες εβδομάδες με πολλούς εγχώριους τραπεζικούς παίκτες.  Καλά ενημερωμένες κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι οι κορυφαία στελέχη της Credit Agricole συζητούν ακόμη και με κρατικές ελληνικές τράπεζες εδώ και καιρό. «Δεν αποκλείεται κάτι να γίνει. Αυτό θα το ξέρουμε σε λίγες εβδομάδες», λένε με νόημα οι πηγές που δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση.
protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια