Σαμαράς εφ όλης της ύλης στο enikos.gr του Χατζηνικολάου.


Δεν έχει εισαχθεί τίτλοςΑντιμέτωπος με τις ερωτήσεις πολιτών βρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς συμμετέχοντας στην διαδικτυακή εκπομπή enikos του κ. Νίκου Χατζηνικολάου.


Απαντώντας για την δανειακή σύμβαση που υπέγραψε ο κ. Σαμαράς είπε:
“Δεν υπέγραψα συνέχιση του Μνημονίου, υπέγραψα την αλλαγή του. Αν δεν το είχα κάνει θα ήμασταν ήδη στην διαδικασία της δραχμής. Η Ευρώπη δέχθηκε τις τροποποιήσεις που πρότεινα. Εγώ ήμουν ο αρχιτέκτονας του αντιμνημονίου. Θα μπορούσα να επιμείνω και να έπαιρνα 60% αλλά εκείνη την στιγμή έβαλα την πατρίδα πάνω από το συμφέρον μας”.


Σε ερώτηση γιατί οι πολίτες να τον ψηφίσουν απάντησε: “Έχουμε ένα πρόγραμμα πλήρες και κοστολογημένο. Έχει να κερδίσει ο πολίτης από το πρόγραμμά μας δουλειές, την σταθερότητα του ευρώ με ανάπτυξη και ανακούφιση για τα χρέη του αλλά και για πολλές ακραίες αδικίες που γίνανε. Είμαστε στην πιο κρίσιμη εποχή που διακυβεύονται πολλά πράγματα δουλειές ή φόροι, ευρώ ή δραχμές, πετυχημένη επαναδιαπραγμάτευση ή συνθηκολόγηση” ανέφερε ο κ. Σαμαράς.


Σε ερώτηση για το ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές του ο κ. Σαμαράς απάντησε: “Ότι έχουμε βάλει μπροστά να αλλάξουμε το έχουμε βρει στο ισοδύναμό του. Μιλάω για την αποκατάσταση των χαμηλοσυνταξιούχων και των ειδικών επιδομάτων. Σ αυτά δεν υπάρχει πρόβλημα.


Υπάρχουν όμως κι άλλα σημεία. Κάποιος που έχει ένα δάνειο δεν πρέπει να πληρώνει δόση πάνω από το 30% του μηνιαίου εισοδήματος. Επίσης πρέπει να υπάρξει επέκταση του επιδόματος ανεργίας στα δύο χρόνια.


Αυτό μπορεί να γίνει από κοινοτικούς και όχι εθνικούς πόρους”. “Θα φάω τα σίδερα για να φέρω επενδύσεις στην χώρα, είναι ο μόνος τρόπος για να μειωθεί η ανεργία. Δεν υπάρχει μαγικό κουμπί για να φτιάξουν τα πράγματα.


Εγώ θα δώσω τη μάχη όπως έκανα και όταν στάθηκα μόνος μου απέναντι στην κ. Μέρκελ. ” είπε σε άλλη ερώτηση σχετικά για την ανεργία ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι "έχει έλθει ήδη σε επαφή με Ρώσους και Κινέζους για να επενδύσουν στην χώρα μας".


Αναφέρθηκε στην συμφωνία με την siemens λέγοντας ότι η ποινική διάσταση της υπόθεση δεν έκλεισε όπως δεν έχει κλείσει η αστική διάσταση της σχέσης της siemens με τον ΟΤΕ.


Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι θα κάνει μία εξεταστική επιτροπή για το πώς φθάσαμε στο Μνημόνιο.


Σε ερώτηση για την αντιμετώπιση της διαφθοράς είπε ότι "ο πυλώνας της ΝΔ την επομένη των εκλογών θα είναι η δικαιοσύνη και πρόσθεσε ότι για τον λόγο αυτό έβαλε επικεφαλής στο Επικρατείας τον πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Χαράλαμπο Αθανάσιου".


Σε ερώτηση ότι η ΝΔ βασίζεται στην τρομοκράτηση των πολιτών μέσα από το δίλημμα ευρώ ή δραχμή όπως και για το διαφημιστικό σποτ με τα παιδιά ο κ. Σαμαράς είπε ότι "τα παιδιά δείχνουν ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός. Το κλάμπ της δραχμής ενοχλήθηκε από την διαφήμιση. Είναι καταπληκτική η διαφήμιση και στο παρελθόν έχουν γίνει παρόμοια"


Για το ευρώ ή χάος είπε ότι "η κατάσταση μπορεί να χειροτερέψει, αν φύγουμε από το ευρώ, θα αυξηθεί περαιτέρω κατά 20% η ανεργία, θα υποβαθμιστούν οι προσωπικές περιουσίες θα έχουμε προβλήματα με τις εισαγωγές. Αυτά σε μία στιγμή που η Ευρώπη αλλάζει και όλοι μιλούν για την ανάγκη ανάπτυξης".

Για το ρίσκο με την Τουρκία είπε. "Άκουσα" είπε ο πρόεδρος της ΝΔ  "αυτό το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, τον... Καράφα... Παλάφα" για να καταλήξει με την ...τριτοτέταρτη στον κανονικό του όνομα, "Ο Μπαλάφας είπε οτι με την Τουρκία θα το ρισκάρουμε" και αναρωτήθηκε αν αυτά είναι σοβαρές απόψεις...
parapolitika.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια