Η εγκληματικότητα στα ύψη, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά … αφοπλισμό της αστυνομίας!


Μπορεί η οικονομία να είναι στην πρώτη γραμμή της προεκλογικής ατζέντας και η τσέπη του καθενός μας να καθορίζει και τον νικητή των εκλογών, ωστόσο, η έξαρση της εγκληματικότητας, η έξαρση της βίας που πλέον μπήκε και στα σπίτια μας, είναι αυτή που θα πρέπει να απασχολήσει τα πολιτικά κόμματα.


Η αποκρουστική εικόνα της κοινωνίας όπου....
το έγκλημα είναι ανεξέλεγκτο, επιβεβαιώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Παιανία όταν ένας 25χρονος πυροβόλησε και σκότωσε ένας 43χρονο ληστή αλβανικής καταγωγής που μπήκε στο σπίτι του και απείλησε τη μητέρα του ενώ είχε προσπαθήσει να κλέψει κι άλλα σπίτια προηγουμένως.


Η περιοχή εκείνη της Παιανίας έχει πληγεί από τους ληστές και οι κάτοικοι κυκλοφορούν συνέχεια με καραμπίνες κάνοντας βάρδιες τη νύχτα μέσα στα ίδια τους τα σπίτια.


Όμως, όλες τις προηγούμενες ημέρες γινόμαστε θεατές μιας κλιμακούμενης έξαρσης της εγκληματικότητας με εισβολές σε σπίτια, ομηρείες, βασανισμούς ηλικιωμένων ακόμη και για λίγα ευρώ.


Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μόνο το τελευταίο εξάμηνο, σημειώθηκαν 32 δολοφονίες στη διάρκεια ένοπλων ληστειών. 32 δολοφονίες σε έξι μήνες!!!


Κάποτε μιλούσαμε για Σικάγο κλπ. Και όμως, ούτε στο Σικάγο της εποχής του Αλ Καπόνε, δεν σημειώνονταν 32 δολοφονίες μέσα σε έξι μόλις μήνες.


Χώρια οι εκατοντάδες τραυματισμοί, επιθέσεις κλπ.


Χώρια το ψυχολογικό σοκ, και οι συνέπειες που αυτό δημιουργεί στα θύματα της εγκληματικότητας.


Και τέλος, χώρια οι διάφοροι βιασμοί (γυναικών και ανδρών) που λέγεται ότι σημειώνονται κάθε τόσο από λαθρομετανάστες, και που όμως δεν αναφέρονται από τα ΜΜΕ, και πολλές φορές δεν αναφέρονται καν στις αστυνομικές αρχές.


Παρά το γεγονός ότι αυξήθηκε η παρουσία της αστυνομίας με την ομάδα ΔΙΑΣ εντούτοις η κατάσταση έχει ξεφύγει και λόγω της οικονομικής κρίσης. Οι αστυνομικοί που έχουν βγει στους δρόμους είναι ανεκπαίδευτοι, χωρίς κατάλληλες υποδομές, χωρίς καν βενζίνη για τα περιπολικά και τις μηχανές τους.


Είναι επόμενο λοιπόν να μην υπάρχει έλεγχος και να φτάνουμε σε φαινόμενα σαν κι αυτά της Παιανίας που θα οδηγήσουν την κοινωνία σε ζούγκλα αν δε γίνει κάτι άμεσα.


Προς τούτο, θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την ασφάλεια των πολιτών γιατί το μόνο για το οποίο ενδιαφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας ήταν οι διαδηλώσεις και πώς θα αφοπλίσει τους αστυνομικούς.


Για το καθημερινό έγκλημα δεν έχουμε ακούσει κουβέντα από τους επαϊοντες του ΣΥΡΙΖΑ σε αντίθεση με τη ΝΔ αλλά ακόμη και με το ΠΑΣΟΚ που έχουν καταθέσει προτάσεις για το τεράστιο αυτό κοινωνικό πρόβλημα που δε λύνεται βεβαίως με μαγικά.


Μήπως λοιπόν ο κ. Τσίπρας να μας πει τι σκέφτεται να κάνει με το έγκλημα;


Κι αν και η εγκληματικότητα δεν είναι ίδιον μόνο των αλλοδαπών, μήπως να μας πει τι σκέφτεται να κάνει με τους παράνομους μετανάστες που μπαίνουν στην Ελλάδα και πολλοί εξ αυτών σχηματίζουν συμμορίες;


Εδώ και τώρα, με ελάχιστες μόνο μέρες να απομένουν για την μητέρα όλων των εκλογικών μαχών, η ΝΔ θα πρέπει να κάνει κεντρικό της στοιχείο την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, και της λαθρομετανάστευσης, αφού σε αυτό το πεδίο η νίκη εναντίον του λαοπλάνου Τσίπρα θα είναι  κατά κράτος.


Χώρια που ίσως επανέλθουν αρκετοί, που τρομαγμένοι από το έγκλημα στράφηκαν προς την Χρυσή Αυγή.


Διότι σε τελική ανάλυση, καλό το ευρώ, αλλά χρειάζεται και να ζει κανείς για να το χαίρεται… ή κάνω λάθος;

SA- ΑΨ
antinews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια