Χιλιάδες Ισπανοί στους δρόμους κατά των μέτρων λιτότητας


Χιλιάδες Ισπανοί στους δρόμους κατά των μέτρων λιτότηταςΣτους δρόμους βγήκαν και πάλι οι Ισπανοί προκειμένου να διαδηλώσουν κατά των μέτρων λιτότητας που υιοθετεί η ισπανική κυβέρνηση, και κατά του κόστους διάσωσης των τραπεζών της χώρας.


Οι διαδηλώσεις έγιναν κατά κύριο λόγο στην Μαδρίτη και την Ισπανία, και χιλιάδες άνθρωποι πλημμύρισαν....
το κέντρο της πρωτεύουσας, κρατώντας τις κόκκινες σημαίες των δύο μεγαλύτερων ισπανικών, εργατικών συνδικάτων, του UGR και του CCOO, τα οποία είχαν κάνει έκκληση για τις σημερινές κινητοποιήσεις σε 60 ισπανικές πόλεις με το σύνθημα: «Μην σιωπάς, υπεράσπισε τα δικαιώματά σου!».


Κάποιοι φορούσαν πράσινα μπλουζάκια, που έχουν γίνει η «στολή» των εκπαιδευτικών που διαδηλώνουν για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης με το σύνθημα: «Δημόσια εκπαίδευση από όλους για όλους». Οι δικαστικοί υπάλληλοι φορούσαν κίτρινα μπλουζάκια και κρατούσαν πανό που έγραφαν: «Όχι στις περικοπές στη δικαιοσύνη».


Πολλοί διαδηλωτές κρατούσαν πανό που έγραφαν: «Όχι στη διάσωση», αναφερόμενοι στη διάσωση των ισπανικών τραπεζών από την Ευρώπη ή «Διάσωση των τραπεζών= κλοπή των πολιτών».


Για να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας, η ισπανική κυβέρνηση υιοθέτησε μια αυστηρή πολιτική λιτότητας, η οποία προβλέπει για φέτος περικοπές κρατικών δαπανών ύψους 27,3 δισεκατομμυρίων ευρώ.
iefimerida.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια