Μανιτάκης: Μελετημένες τομές και ρήξεις (δλδ τι εννοεί ο ποιητής ;)


Ο νέος υπουργός ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την εμπιστοσύνη που του έδειξε, αλλά και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, ο οποίος τον πρότεινε για το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
(Καλά ας μην επέμενε ο Κουβέλης και ούτε για θυρωρό δεν σε ήθελαν).



«Αναλαμβάνω το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με πλήρη συναίσθηση της κρισιμότητας των περιστάσεων, της βαριάς ευθύνης που επωμίζομαι απέναντι στον τόπο, στον ελληνικό λαό, κυρίως όμως απέναντι στους δημοσίους υπαλλήλους και στην ελληνική διοίκηση, απ' την καλή, χρηστή και αποτελεσματική λειτουργία της οποίας εξαρτάται εν πολλοίς, το μέλλον αυτού του τόπου», τόνισε ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Αντώνης Μανιτάκης, παραλαμβάνοντας σήμερα το υπουργείο από τον υπηρεσιακό υπουργό Παύλο Αποστολίδη.


Είπε ακόμη ότι προσβλέπει στη συνεργασία με τους ευρωπαίους εταίρους «με στόχο την ενδυνάμωση της διοικητικής μας ικανότητας για τη δημιουργία μίας ευρωπαϊκής δημόσιας διοίκησης».


«Θα αξιοποιηθούν όλες οι προσπάθειες και θα σεβαστούμε τη διοικητική νομιμότητα. Θα πραγματοποιήσουμε μελετημένες και προσεγμένες τομές και ρήξεις», πρόσθεσε.


Παράλληλα ο κ. Μανιτάκης δεσμεύθηκε ότι οι αποφάσεις θα λαμβάνονται με διαφάνεια μετά από καλόπιστο και υπεύθυνο διάλογο. Οπως είπε, «θα ενεργήσουμε με σύνεση, αποφασιστικότητα και φαντασία, θα ακούμε, θα μελετούμε και συνεννοούμαστε».


Ο νέος υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Μανούσος Βολουδάκης, με τη σειρά του, αναφερόμενος στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση είπε ότι θα επανασχεδιαστούν οι δομές και οι διαδικασίες της διοίκησης με αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η ηλεκτρονική γραφειοκρατία δεν παύει να είναι γραφειοκρατία».




parapolitika.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια