Καλά μακροβούτια: Η ποδοσφαιρική έκδοση (βίντεο)

Όχι, δεν είναι οδηγός για την παραλία. Είναι μια συλλογή με τις αγαπημένες “οσκαρικές” ερμηνείες ποδοσφαιριστών, από τον Μπούσκετς και τον Ντρογκμπά μέχρι τη νέα άφιξη που θα μας καθηλώσει.
Μιας που έγινε θέμα το πρόσφατο βιντεάκι που κορόιδευε τον Γιώργο Καραγκούνη για τις διαμαρτυρίες του, αναρωτηθήκαμε: Πού είναι το φρικτό στο να σε κοροϊδεύουν όταν τους κοροϊδεύεις; Κάποιοι παίχτες όπως κι αν το κάνεις έχουν έφεση στη βουτιά και τη διαμαρτυρία και την έχουν κάνει αναπόσπαστο κομμάτι του ποδοσφαιρικού DNA τους....



Όταν για παράδειγμα σου λέει κάποιος “Ντρογκμπά”, δύο πράγματα σκέφτεσαι. “Πω ρε φίλε μόνος του το πήρε το Τσάμπιονς Λιγκ φέτος” και “πέφτει σα να τον εκτελούνε ρε συ”. (Η σειρά είναι υποκειμενικό θέμα.) Το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Ο Ντρογκμπά είναι παιχτάρα, αλλά είναι και καταδύτης αξιώσεων, πώς να γίνει.


Αυτοί είναι μερικοί από τους καλύτερους ηθοποιούς των γηπέδων - και μαζί, επιλέξαμε το Οσκαρικό τους κλιπάκι. Την ερμηνεία δηλαδή εκείνη που, αν διαγωνίζονταν για το πολυπόθητο αγαλματίδιο, θα έστελναν στα μέλη της Ακαδημίας “For Your Consideration”.
(Ο Κριστιάνο, για να προλάβω άπαντες, δεν είναι σε αυτή τη λίστα. Όχι ότι δεν είναι ηθοποιός. Τον λατρεύω σαν ποδοσφαιριστή, αλλά βουτάει και γκρινιάζει ανηλεώς. Απλώς, να, είναι τραγικός ηθοποιός το παλικάρι. Εδώ έχουμε τους καλύτερους. Δες παρακάτω τεχνική και θα καταλάβεις τη διαφορά.)



Άριεν Ρόμπεν

Οσκαρική περφόρμανς: Δες μαγεία ο τύπος. Κάνει φανταστικό αλματάκι χιλιοστών μες στην περιοχή για να αποφύγει το πέναλτι, και τη στιγμή που συνειδητοποιεί ότι έχει χάσει το ιδανικό κοντρόλ, προσγειώνεται, κάνει ένα έξτρα πάτημα, και βουτάει. Φανταστικό.



βουτιά ρόμπεν με μπόχουμ από denny_ghost




Σέρχιο Μπούσκετς
Οσκαρική περφόρμανς: Διπλή ερμηνεία πόνου απέναντι στην Ίντερ, τα έβλεπε ο Λίαμ Νίσον και άρχισε να νιώθει πως ήταν διακριτικός στο ξέσπασμα στη “Λίστα του Σίντλερ”. Η μέγιστη ποδοσφαιρική δικαιοσύνη βέβαια είναι ότι μετά την αποβολή του Μότα η Ίντερ δεν άφηνε τη Μπάρτσα να ανασάνει και την πέταξε έξω. Οπότε δύο μεγάλα κέρδη έχουμε από εκείνη τη χρονιά. Το τρεμπλ του Μουρίνιο, και το “κούκου!” .gif του Μπούσκετς.

Barcelona vs Inter, Busquets vs Motta από Naisbit




Ντιντιέ Ντρογκμπά
Οσκαρική περφόρμανς: Έχει κάνει και πιο δυνατά, αλλά επιλέγουμε αυτό εδώ το διακριτικό στιγμιότυπο, γιατί εδώ κάνει κάτι που κανείς άλλος δεν έχει την ικανότητα. Πρόσεξε. Σε μπαλιά από την άμυνα, στήνει το σώμα του μπροστά από τον αμυντικό και ερμηνεύει τη γνωστή κίνηση “θύμα sniper” αλλά δίχως να κινείται προηγουμένως και δίχως ο αμυντικός να τον πολυακουμπάει κάν. Δεν ξέρω πώς γίνεται αυτό, πραγματικά.

Drogba funny dive από duvkata




Άσλεϊ Γιανγκ
Οσκαρική περφόρμανς: Το πιο χαρακτηριστικό από τα πέτσινα πέναλτι που είναι μανούλα στο να κερδίζει. Παίρνει τη μπάλα σε τρομερή θέση (είναι οφσάιντ κιόλας αλλά αυτό δε μας απασχολεί αυτή τη στιγμή), έχει κάνει φοβερή κίνηση για να έχει όλο το χώρο και το οπτικό πεδίο δικά του, και... πάρτον κάτω. ΑΠΛΑ ΣΟΥΤΑΡΕ DUDE.

ASHLEY YOUNG DIVES από f1299399866




Φρανκ Ριμπερί
Οσκαρική περφόρμανς: Έχουμε βάλει αυτές τις δύο γιατί φαίνεται πως ενώ ο Φρανκ έχει πάρα πολύ δυνατό potential στον τομέα κι έχουμε μεγάλες ελπίδες από αυτόν στο μέλλον (κίνηση σώματος, τεχνική, τρόπος βουτιάς κλπ, όλα άψογα) χάνει ακόμα λίγο στο σωστό πάτημα. Πάει πάντα μισή πατούσα πιο κει από το ιδανικό, θα το παρατηρήσεις. Και σαν τριπλουνίστρια που θαυμάζεις για την αλκτικότητά της αλλά της βγαίνουν άκυρα τα 5 από τα 6 άλματα, ξέρεις πως μια μέρα έτσι κι ο Φρανκ, και με τη σωστή προπόνηση, αυτό το βάθρο τον περιμένει.

βουτιές ριμπερί από denny_ghost




Νεϊμάρ
Οσκαρική περφόρμανς: Δες εδώ. Σε διεθνές φιλικό. Όπου δεν κρινόταν καν τίποτα. Δες και τράβα τα μαλλιά σου.

5 θέατρα νεϊμάρ σε φιλικό από denny_ghost


oneman.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια