Ο Κουβέλης έδωσε τους όρους του στον Σαμαρά - Προγραμματικές θέσεις και πρόσωπα τα βασικά


Στη ΔΗΜΑΡ υπάρχουν δύο πολοι - Μετά τη συνάντηση με Σαμαρά ο Κουβέλης θα ενημερώσει την ΚΟ.
ΟΧΙ Καμμένου στον Σαμαρά, ο οποίος του απάντησε ότι ψάχνει παράλογα προσχήματα για να μην μετάσχει.
Μεγάλο το ερώτημα εάν θα μετάσχουν μέλη του ΠΑΣΟΚ στη νέα κυβέρνηση.
Συνάντηση στις 10:00 της Τρίτης του Ε. Βενιζέλου με τον Φώτη Κουβέλη.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι επαφές του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά με τους πολιτικούς αρχηγούς, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για τον σχηματισμό κυβέρνησης και ο κ. Σαμαράς μετά τις συναντήσεις με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς δήλωσε ότι οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν και την Τρίτη. 


Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε "εποικοδομητική" τη συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη. Μετά τις συναντήσεις του....
με τους κ.κ. Βενιζέλο και Καμμένο ο κ. Σαμαράς δήλωσε: «Με τον κ. Βενιζέλο μείναμε σύμφωνοι ότι εντός της προθεσμίας της διερευνητικής εντολής που έχω λάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Θα έχουμε και νέες επαφές. Με τον κ. Καμμενο κατάλαβα ότι δεν επιθυμεί καμία συνεργασία, δεν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της κατάστασης και επικαλείται κάθε είδους παράλογα προσχήματα».


ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΜΑΡΑ




Στην τελευταία συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη φαίνεται πως ασκούνται πιέσεις, προκειμένου να μετέχει η ΔΗΜΑΡ στη νέα κυβέρνηση και κυρίως από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο,από τις δηλώσεις του κ. Κουβέλη φαίνεται πως τίποτα δεν έχει κλειδώσει και η ΔΗΜΑΡ θέτει σκληρούς όρους για να μετέχει, κάτι που απομακρύνει λίγο το τρίπτυχο Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για τον σχηματισμό κυβέρνησης. 


Η χώρα πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση προοδευτικού χαρακτήρα στη βάση συγκεκριμένων προγραμματικών δεσμεύσεων, δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, μετά τη συνάντηση που είχε απόψε με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε τις προτάσεις του κόμματός του για άσκηση πολιτικής που θα κρατήσει τη χώρα στην Ευρωζώνη και για σταδιακή απαγκίστρωση από όρους του μνημονίου, όπως η μείωση των κατωτάτων μισθών και η μετενέργεια, καθώς και η επιμήκυνση του χρόνου εφαρμογής του προγράμματος.


«Λευκή εξουσιοδότηση εμείς δεν δίνουμε σε κανέναν», είπε ο κ. Κουβέλης, προσθέτοντας ότι όλα θα εξαρτηθούν από το περιεχόμενο της προγραμματικής συμφωνίας που θα επιτευχθεί. Αναφερόμενος τέλος, στα πρόσωπα που θα συγκροτούν την «κυβέρνηση προοδευτικού χαρακτήρα» όπως επανέλαβε, έκανε λόγο για την ανάγκη να υπάρξει «σύμπτωση και συναίνεση».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια