Το Μαξίμου διπλοτσεκάρει (ξανά) τους υπουργούς


Νέες εντολές από τον Σαμαρά για τους υπουργούς και τα στελέχη που θα αξιοποιηθούν στον κρατικό μηχανισμό έπειτα από την υπόθεση Βερνίκου. Έκπληξη στο Μαξίμου από τις διαρροές του ΠΑΣΟΚ.


Να βάλει τέλος στα λάθη και τις αβλεψίες που συνόδευσαν τα πρώτα 24ωρα «ζωής» της νέας κυβέρνησης θέλει....
ο Πρωθυπουργός ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr δεν δίστασε να θέσει το θέμα του κ. Βερνίκου στον Ε. Βενιζέλο κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν χθες στο σπίτι του στην Κηφισιά παρουσία μάλιστα του Φ. Κουβέλη. 


Ενδεικτικό του κλίματος ήταν και το γεγονός ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν μπήκε καν στη διαδικασία της συνεννόησης με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που πρότεινε τον κ. Βερνίκο για το πώς ακριβώς θα γίνει ο χειρισμός του θέματος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός τον είχε… παραιτήσει πριν ακόμη ο υφυπουργός τελειώσει τη συζήτηση του με τον κ. Μουσουρούλη και ενημερώσει τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με τον οποίο συνδέεται με πολυετή φιλία. 


Ο κ. Βενιζέλος σύμφωνα με τις… επίσημες διαρροές από την Ιπποκράτους δεν γνώριζε τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του κ. Βερνίκου ωστόσο ο Αντώνης Σαμαράς έπειτα από αυτό το κρούσμα που έφερε στην επιφάνεια το «νόμιμο και ηθικό» έχει δώσει σαφείς εντολές προς όλους τους συνεργάτες του να διπλοτσεκάρουν ξανά και ξανά όλους τους υπουργούς της κυβέρνησης ενώ κάτι ανάλογο θα γίνει και στα υπουργεία όπου θα στελεχωθούν με νέα πρόσωπα που συνεργάζονται με τους υπουργούς της κυβέρνησής του. 


Το θέμα μάλιστα του κρατικού μηχανισμού και της στελέχωσής του, σύμφωνα με πληροφορίες, ετέθη στη χθεσινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη ωστόσο οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά τη Σύνοδο Κορυφής και τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. 


Έως τότε, οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά με σαφείς οδηγίες προς τους υπουργούς θα τους εφιστούν την προσοχή στην επιλογή των προσώπων που θα κάνουν για τη στελέχωση των γραφείων τους ή των υπηρεσιών που εποπτεύουν. 


Το Μέγαρο Μαξίμου δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στην υπόθεση Βερνίκου κάτι που φάνηκε και από τη δήλωση που έκανε αμέσως μετά την παραίτησή του υφυπουργού του, ο Κώστας Μουσουρούλης σε συνεννόηση πάντα με τους συνεργάτες του Πρωθυπουργού σε μία σαφή προσπάθεια να μην διαταραχθεί η συνοχή της κυβέρνησης με το… καλημέρα. 


Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως παρά την έκπληξη που υπήρξε μεταξύ των συνεργατών του Πρωθυπουργού για τη διαρροή της Ιπποκράτους γύρω από την επιλογή του Γιάννη Στουρνάρα, ουδείς θέλησε να απαντήσει με επίσημο ή ανεπίσημο τρόπο στις αναφορές περί «έλλειψης στελεχών από τη ΝΔ» λίγες μόνον ώρες μετά την αποδοχή της πρότασης του Πρωθυπουργού για τον κ. Στουρνάρα από τον ίδιο τον Ε. Βενιζέλο… 
real.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια