ΚΟΜΙΣΙΟΝ: Απαιτεί νέες μειώσεις μισθών... παντού


Δεν κάνει βήμα πίσω η Κομισόν σε ό,τι έχει να κάνει με τους μισθούς στην Ελλάδα και ζητάει νέες μειώσεις
ώστε όπως αναφέρει στην έκθεσή της να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.
Στην έκθεση της Κομισιόν η....
εξίσωση είναι απλή. Πρέπει να γίνει, αναφέρεται, στροφή από την κατανάλωση στην εξαγωγή προϊόντων ώστε να ανακάμψη η οικονομία.


Με λίγα λόγια η συνταγή που προτείνουν οι εταίροι δεν λέει τίποτε άλλο από νέα μείωση της αγοραστικής ικανότητας των Ελλήνων μέσω νέων μειώσεων των μισθών, ενώ όπως υπόσχονται αυτό θα κάνει (μέσω μείωσης του μισθολογικού κόστους) πιο ανταγωνιστικά τα προϊόντα, αυξάνοντας έτσι τις εξαγωγές.


Η... καραμέλα παραμένει η ίδια. Η Κομισιόν ζητάει μέσω μείωση των δαπανών του κράτους ουσιαστικά νέες μειώσεις στους μισθούς τους δημοσίου, αλλά και απολύσεις, ενώ παράλληλα ζητάει και μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα για να γίνουν καλύτερες οι τιμές των παραγόμενων προϊόντων και υπηρεσιών.


Για την αύξηση των εσόδων του κράτους ούτε... κουβέντα καθώς με βάση τις παραπάνω προτάσεις προβλέπει ανάπτυξη τουλάχιστον από 2014 και μετά, άλλα σχεδόν δυο χρόνια ύφεσης δηλαδή.


Οι εταίροι που εδώ και δύο χρόνια λειτουργούν ως δανειστές μας επιμένουν στον φαύλο κύκλο.


Έτσι εμμέσως πλην σαφώς επιμένουν σε όλα τα μέτρα που έρχονται αμέσως μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης και περιλαμβάνουν μισθολογικές μειώσεις, αλλά και μια σειρά φόρων.    
dete.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια