Η άνοδος του Χρηματιστηρίου σήμερα 9% δείχνει τον νικητή των εκλογών !

Η σημερινή «έκρηξη» στο Χρηματιστήριο αποδίδεται σε «ποντάρισμα» ότι στις εκλογές της Κυριακής θα υπάρξει στην Ελλάδα αξιόπιστη κυβέρνηση, που θα μπορέσει να εγγυηθεί την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Με τις διαρροές γύρω από τα...
αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων να δίνουν προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία, οι fund managers....
εμφανίζονται πιο αισιόδοξοι για την πορεία της Ελλάδας και του εγχώριου χρηματιστηρίου.

Αυτός είναι ο λόγος που κάποιοι ξένοι προχωρούν σήμερα σε αγορές ελληνικών μετοχών. Σύμφωνα με επενδυτικούς κύκλους από το City, hedge funds αλλά και prop desks της Goldman Sachs, Bank of America – Merrill Lynch, UBS, ποντάροντας στην ανάδειξη κυβέρνησης, τοποθετούνται στις τραπεζικές μετοχές, αλλά και στα υπόλοιπα blue chips.

Έλληνας διαχειριστής που κατοικοεδρεύει το Λονδίνο, επιβεβαίωσε το αγοραστικό ενδιαφέρον διεθνών παικτών για τα τραπεζικά χαρτιά. Επιπλέον εκτίμησε πως εάν από τις κάλπες της Κυριακής αναδειχθεί αξιόπιστη κυβέρνηση, το ελληνικό χρηματιστήριο θα μπει σε ανοδική τροχιά. Μάλιστα προέβλεψε πως η άνοδος μπορεί να είναι της τάξης του 15% με 25%. Στον αντίποδα προειδοποίησε πως η διατήρηση του εύθραυστου πολιτικού σκηνικού θα αποτελέσει «βαρίδι» για το Χ.Α., το οποίο θα επιστρέψει στα χαμηλά 25 ετών.

Πάντως η παρουσία των ξένων παικτών στη σημερινή συνεδρίαση του ελληνικού χρηματιστηρίου αποδεικνύεται από την αύξηση της συναλλακτικής δραστηριότητας. «Επιτέλους μετά από πολλούς μήνες κάποια παραδοσιακά διεθνή χαρτοφυλάκια βάζουν στην επενδυτική τους σφαίρα ελληνικές μετοχές», ανέφερε αναλυτής εγχώριας χρηματιστηριακής...



parapolitika.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια