Μία μαθήτρια νεκρή και μία σε κρίσιμη κατάσταση από έκρηξη σε σχολείο -"Βλέπουν" τη μαφία πίσω από την επίθεση


 Η έκρηξη προκάλεσε τον θάνατο της δεκαεξάχρονης μαθήτριας Μελίσσα.


Η φίλη της Βερόνικα, που σύμφωνα με πολλά ειδησεογραφικά πρακτορεία και εφημερίδες ήταν επίσης νεκρή, στην πραγματικότητα....
έχει τραυματισθεί και η κατάστασή της είναι ιδιαίτερα κρίσιμη».


Νωρίτερα το τηλεοπτικό δίκτυο 'Sky Italia' αλλά και η Corriere dela Sera είπαν ότι άλλη μία μαθήτρια έχασε τη ζωή της από την έκρηξη. Σύμφωνα με την εφημερίδα, πρόκειται για την δεκαεξάχρονη Μελίσσα και την φίλη της Ιλάρια.Έξω από το σχολείο, υπάρχουν ακόμη τετράδια και σακίδια των φοιτητών, γεμάτα αίμα.


Η έκρηξη, που σημειώθηκε περίπου στις 07:45, την ώρα που οι μαθητές έμπαιναν στις τάξεις στο λύκειο Φραντσέσκα Μορβίλο Φαλκόνε ήταν μεγάλης ισχύος, αφού προκλήθηκαν ζημιές και σε καταστήματα που βρίσκονται σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων. 


Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα έρευνες της ιταλικής δικαιοσύνης, η έκρηξη στο σχολείο Μορβίλλο Φαλκόνε προκλήθηκε από δυο φιάλες υγραερίου που είχαν τοποθετηθεί πίσω από μεγάλη διαφημιστική πινακίδα, μπροστά από το λύκειο. Οι πρώτες εκτιμήσεις των εισαγγελέων οδηγούν προς την μαφία: όλοι σχεδόν οι μαθητές, προέρχονται από το χωριό Μεζάνιε, όπου, πριν λίγες ημέρες, εξερράγη το αυτοκίνητο του προέδρου της ένωσης εμπόρων κατά της μαφίας.


«Πρόκειται για μια κτηνώδη επίθεση», δήλωσε ο διευθυντής αστυνομίας της πόλης. Ο δήμαρχος του Μπίντιζι, Κόζιμο Κονσάλες, συμπλήρωσε ότι «είναι ένα χτύπημα του οργανωμένου εγκλήματος, μια επίθεση χωρίς προηγούμενο».


Οι εισαγγελείς επιβεβαιώνουν ότι όλες οι ενδείξεις οδηγούν προς μια μαφιόζικη επίθεση, και συγκεκριμένα, της τοπικής μαφίας της Απουλίας «Ιερό Ενωμένο Στεφάνο». Υπάρχει, όμως, παράλληλα, και μια μικρή πιθανότητα να πρόκειται για χτύπημα που μπορεί να σχεδιάστηκε από κάποιο παράφρονα.

«Αν η βόμβα είχε εκραγεί ένα τέταρτο αργότερα , θα θρηνούνταν, τώρα, ακόμη περισσότερα θύματα», προσθέτουν οι εισαγγελείς.

Συντετριμμένοι, σε κατάσταση σοκ, μαθητές, καθηγητές, συγγενείς και πολλοί άλλοι πολίτες, βρίσκονται έξω από το νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκαν η άτυχη Μελίσσα και οι επτά συμμαθητές της.

Σήμερα, στις πέντε το απόγευμα, η πόλη του Μπρίντιζι πρόκειται να απαντήσει με μαζική διαδήλωση στην σημερινή επίθεση, με σύνθημα «όχι στις μαφίες, ναι στην ελευθερία».


Ο Ιταλός πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι, "η κυβέρνηση θα δείξει μία σθεναρή, όσο και αποφασιστική στάση" απέναντι στη δολοφονική ενέργεια στο τεχνικό λύκειο του Μπρίντιζι.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια