Το ΔΝΤ δε συνεργάζεται με την υπηρεσιακή κυβέρνηση – Η τρόικα διακόπτει κάθε επαφή με την Ελλάδα έως τις εκλογές


 «Περιμένουμε να συνεργαστούμε με την κυβέρνηση που ΘΑ προκύψει». 
Δε δέχεται να συζητήσει με την κυβέρνηση Πικραμμένου το ΔΝΤ. 
Κραυγή αγωνίας από το ΙΟΒΕ: Χωρίς τα λεφτά του ΔΝΤ και της ΕΕ η Ελλάδα θα γυρίσει στη δραχμή!

Το πρώτο... χαστούκι για την υπηρεσιακή κυβέρνηση, που «μετρά» μόλις λίγες ώρες ζωής και ανέλαβε για να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές τη; 17ης Ιουνίου, ήρθε όχι....
από τη Μέρκελ ή τον Σόιμπλε αλλά από την άλλη άκρη του Ατλαντικού και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Το ΔΝΤ, ένας από τους δανειστές της ελληνικής οικονομίας, ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις επαφές του με την Ελλάδα μέχρι τις βουλευτικές εκλογές και δεν θα συνεργαστεί με την υπηρεσιακή κυβέρνηση, που έχει διοριστεί για να διεκπεραιώσει τις τρέχουσες υποθέσεις.

«Αναμένουμε με ενδιαφέρον να αρχίσουμε επαφές με την (μελλοντική) κυβέρνηση, μόλις αυτή σχηματιστεί (...) μετά τις εκλογές, που προβλέπεται να διεξαχθούν στις 17 Ιουνίου», δήλωσε εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ντέιβιντ Χόουλεϊ.


Όταν δε δημοσιογράφος έσπευσε να υπενθυμίσει στον εκπρόσωπο του Ταμείου ότι σήμερα μόλις ανέλαβε καθήκοντα μια κυβέρνηση στην Αθήνα, ο κ. Χόουλεϊ ξεκαθάρισε ότι υπολογίζει να έχει συνομιλίες με την κυβέρνηση που θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
«Το ουσιαστικό είναι ότι η αποστολή μας στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί μετά τις εκλογές. Δεν έχω συγκεκριμένη ημερομηνία», είπε.


newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια