ΣΕ ΛΙΓΟ η ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα σε επαναληπτικές εκλογές


Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε στο προεδρικό μέγαρο λίγο πριν τις 09:30. 
Στις 10:00 ορκίζονται οι 16 υπουργοί. 
Μια ώρα μετά θα ορκιστούν οι βουλευτές που εξελέγησαν στις 6 Μαΐου.
Την Παρασκευή διαλύεται η Βουλή της....
μιας μέρας και ξεκινά επίσημα η νέα προεκλογική περίοδος.  
Οι αρχηγοί των κομμάτων αποδείχθηκαν ξανά κατώτεροι των περιστάσεων. Δε μπόρεσαν να συμφωνήσουν ούτε και για το όνομα του ανθρώπου που θα αναλάμβανε καθήκοντα υπηρεσιακού πρωθυπουργού. Και έτσι φτάσαμε σε αυτό που επιτάσσει το Σύνταγμα, στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας. 


Είχαν διάθεση για γελάκια όμως. Είχαν διάθεση να σχολιάσουν τη μη παρουσία της Χρυσής Αυγής στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Αλλά ως εκεί. Μοιραία, η χώρα θα μείνει στο κενό για τουλάχιστον άλλες 30 μέρες. 


Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος, ξενύχτηκε για να σχηματίσει την κυβέρνηση του, τη δεύτερη υπηρεσιακή κυβέρνηση στην ιστορία της χώρας. Μιάμιση ώρα μετά τα μεσάνυχτα ανακοινώθηκε το κυβερνητικό σχήμα. 16 υπουργοί, ονόματα έκπληξη. Διαβάστε ποιοι είναι οι νέοι υπουργοί εδώ. 


Θα ορκιστούν στις 10:00 το πρωί και αμέσως μετά θα πιάσουν... δουλειά. Βέβαια, στη διάρκεια της σύντομης θητείας τους δεν τους επιτρέπεται να πάρουν καμία κρίσιμη απόφαση. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να προετοιμάσουν τη χώρα για τις επαναληπτικές εκλογές του Ιουνίου.


newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια