«Η επανάσταση των Συνταγματαρχών έπρεπε να είχε δολοφονήσει τον Α. Παπανδρέου»


«Η επανάσταση των Συνταγματαρχών έπρεπε να είχε δολοφονήσει τον Α. Παπανδρέου»O εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, για άλλη μια φορά προκαλεί το δημοκρατικό και πατριωτικό αίσθημα των Ελλήνων, λέγοντας πως η Χούντα θα έπρεπε να είχε δολοφονήσει τον Ανδρέα Παπανδρέου!


Αυτό προκύπτει εμμέσως....
πλην σαφώς από άρθρο του , που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα του κόμματος λίγες μέρες μόνο πριν εκλεγεί στη Βουλή, επ’ ευκαιρίας της επετείου της «Επαναστάσεως» – έτσι προτιμούν να αποκαλούν την Χούντα οι Χρυσαυγίτες.


Στο συγκεκριμένο άρθρο που φέρνει ξανά στην επικαιρότητα σήμερα το iefimerida.gr, ο νεοεκλεγείς βουλευτής, «ακτιβιστής» και συγγραφέας Ηλίας Κασιδιάρης βάζει τίτλο «Ας μιλήσουμε για δικτατορία, τον καιρό της πτώσης μίας κατ’ επίφαση δημοκρατίας…», και αναφέρει επί λέξη: «Σήμερα που ο λαός κατάλαβε απόλυτα την απάτη της ψευτοδημοκρατίας τους, πληθαίνουν διαρκώς οι φωνές που εξυμνούν το Καθεστώς της 21ης Απριλίου»...Στη συνέχεια αναφέρει τον τρόπο με τον οποίο οι πραξικοπηματίες κατέλυσαν την Δημοκρατία, κινούμενοι -όπως λέει- «βάσει ενός άρτιου σχεδίου» για να καταλάβουν την Αθήνα και να «εξουδετερώσουν» προσωπικότητες της πολιτικής ζωής. «Ένας από τους κύριους στόχους εκείνης της νύχτας», μας θυμίζει, «ήταν φυσικά και ο Ανδρέας Παπανδρέου» για τον οποίο όπως γράφει η ιθύνουσα ομάδα των πραξικοπηματιών είχε συζητήσει «ακόμη και τη δολοφονία του, καθώς και τη μετέπειτα απόδοσή της σε ανεύθυνους».


Πρόκειται, μας πληροφορεί ο κύριος Κασιδιάρης που καλείται σε λίγες μέρες να ορκιστεί πίστη στη Δημοκρατία που τον εξέλεξε, για πρόταση που υποστηρίχθηκε από τον Συνταγματάρχη Ιωάννη Λαδά, ο οποίος είπε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου έπρεπε να δολοφονηθεί, διαφορετικά «οι Αμερικανοί θα πίεζαν άμεσα για την απελευθέρωσή του».


Η προτεινόμενη δολοφονία του μετέπειτα ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, και ως γνωστόν στενού φίλου του Κάρολου Παπούλια, δεν προχώρησε καθώς «διαφώνησε ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο οποίος είχε εκλεγεί παμψηφεί Αρχηγός του Επαναστατικού συμβουλίου». Και ο κύριος Ηλίας Κασιδιάρης καταλήγει: «Προφανώς η νεότερη πολιτική ιστορία της χώρας θα ήταν διαφορετική εάν είχε εισακουσθεί ο Λαδάς. Το βέβαιο είναι πως είχε απόλυτο δίκιο ως προς το… τεράστιο ενδιαφέρον των Αμερικανών για τον «αντιαμερικανό» Ανδρέα Παπανδρέου.»


Είναι προφανές από τα γραφόμενα του κ. Κασιδιάρη, που είναι ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Νίκου Μιχαλολιάκου, ότι ορισμένοι -αν όχι όλοι- από τους Χρυσαυγίτες δεν έχουν κανέναν απολύτως σεβασμό στην Δημοκρατία. Ο ίδιος ο τίτλος του άρθρου του δηλώνει ακριβώς αυτό.




tsantiri.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια