Η στροφή στον αριστερίστικο και ανέξοδο λαϊκισμό θα πληρωθεί πολύ ακριβά.


Ας κυβερνήσει ο Τσίπρας έστω και για ένα μήνα και θα δει τότε ο ελληνικός λαός ποιανού το κόμμα θα φτάσει σε μονοψήφιο αριθμό με αρνητικό πρόσημο μπροστά. ………..Δυστυχώς ο ελληνικός λαός συνεχίζει να είναι οπαδός του λεφτά υπάρχουν και βρήκε άξιο διάδοχο αυτής της ουτοπικής φαντασιώσεις τον Τσίπρα.
Ο ελληνικός λαός....
αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά επιρρεπής στον ανέξοδο εύκολο αλλά και επικίνδυνο λαϊκισμό .
Επιρρεπής στο όνειρο του παράδεισου με δανεικά που τόσες δεκαετίες είχε εθιστεί να ζει με το Πασόκ.
Μόνο που αυτή την φορά η στροφή στον αριστερίστικο και ανέξοδο λαϊκισμό θα πληρωθεί πολύ ακριβά.
Ας αναλάβει λοιπόν κυβερνητικές ευθύνες να δούμε πού θα φτάσει το ποσοστό του και για πότε η χώρα σε χρόνο ρεκόρ θα βρεθεί εκτός Ευρώ.
Τσίπρας δεν μπορεί, ( ακόμα και να το θέλει), σε καμιά περίπτωση να μιμηθεί ή να προσφέρει τις ίδιες λαϊκίστικες υποσχέσεις και παροχές με αυτές του Ανδρέα Παπανδρέου.
Ο Παπανδρέου ήταν ένας ανέξοδος υποκριτής ,δημαγωγός και λαοπλάνος πολιτικός που δημαγωγούσε ακατάπαυστα κατά της κακιάς Δεξιάς προσπαθώντας να κλέψει τις ψήφους της αριστεράς προς όφελος του….Προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τον εθνικό διχασμό και τα αριστερά απωθημένα του εμφυλίου και κατάφερε για αρκετές δεκαετίες να κοροϊδεύει το αριστερό ακροατήριο…
Είναι αυτός που οικοδόμησε το κομματικό πασοκικό κράτος βασιζόμενος στις πελατειακές σχέσεις ,στους διορισμούς στο δημόσιο και στην ανάπτυξη με δανεικά από τα λεφτά της Ευρώπης.
Πολέμησε όσο τίποτα την Ευρώπη και είναι αυτός και τα μέλη του κόμματός του ,που ωφελήθηκαν όσο κανείς άλλος από τα πακέτα, τις επιχορηγήσεις και τις μίζες της Ευρώπης. ..
΄Εβαλε τις βάσεις για αυτό που κατάντησε σήμερα το ελληνικό κράτος ….
Ένα χρεοκοπημένο σκουπίδι στην περιφέρεια της Ευρώπης που σπάει το ένα μετά το άλλο ,όλα τα ρεκόρ της οικονομικής ύφεσης.
Γιατί ο Τσίπρας δεν μπορεί να γίνει Παπανδρέου;
Πολύ απλό ! …διότι τα ανέξοδα και εύκολα δανεικά τελειώσαν…. Το πανάκριβο -πελατειακό κομματικό κράτος δεν ενδιαφέρεται κανείς Ευρωπαίος πια να το πληρώνει…..
Τα δανεικά είναι πλέον πολύ ακριβά….Η παγκόσμια οικονομία λειτουργεί βάσει των αγορών και όχι βάσει αποφάσεων κυβερνήσεων.
Ο Τσίπρας θέλει να διορίσει επιπλέον 100000 δημ. υπαλλήλους όπως έκανε στην εποχή του ο Παπανδρέου… Με τι λεφτά όμως θα τους πληρώνει; …Αφού κανείς δεν δανείζει πια μια χρεοκοπημένη χώρα;
Το κράτος καταληστεύτηκε επί τρεις δεκαετίες από το παπανδρεϊκό σύστημα Πασόκ και τώρα δεν έχει μείνει τίποτα για τους επίδοξους αριστερούς τύπου Τσίπρα για να κάνουν ανέξοδες παροχές και να υπόσχονται νέες θέσεις στο δημόσιο.
Πολύ απλά το σπάταλο ελληνικό δημόσιο έχει καταληστευθεί και βουλιάζει αργά και σταθερά στο περιβάλλον της παγκοσμιοποίησης πολύ πριν έρθει ο Τσίπρας στην εξουσία….
Όλες οι χώρες που έχουν οικονομική ανάπτυξη και ευημερία στηρίζονται στην ανάπτυξη της ιδιωτικής οικονομίας , στην ιδιωτική πρωτοβουλία και επιχειρηματικότητα και στην σμίκρυνση του δημοσίου τομέα.
Δυστυχώς για την ελληνική αριστερά έννοιες όπως ιδιωτική πρωτοβουλία και ανάπτυξη είναι δαιμονοποιημένες και αποδιοπομπαίες. Η ελληνική αριστερά και οι ιδέες Τσίπρα για την οικονομία είναι 80- 90 χρόνια πίσω από την εποχή μας και πιο πίσω ακόμα και από την σημερινή κομμουνιστική Κίνα ή την Κούβα…
Η ελληνική αριστερά αδυνατεί να εκσυγχρονιστεί και να αναγνωρίσει τις νέες πραγματικότητες ….Δεν είναι σε θέση να δημιουργήσει ούτε μια νέα θέση εργασίας , ούτε να φέρει μια νέα επένδυση στην χώρα..
Γιατί όλα αυτά έρχονται μέσα από την ιδιωτική πρωτοβουλία και ανάπτυξη.
Όσο πιο πολύ ο ελληνικός λαός στρέφεται αριστερά τόσο περισσότερο ανεργία και φτώχεια θα είναι το επακόλουθο.
Αν ακολουθηθούν πολιτικές Τσίπρα , η έξοδος από το Ευρώ και η οικονομική καταστροφή είναι βέβαιες.
Και να θέλει ο Τσίπρας να ακολουθήσει πολιτικές Παπανδρέου δεν μπορεί…Το ελληνικό δημόσιο είναι μια λεμονόκουπα που έχουν προλάβει να την στύψουν άλλοι πριν από αυτόν για αυτόν.


Από τον υδρόκερος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια