Ο κ. Αθανασίου ο κ. Παπανικολάου και η αλήθεια....

To zouzouni χαιρέτησε πριν λίγες ημέρες την επιλογή του Αρεοπαγίτη κ. Αθανασίου σαν πρώτου υποψηφίου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.
Γιατί ο κ. Αθανασίου στην μακρά και επιτυχημένη σταδιοδρομία του ως δικαστικού λειτουργού ξεχώρισε με....
αίσθημα ευθύνης το δικαιοδοτικό του έργο από την συνδικαλιστική του δραστηριότητα ως εκπροσώπου των δικαστικών λειτουργών. Ποτέ τα τελευταία 20 χρόνια που ασχολείται με τα προβλήματα της δικαιοσύνης δεν κατηγορήθηκε από κανέναν ότι κάποια δικαστική απόφαση που εξέδωσε, εξέφρασε πολιτικές θέσεις η υπηρετούσε κάποια σκοπιμότητα .
Ήξερε να ξεχωρίζει τα δικαστικά του καθήκοντα από της άλλες δραστηριότητες του, κατά τα λοιπά ήταν δικαίωμά του να αφήσει την δικαστική του τήβεννο και να ασχοληθεί με την πολιτική ,όπως έχει δικαίωμα κάθε Έλλην πολίτης.


Υπενθυμίζουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που δικαστικός λειτουργός ''κατεβαίνει'' στην πολιτική.
Προηγήθηκαν ο σύμβουλος επικρατείας Κουβελάκης που έγινε Υπουργός δικαιοσύνης επί ΠΑΣΟΚ όπως και ο Αρεοπαγίτης Γ. Ντεγιάννης και τελευταία ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Σταυρόπουλος ο οποίος παραιτήθηκε και έγινε σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου και στην συνέχεια Υπουργός Επικρατείας στην κυβέρνηση Παπαδήμου.


Τα όσα λοιπόν αναφέρει σε επιστολή του ο τ. Αντιπρόεδρος Ιωάννης Παπανικολάου στο'' Έθνος της Κυριακής'' ότι αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα για τον δικαστή η είσοδος του στην πολιτική παραπληροφορούν και εκθέτουν τον ίδιον και όχι τον κ. Αθανασίου. αφού το άρθρο 56 του Συντάγματος μόνη υποχρέωση του δικαστή για να εκτεθεί ως υποψήφιος σε εκλογές είναι η παραίτησή του από την θέση του όπως και έπραξε ο κ. Αθανασίου.


Ο κ. Ππανικολάου είναι γνωστός για τις θορυβώδεις και άστοχες παρεμβάσεις του σε διάφορα θέματα από την στιγμή που δεν επελέγη για την θέση του Προέδρου η Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, (Το γαρ πολύ της θλίψεως.....) όπως λέει και ο Λαός

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια