Τεράστια απάτη σε βάρος πολιτών και Δημοσίου με λεία 4 εκατ. ευρω


Τρία άτομα είχαν στήσει ολόκληρη επιχείρηση εξαπάτησης ανθρώπων που δεν μπορούσαν να πάρουν δάνεια ενώ έπαιρναν πίσω τον ΦΠΑ απο εικονικές εταιρείες.
Ένας 28χρονος και μία 36χρονη - και οι δύο Ελληνες - συνελήφθησαν από την αστυνομία στο Ψυχικό ενώ αναζητείται....
ο 44χρονος συνεργός τους, επίσης Ελληνας.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, οι δράστες δημοσίευαν αγγελίες στις εφημερίδες, με τις οποίες απευθύνονταν σε ανθρώπους που δεν μπορούσαν να πάρουν δάνειο από τράπεζες. 


Εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη τους, τους έπειθαν ότι θα τους δώσουν άμεσα μετρητά κι εκείνοι με την σειρά τους, τούς έδιναν τις πιστωτικές τους κάρτες. Τα μέλη της σπείρας όμως χρέωναν τις κάρτες με αγορές ηλεκτρονικών προϊόντων (κινητά τηλέφωνα, τηλεοράσεις, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές κ.λπ.), από διάφορα πολυκαταστήματα.


Για το σκοπό αυτό έφταχναν εμπορικές εταιρείες με μικρή διάρκεια λειτουργίας, μέσω των οποίων προωθούσαν στο εμπόριο τα προϊόντα αυτά. Οι δράστες άλλαζαν συνεχώς την επωνυμία και την έδρα των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, για να καλύπτουν τα ίχνη τους. Μάλιστα εξέδιδαν εικονικά τιμολόγια για πλασματικές αγορές και πωλήσεις και στη συνέχεια έπαιρναν το ΦΠΑ που τους επιστρεφόταν. 


Απο όλη αυτή την απάτη, σύμφωνα με την αστυνομία, είχαν αποκομίσει τουλάχιστον 4.000.000 ευρώ, τα οποία κατέθεταν σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Στη κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-15.400 ευρώ.
-παραστατικά διαφόρων Τραπεζών με αναλήψεις συνολικού ποσού 2.800.000 ευρώ.
-7 σφραγίδες με λογότυπα διαφόρων εταιρειών.
-ένα πολυτελές  Ι.Χ.Ε.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.


newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια