Νέος Πρωθυπουργός ο Π. Πικραμένος. 17 Ιουνίου οι εκλογές


ΦΩΤΟ EUROKINISSIΗ Ελλάδα είναι στον αέρα, ακυβέρνητο καράβι, από το βράδυ της 6ης Μαΐου έως ένα μήνα ακόμα.. Αν όχι για περισσότερο καιρό...
"Ελπίζω να φανώ αντάξιος της αποστολής" είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Αμήχανος αλλά με διάθεση για χιούμορ: "Έλεγαν ότι είμαι ο καταλληλότερος λόγω επωνύμου".
"Θα μας προσφέρετε καφέ με πολλή ζάχαρη" απάντησε ο Κ. Παπούλιας.
Διαβάστε ΟΛΟ το παρασκήνιο της επιλογής του. 
Τσακωμός Βενιζέλου-Τσίπρα στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. 
Αιχμές....
Παπαρήγα για πολιτικά παιχνίδια .

Η ανικανότητα των πολιτικών αρχηγών να συμφωνήσουν ομόφωνα σε ένα πρόσωπο για να αναλάβει υπηρεσιακός πρωθυπουργός που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου (ή της 10ης Ιουνίου) οδήγησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην απόφαση να δώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Παναγιώτη Πικραμμένο. Αυτό άλλωστε ορίζει το Σύνταγμα. 


Η πρόταση του Κάρολου Παπούλια ήταν να παραμείνει στη θέση του ο Λουκάς Παπαδήμος. Συμφώνησαν οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος, αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος νωρίτερα είχε προκαλέσει την... έκρηξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ όταν πρότεινε τον Γεράσιμο Αρσένη για υπηρεσιακό πρωθυπουργό. 
 Ενοχλημένη από τη στάση του κ. Τσίπρα εμφανίστηκε και η Αλέκα Παπαρήγα.


Ακριβώς στις 15:15 το μεσημέρι της Τετάρτης, όπως είχε ανακοινωθεί, ο Παναγιώτης Πικραμμένος πέρασε την πόρτα του Προεδρικού  Μεγάρου. Συναντήθηκε με τον Κάρολο Παπούλια και πήρε την εντολή να σχηματίσει κυβέρνηση, αυστηρά υπηρεσιακή, που δε θα λάβει ΚΑΜΙΑ απόφαση και θα έχει μοναδική αποστολή να οδηγήσει τη χώρα στις επαναληπτικές εκλογές. 


Ο εντολοδόχος, υπηρεσιακός, πρωθυπουργός, δε μπορούσε να κρύψει το άγχος του. Με τα χέρια σταυρωμένα μπροστά, δεν έκρυψε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πως η επιλογή του να ηγηθεί της κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές είναι χαρά αλλά και μεγάλο βάρος! 


Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός φτάνει στο Προεδρικό Μέγαρο
«Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη. Ελπίζω να φανώ αντάξιος. Δε διαφεύγει από κανέναν ότι η πατρίδα περνάει δύσκολες στιγμές. Πρέπει να διαφυλάξουμε το κύρος της και να την οδηγήσουμε σε νέα πολιτική κυβέρνηση».
«Έχετε τις ικανότητες να αντεπεξέλθετε» του έδωσε... κουράγιο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.


«Δεν μου διαφεύγει ότι η πατρίδα διέρχεται δύσκολες στιγμές. Με τη δική σας καθοδήγηση κ. Πρόεδρε, πρέπει να διαφύγουμε τους κινδύνους και να προχωρήσουμε σε ομαλή μετάβαση σε μια πολιτική κυβέρνηση».
Κλείνοντας τη συζήτηση, ο κ. Πικραμμένος ευχήθηκε μετά από εκείνον «να υπάρξει μια περίοδος αναγέννησης για την ωραία μας χώρα».


Θέλοντας να διώξει το άγχος, ο κ. Πικραμμένος αστειεύτηκε κιόλας, λέγοντας πως διάβασε στις εφημερίδες ότι λόγω επωνύμου είναι ο καταλληλότερος για τη θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού! «Θα μας προσφέρετε καφέ με πολλή ζάχαρη» του ανταπάντησε ο κ. Παπούλιας. 


Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, στις προθέσεις του υπηρεσιακού πρωθυπουργού, είναι το νέο κυβερνητικό σχήμα να είναι όσο το δυνατόν ποιο ολιγομελές.


Η ημερομηνία της 17ης Ιουνίου είναι η πιο πιθανή για να γίνουν οι επαναληπτικές εκλογές. Υπάρχουν όμως και πληροφορίες που υποστηρίζουν ότι τα κόμματα θα διερευνήσουν την πιθανότητα να γίνουν οι εκλογές μια εβδομάδα νωρίτερα, στις 10 Ιουνίου, για να μη μείνει η χώρα στο κενό για περισσότερο από ένα μήνα.


Μόνο που ακόμη κι αν οι εκλογές γίνουν μια εβδομάδα πιο πριν, το παιχνίδι δε... σώζεται!



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια