Τι πρέπει να προσέξουμε πριν αγοράσουμε ασφάλεια υγείας....


Με την κατάσταση που επικρατεί στη δημόσια υγεία, η ιδιωτική ασφάλιση αποτελεί για πολλούς μονόδρομο. Σίγουρα όμως θα έχετε ακούσει ένα φίλο σας ασφαλιστή να κατηγορεί τον «συνάδελφό» του που σας πούλησε ασφάλεια υγείας, ξεχνώντας να σας προειδοποιήσει για διάφορες εξαιρέσεις ή για τα ψιλά γράμματα.



Μας απασχόλησαν κι εμάς οι διαφωνίες τους. Ψάξαμε λοιπόν και βρήκαμε... όχι τον καλύτερο ασφαλιστή αλλά όλα τα σημεία που πρέπει να προσέξει κανείς όταν μιλάει μαζί του!


Ιδού λοιπόν τι πρέπει να προσέξετε πριν υπογράψετε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας:


• Το όνομα και την αξιοπιστία της εταιρείας
Προφανώς, και στον ασφαλιστικό τομέα, η αξιοπιστία , το μέγεθος και η ισχυρή παγκόσμια παρουσία είναι τα πρώτα στοιχεία που πρέπει να αναζητήσει και να εκτιμήσει ο ασφαλιζόμενος.


• Παροχές
Αναζητείστε τις περισσότερες παροχές για τα χρήματα που διαθέτετε. Υπάρχουν εταιρείες που προσφέρουν στην Ελλάδα παροχές που λίγοι γνωρίζουν π.χ. κάλυψη όλων των εξόδων τοκετού μέχρι 12.000 ευρώ, κάλυψη σε άτομα άνω των 65 ετών χωρίς εξετάσεις, κάλυψη οδοντιατρικών εξόδων, φακών επαφής, γυαλιών οράσεων, εμβολίων, παιδιάτρων κλπ.


• Συνεργασίες με νοσοκομεία
Υπάρχουν ασφαλιστικά προγράμματα που συνεργάζονται μόνο με ορισμένα νοσοκομεία, ενώ υπάρχουν κι εκείνα που επιτρέπουν την ελεύθερη επιλογή από τον ασφαλισμένο.


• Περιορισμοί στις αμοιβές ιατρών.
Υπάρχουν συμβόλαια τα οποία ορίζουν την ανώτατη αμοιβή ιατρού ανά περίπτωση. Είναι ένα σημείο που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής καθώς μπορεί να βρεθείτε στην... άβολη θέση να πρέπει ή να επιθυμείτε να χειρουργηθείτε από ιατρό που ζητάει 5.000 ευρώ και το συμβόλαιά σας να προβλέπει 2.500 ευρώ για τη συγκεκριμένη επέμβαση!


• Περιοριστικό δίκτυο ιατρών
Κάποιες ασφαλιστικές , λειτουργώντας με το παράδειγμα των δημοσίων ασφαλιστικών ταμείων, ορίζουν τους ιατρούς που έχετε δικαίωμα να επισκεφτείτε. Κάποιες άλλες το αφήνουν στην ευχέρεια του ασφαλισμένου...


• Κάλυψη αναγκών βάσει του βιοτικού σας επιπέδου
Αν δεν έχετε νιώσει ποτέ την ανάγκη να κάνετε διακοπές σε 5στερο ξενοδοχείο, ίσως να βολεύεστε και στο δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο ενός νοσοκομείου. Σ' αυτή την περίπτωση, δεν πρέπει να παρασυρθείτε από έναν ασφαλιστή που θα προσπαθήσει να σας πουλήσει τη μάξιμουμ πολυτέλεια...

dete.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια