Όλο το παρασκήνιο της επίσκεψης Καραμανλή στο Δολό Ηπείρου, ποιους είδε ;

«Εγώ έχω φορέσει από μικρός μία φανέλα και για αυτή θα αγωνίζομαι μέχρι τέλους. Στεναχωριέμαι πραγματικά όταν κάποιοι την πετάνε από πάνω τους...».
Δεν έχει εισαχθεί τίτλος


Επιστρέφει σήμερα στην Αθήνα από το αγαπημένο του γραφικό Δολό Πωγωνίου ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, όπου για ακόμη μια χρονιά πέρασε το Πάσχα παρέα με συγγενείς και φίλους του.
Τα τελευταία χρόνια η οικογένεια Καραμανλή προτιμά να περνά τις πασχαλινές γιορτές στο πανέμορφο ακριτικό Δολό, στο αγρόκτημα του....
Χριστόφορου και της Μαριάννας Κωσταρά, όπου το έχει βρει ως… καταφύγιο, για μερικές μέρες ξεκούρασης και χαλάρωσης. Φέτος στην συντροφιά του Κ. Καραμανλή, εκτός από τη σύζυγό του Νατάσα και τα δυο παιδιά τους, ήταν ο πρώην Υπουργός και φίλος της οικογένειας Γιάννης Βαληνάκης με τη σύζυγό του, καθώς και μερικοί στενοί άλλοι φίλοι του.
Ο Κ. Καραμανλής κατά την εξαήμερη παραμονή του στο Δολό, δεν… πτοήθηκε από τον άσχημο καιρό και, όπως κάθε φορά, πραγματοποίησε τις αγαπημένες του διαδρομές στην περίφημη χαράδρα Κουβαρά, στο δάσος της Μπούνας, τον Αη – Λιά και τον Άγιο Χριστόφορο του Δολού, περπάτησε στο γεφύρι του Γκρέτση στον Παλιόπυργο, ενώ χθες το πρωί βρέθηκε στα Μαστοροχώρια της Κόνιτσας και επιστρέφοντας επισκέφτηκε τη Μονή Μολυβδοσκεπάστου. Ανάσταση έκανε στον Άγιο Νικόλαο Δολού στις 8 το βράδυ, αφού ο παπά Βασίλης έπρεπε να λειτουργήσει και σε άλλα χωριά. Τη Μ. Παρασκευή μέλη της συντροφιάς του Κ. Καραμανλή παρακολούθησαν την περιφορά του Επιταφίου στην εκκλησία της Πωγωνιανής.
Ενδιαφέρουσες επαφές με στελέχη και βουλευτές της Ν.Δ., αλλά και άλλους Ηπειρώτες φίλους του είχε ο πρώην Πρωθυπουργός, κατά την διάρκεια της παραμονής του στο Δολό. Μεταξύ αυτών ο Γιάννης και ηΈλενα Αβέρωφ από το Μέτσοβο, ο βουλευτής Ιωαννίνων Στ. Καλογιάννης, ο Αλ. Καχριμάνης, ο Αντ. Μπέζας με φίλους του από την Θεσπρωτία κ.α..



Ο Μπέζας, ήταν από τους λίγους που είχε τη δυνατότητα όχι απλά να συναντηθεί με τον Κώστα Καραμανλή, αλλά να έχει μία συζήτηση εφ' όλης της ύλης, η οποία είχε άκρως ενδιαφέρον πολιτικό περιεχόμενο.
Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση αυτή είχε προγραμματιστεί από το γραφείο του Κώστα Καραμανλή, αρκετές ημέρες πριν μεταβεί στο Δολό ο πρώην Πρωθυπουργός. Έτσι τη Δευτέρα του Πάσχα επισκέφθηκε τον Κώστα Καραμανλή και γευματίσανε στο αγρόκτημα του Χριστόφορου Κωσταρά, σε ένα γεύμα με πλούσιο πολιτικό μενού.

«Υπάρχει θυμός, δικαιολογημένα, αλλά εκτιμώ ότι οι πολίτες θα λειτουργήσουν με τη λογική», 

ανέφερε στους συνδαιτυμόνες του ο πρώην πρωθυπουργός ενώ σαφής ήταν η εκτίμηση του και για το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου: Θα υπάρξει ευδιάκριτος νικητής στις εκλογές, υπογράμμισε με νόημα.
Απέφυγε με κομψό τρόπο να σχολιάσει την ίδρυση νέων κομμάτων στο χώρο της κεντροδεξιάς, όμως έκανε ένα σχόλιο με νόημα. 

«Εγώ έχω φορέσει από μικρός μία φανέλα και για αυτή θα αγωνίζομαι μέχρι τέλους. Στεναχωριέμαι πραγματικά όταν κάποιοι την πετάνε από πάνω τους...».

Ο Κώστας Καραμανλής θύμισε ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του είχε ρίξει ιδιαίτερο βάρος στην Ήπειρο, με στόχο την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής, ενώ τόνισε ότι η επανεκλογή του Αντώνη Μπέζα στο Νομό Θεσπρωτίας θα αποτελέσει δικαίωση για όλους τους νέους πολιτικούς που αγωνίστηκαν με ήθος και μεράκι και δούλεψαν πολύ σκληρά σε όποιο πόστο βρέθηκαν. 


Με πληροφορίες απο την εφημερίδα Πρωινός Λόγος

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.