Αγώνας δρόμου για όλα τα κόμματα


Η προεκλογική εκστρατεία ξεκίνησε και επίσημα από σήμερα και οι αρχηγοί ετοιμάζονται για την νέα εκλογική αναμέτρηση. Ακόμη και το Πάσχα θα “μαζεύουν” ψήφους με το τσούγκρισμα των αυγών!
Το πλαίσιο κανόνων της προεκλογικής κούρσας θα θέσει αμέσως μετά το Πάσχα η Διακομματική Επιτροπή Εκλογών που συγκαλεί την Τετάρτη 18 Απριλίου ο υπουργός Εσωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης, με συμμετοχή....
και του υπουργού Επικρατείας, Παντελή Καψή.

Στην συνεδρίαση αυτή θα τεθούν οι όροι, οι προϋποθέσεις και θα κατανεμηθεί ο χρόνος προβολής των κομμάτων από τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ και τους φορείς παροχής συνδρομητικών υπηρεσιών. Παράλληλα, προβλέπεται να καθοριστούν οι λεπτομέρειες, όπως ο αριθμός εμφανίσεων των υποψηφίων βουλευτών και των εκπροσώπων κομμάτων στα κρατικά ΜΜΕ, να ανακοινωθεί το ανώτατο όριο εκλογικών δαπανών, η εκλογική χρηματοδότηση των κομμάτων και οι αποτιμώμενες παροχές και διευκολύνσεις, που συνυπολογίζονται στις εκλογικές δαπάνες.

REUTERS
Λίγες ώρες πριν θυροκολληθεί το προεδρικό διάταγμα για την διάλυση της Βουλής την Μεγάλη Τετάρτη, ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, προανήγγειλε ότι εντός του Ιουνίου θα κατατεθεί προς ψήφιση από το κοινοβούλιο το νέο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής για την περίοδο 2013-2016. Παράλληλα επεσήμανε την ανάγκη να εφαρμοστεί το νέο οικονομικό πρόγραμμα και να υλοποιηθούν οι απαραίτητες για τη δημοσιονομική εξυγίανση και την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ενώ κάλεσε τους υπουργούς να μην παραμελήσουν τα καθήκοντά τους, ενόψει των αναγκών της προεκλογικής εκστρατείας.

Στο ΠΑΣΟΚ, από το πρωί ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει επαφές με στελέχη και υποψηφίους, ενώ από την ερχόμενη Πέμπτη ξεκινά δημόσιες εμφανίσεις και περιοδείες. Η αρχή θα γίνει στο κλειστό του Μίλωνα, στη Νέα Σμύρνη, την Παρασκευή 20 του μηνός θα μιλήσει στο Ηράκλειο της Κρήτης, την επόμενη ημέρα στο Ρέθυμνο και στα Χανιά, ενώ θα ακολουθήσουν επισκέψεις του στην Κοζάνη και στα Ιωάννινα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί άνοιγμα προς τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και τους αναποφάσιστους, τονίζοντας ότι δεν προτίθεται να μοιράσει προεκλογικές υποσχέσεις και θα επιμείνει στην αλήθεια.

Στον αντίποδα, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, αναμένεται να επικεντρώσει στην αποδόμηση του Ευ. Βενιζέλου, τονίζοντας ότι υπήρξε στενότατος συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου και συνεχιστής της πολιτικής του. Παράλληλα, θα τονίσει ότι ψήφος στα μικρά, νεοπαγή κόμματα του δεξιού χώρου ισοδυναμεί με ψήφο στο ΠΑΣΟΚ και θα εξαπολύσει βολές εναντίον της αριστεράς, την οποία κατηγορεί ότι λέει όχι σε όλα και δεν προτείνει τίποτα.

Ο Αντώνης Σαμαράς, την Μεγάλη Παρασκευή θα ακολουθήσει τον Επιτάφιο στην Πύλο, στην γενέτειρά του Μεσσηνία, το Σάββατο θα κάνει Ανάσταση στο Ναύπλιο, ενώ από την Δευτέρα του Πάσχα θα βρίσκεται στο γραφείο του για να προετοιμάσει την παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ, στο λεγόμενο "Ζάππειο 3". Τα ψηφοδέλτια της ΝΔ αναμένεται να ανακοινωθούν με την εξάντληση συνταγματικής προθεσμίας.
REUTERS
Για "βιαστικές και εκβιαστικές εκλογές" έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, αναφερόμενος στις εκλογές. Ευχήθηκε ο ελληνικός λαός να "ψηφίσει με τη νόησή του και όχι με το θυμό του".

Ψήφο διακυβέρνησης στο ρεαλιστικό και εναλλακτικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση, ζήτησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας παρουσιάζοντας τις προτάσεις του κόμματός του για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, τον οποίο θεωρεί "απαράδεκτο", ζητά σε ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

Για τις εκλογές και το προεκλογικό κλίμα μίλησε σήμερα η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ ανακοίνωσε ότι θα ηγείται του ψηφοδελτίου του νομού Ηρακλείου.






newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια