Στη φυλακή ο λαθρέμπορος όπλων από τα Σπάτα...


Στη φυλακή οδηγήθηκε μετά την απολογία του στην 3η ειδική ανακρίτρια ο 50χρονος δικηγόρος και πρώην δημοτικός σύμβουλος Σπάτων που κατηγορείται ως εγκέφαλος στην υπόθεση του οπλοστασίου που εντοπίστηκε στη Λούτσα.
Απολογούμενος ο 50χρονος δικηγόρος , προσπάθησε να...
εμφανιστεί ως συλλέκτης όπλων, ισχυρισμός....
ωστόσο που δεν έπεισε την ανακρίτρια η οποία με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, τον έκρινε προφυλακιστέο.


Εναντίον του δικηγόρου αλλά και των υπόλοιπων μελών της σπείρας έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, κατοχή, εμπορία και λήψη όπλων για διάπραξη όπλων για διάπραξη κακουργημάτων κατά συναυτουργία. Αρνούμενος τις βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 50χρονος δικηγόρος υποστήριξε στην απολογία του ότι έκανε συλλογή όπλων. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι «τα περισσότερα από τα όπλα που βρέθηκαν από την αστυνομία ήταν μη λειτουργικά».


Για ν' αποδείξει δε τους ισχυρισμούς του ζήτησε τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης προκειμένου να διαπιστωθεί, όπως είπε, ότι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε καμία εγκληματική ενέργεια. Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, έσπευσε πάντως να «καλύψει» και τη 49χρονη σύζυγό του που έχει ήδη κριθεί προφυλακιστέα μαζί με ακόμη ένα άτομο, ιδιοκτήτη διαμερίσματος στο τριώροφο ακίνητο όπου βρέθηκε το οπλοστάσιο.


Ο δικηγόρος υποστήριξε ότι η σύζυγός του δεν είχε καμία απολύτως σχέση με τα όπλα και άδικα ενεπλάκη στην υπόθεση. 


Ο 50χρονος δικηγόρος ο οποίος παρέμενε καταζητούμενος μετά τον εντοπισμό του οπλοστασίου και συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα φέρεται από τις αρχές να συνδέεται με λαθρεμπόριο όπλων στο εξωτερικό.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, μεγάλο μέρος του οπλισμού φέρεται να μεταφέρθηκε ταχυδρομικώς από τη Γερμανία με παραλήπτη το δικηγόρο από τα Σπάτα, τα συχνά ταξίδια του οποίου στο εξωτερικό απασχολούν έντονα τη Δικαιοσύνη προκειμένου να διαπιστωθεί το ακριβές δρομολόγιο των όπλων. Ο 50χρονος δικηγόρος είχε διατελέσει δημοτικός σύμβουλος ενώ ήταν πρόεδρος και χρηματοδότης -μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο- σε τοπικό ποδοσφαιρικό σωματείο το οποίο αγωνίζεται στη Δ' Εθνική. Ο δικηγόρος είχε εκλεγεί τις περιόδους 1995-1998 και 1998-2000 δημοτικός σύμβουλος Σπάτων με δύο ανεξάρτητες παρατάξεις. Η δράση των εμπλεκομένων φέρεται να ξεκίνησε πριν από περίπου οκτώ χρόνια (2004) με την εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή πυροβόλων και πολεμικών όπλων από τη Γερμανία και τις ΗΠΑ, με σκοπό τη διακίνησή τους στη χώρα μας.


Το οπλοστάσιο εντοπίστηκε το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας στη Λούτσα και συγκεκριμένα, σε πολυκατοικία στη συμβολή των οδών Αρτέμιδος και Αύρας. Τα περισσότερα από αυτά ήταν πακεταρισμένα σε κουτιά και πρόκειται κυρίως για καλάσνικοφ, πολεμικά όπλα και πιστόλια τύπου MG -42 και ΜΡ-44. Επιπλέον, βρέθηκαν εξαρτήματα όπλων, σφαίρες και φόρμες παραλλαγής. Ήδη πολλά από τα όπλα έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για βαλλιστική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες.



zougla.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια