Μήπως το μόνο σχέδιο για τους Δημόσιους Υπαλλήλους είναι εκείνο της ΝΔ;


Παλιά μου τέχνη … ή Ρέππας Vs Βενιζέλου  για τις δημόσιες δαπάνες.
Ο  Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προχθές στην Βουλή  αποκάλυψε ότι ο Αντώνης Σαμαράς πρότεινε την αύξηση  του μέτρου από 1/5 σε 1/10 για προσλήψεις στο δημόσιο.


Ας δούμε τις δηλώσεις του κ. Ρέππα σχετικά με τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων. Μετά το κύμα....
των συνταξιοδοτήσεων το ισοζύγιο  των  Δημοσίων Υπαλλήλων  2011 ως προς  2010, μειώθηκε   κατά 26.000  περίπου. Συμπερασματικά ,πάντα σύμφωνα με τον κ.Ρέππα, το μέτρο 1/5 οδηγεί σε απολύσεις, μέχρι το 2015 τουλάχιστον 50.000  Δημοσίων Υπαλλήλων . Αυτή η απόφαση, όπως την εφαρμόζει το ΠΑΣΟΚ, οδηγεί βιαίως σε ανεργία  περισσότερους  Δημοσίων Υπαλλήλων Γιατί;  Επειδή το ΠΑΣΟΚ  επιλέγει την  λύση  των διορισμών ,άρα  αύξηση των δημοσίων δαπανών , για την εξυπηρέτηση της πελατείας του. Άρα προτιμά τους υμετέρους, ξαναρχίζει τη δημιουργία κομματικού στρατού και ρίχνει στο καιάδα όλη την Χώρα.


Τι πρότεινε ο Αντώνης Σαμαράς; Εφαρμογή του μέτρου  1/10 για τις προσλήψεις στο δημόσιο. Άρα μεγαλύτερη μείωση της σπατάλης του δημοσίου.  Με όσα είπε ο Ρέππας και με απλούς υπολογισμούς με την εφαρμογή της πρότασης Σαμαρά  θα μειωθούν οι απολύσεις στο δημόσιο κατά 30000 περίπου  μέχρι το 2015. Δηλαδή θα απαιτηθεί να απολυθούν 20.000 περίπου και όχι 5000 όπως προτείνει το ΠΑΣΟΚ.


Τα λόγια του αρχηγού του  ΠΑΣΟΚ αποδεικνύει ότι πράγματι η πρόταση του Αντώνη Σαμαρά συμβάλλει αποτελεσματικά  για μεγαλύτερες περικοπές στην δημόσια  χωρίς ανάλγητους τρόπους. Θα επέλθει ισορροπία  στο σύστημα, εξοικονόμηση πόρων από τα επιδόματα ανεργίας και τέλος θα φέρει ηρεμία στο Έλληνα  δημόσιο υπάλληλο.


Άλλη μια αντίφαση του ΠΑΣΟΚ ότι διαθέτει σχέδιο. Μήπως το σχέδιο αποδεικνύει περίτρανα ότι το μόνο σχέδιο είναι της ΝΔ;

Σπύρου Σπύρος
antinews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια